Yardım CPU'ya UV yapımından anlayanlar bakar mısınız?

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
981
Alıntıyı görüntüle

Dostlar test sonuçlarım şu şekilde çıktı. Sizce bu programın önerdiği ayarlarla UV yapsam herhangi bir sıkıntı çeker miyim?

Alıntıyı görüntüle

Dostlar test sonuçlarım şu şekilde çıktı. Sizce bu programın önerdiği ayarlarla UV yapsam herhangi bir sıkıntı çeker miyim?
Dene. Yaptığın ayar sonrası stres testinde PC kapanırsa voltajı biraz arttır. Böylece kapanma olmayan en düşük voltajı bul.

Gerçi o program anladığım kadarıyla o voltaj ve GHz ayarını yapıp stres testi yapmış. Büyük ihtimalle sen o değerleri girince de sorun olmaz.

Önerdiği ayarlarda başla kendin deneme yanılma yoluyla voltaj arttırarak en uygun değeri bulursun

Dene. Yaptığın ayar sonrası stres testinde PC kapanırsa voltajı biraz arttır. Böylece kapanma olmayan en düşük voltajı bul.

Gerçi o program anladığım kadarıyla o voltaj ve GHz ayarını yapıp stres testi yapmış. Büyük ihtimalle sen o değerleri girince de sorun olmaz.
Hocam denerken ne kadarlık düşüşler yapmam gerekiyor bu voltaj ayarında.

4.25 1.15 ile denemye başlamanı öneririm.
Frekansı voltaj düşürürken de arttırmalı mıyım? Yoksa 4.25 iyi midir?
Ayrıca testi hangi program ile yapmalıyım?

Golden Sample ile gerçekten uv mi yapıcaksın ? Git kule tipi bi soğutucu al 4.4 ,4.5 GHz çok rahat görür

Hocam denerken ne kadarlık düşüşler yapmam gerekiyor bu voltaj ayarında.

Frekansı voltaj düşürürken de arttırmalı mıyım? Yoksa 4.25 iyi midir?
Ayrıca testi hangi program ile yapmalıyım?
İlk önce hızlıca düşürün sonra yavaş yavaş aralığı daraltın. Mesela denen 1.15 V değeri deneyin olmazsa 1.2V deneyin olursa 1.15 ile 1.2V arasındaki değerleri (1.19-1.18 diye azaltarak) deneyin.

Golden Sample ile gerçekten uv mi yapıcaksın ? Git kule tipi bi soğutucu al 4.4 ,4.5 GHz çok rahat görür
Anakartı vahiy mi geldi sana? Giriş seviyesi bir B450'si varsa 1.3V'nin üstüne çıkması yanlış olur. Ee tabii veren manyaklar var ama anakartı yormaya değmez.

Anakartı vahiy mi geldi sana? Giriş seviyesi bir B450'si varsa 1.3V'nin üstüne çıkması yanlış olur. Ee tabii veren manyaklar var ama anakartı yormaya değmez.
Hocam BİOS'un hangi bölümünden UV ve OC yapmalıyım? Çünkü sanırım 2 ayrı bölümü vardı şuan aklıma gelmedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1 - Periphals
2 - M.I.T

Şimdi baktım. CPB Kapatmadan yapsam sıkıntı olur mu?

Hocam BİOS'un hangi bölümünden UV ve OC yapmalıyım? Çünkü sanırım 2 ayrı bölümü vardı şuan aklıma gelmedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1 - Periphals
2 - M.I.T
Şimdi baktım.
Ben Gigabyte BIOS'u tam bilmiyorum. 3600'ümüze M.I.T üzerinden yapmıştık. @RevDeisDou

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,740
Üyeler
191,157
Son üye
MinistryOfAgriCulture
Geri