Series S ne kadar güncel?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
8,596
Dostlar Series S almayı düşünüyorum. Normalde ekran kartı alacaktım ancak aklıma şu takıldı. Series S yeni çıkan oyunları ne kadar süre daha almaya başlar? Yani güncellik açısından ne vaad ediyor?

Series X ile aynı sürede bitecek. Daha düşük kalitede olacak ama nesil ne zaman biterse o zaman.
Konsollar her yerde Xbox Series X/S diye lanse ediliyor, nesil bitmeden destek çekilmesi söz konusu değil. 6-7 sene.

Konsollar, PC gibi değildir. Kaldırma gibi bir olay yok.
Optimize ederler ve çıkarırlar. 30 FPS de olsa oynatır.
Açıkçası 6 sene sonra çıkacak bir oyunun bu konsolda oynanabileceğini düşünmüyorum çünkü bu konsol dediğim gibi Series X ve Playstation 5'den çok geride, bir bakıma Playstation 4 Pro'nun biraz daha güçlüsü gibi sanki.
3 sene sizce çok az değil mi?
Konsolun gücüne göre bence böyle.
Belki de 4-5 sene olur.

3 sene sizce çok az değil mi?
Yanlış bir bilgi zaten. Şu ana kadar çıkmış hiçbir konsolun 3 sene destek aldığını göremezsiniz.
Gerekirse RDNA 2'nin nimetlerinden olan FidelityFX sayesinde FPS arttırılır, DirectML vb. şeyler kullanılır.
İşin arka planı çok farklı. 8 senelik konsol olan PS4'de TLoU 2'nin ne kadar güzel gözüktüğüne bakın, ne demek istediğimi anlarsınız.
Açıkçası 6 sene sonra çıkacak bir oyunun bu konsolda oynanabileceğini düşünmüyorum çünkü bu konsol dediğim gibi Series X ve Playstation 5'den çok geride, bir bakıma Playstation 4 Pro'nun biraz daha güçlüsü gibi sanki.

Konsolun gücüne göre bence böyle.
Belki de 5 sene olur.
Optimizasyon konsollarda iyi yapılırsa neler yapacağı ortada.

Microsoft, Series X ve S'i ayrı tutmuyor.

PS4 Pro ile bu konsolun karşılaştırılması hata, Series S %50 watt başına daha verimli olan RDNA 2 mimarisini kullanıyor.

Optimizasyon konsollarda iyi yapılırsa neler yapacağı ortada.

Microsoft, Series X ve S'i ayrı tutmuyor.
Ayrı tutmasın, ne fark eder? Bu konsolun Playstation 4 gibi bir konsoldan güç bakımından çok da ileri olmadığını düşünürsek bence böyle. Ama 3 sene az olabilir, onu o kadar savunmuyorum.

Ayrı tutmasın, ne fark eder? Bu konsolun Playstation 4 gibi bir konsoldan güç bakımından çok da ileri olmadığını düşünürsek bence böyle. Ama 3 sene az olabilir, onu o kadar savunmuyorum.
PS4 ile bu konsol güç olarak çok yakın mı? Siz sadece gücü teraflops zannedenlerdensiniz sanırsam.
RDNA 2 mimarisinin yapabilecekleri PS4'ünkine göre çok fazla. FidelityFX, DirectML gibi teknolojiler var.
Series S 6-7 sene götürecek, daha düşük çözünürlükte olacak ama götürecek.
XSX'in o kadar güçlü olmasının sebebi 4K 60 için tasarlanması, Series S'in gücü 1200p 30-60'ye uygun.

Bu teknolojileri bu kadar dikkate almaya değer mi sizce? Bilgisayarda hiç bir işe yaramayan FidelityFX teknolojisi mesela. Dersin ki ilerleyen zamanlarda geliştirilir, onu o zamana göre tekrar düşünürüz.
Series konsollarında PC'deki RDNA 2 kullanılmıyor, özel RDNA 2 kullanıyor ve bu teknoloji gerçekten işe yarıyor.
Tamamen onunla alakalı değil.
Neye dayanarak söylüyorsunuz o zaman? Konsolun oyunlarındaki performansına frametime süreleri ile deep-dive olarak baktınız mı? Konsolun optimizasyon kabiletini maksimum bir biçimde incelediniz mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,603
Üyeler
188,963
Son üye
samet2534
Geri