Çözüldü✓ 250TL Kasa Fan Önerisi

Eren A.

80+
Reaksiyon skoru
42
Bütçe
250
Merhabalar.Cooler Master K501l kasaya sahibim.Kasanın önünde 1 tane 120mm kırmızı fan, arkada 120mm siyah egzoz fanı var.PC yi ilk kullanımlarda ısı değerleri normaldi lakin şimdi biraz daha sesli ve sıcak çalışmaya başladı.Aslında bu sadece fandan değilmiş.(özet geçecek olursak psu ve ekran kartı biraz sesli).Oyunlarda test yaptığımda işlemci sıcaklığım 55 i geçmezken ekran kartı kimi oyunda 55 kimi oyunda 65 hatta 80 i gördü.Açıkçası endişelendim.Bu yüzden fan almayı düşünüyorum.Kasanın fan desteğini yazayım:
ön panel:120mmx3,140mmx2,360mmx1
üst taraf:120mmx3,140mmx2,360mmx1
egzoz fanı desteği:120mm
Daha yaz aylarına girmeden bu sıcaklıkları görmek biraz problem gibi.Bu yüzden sizden 200tl bütçeli(duruma göre 30 40tl arttırılabilir)hem kasanın hava akışını düzenli tutacak hem de estetik duran fan tavsiyesi istiyorum.Satıcı olarak çoğu tanınan satıcılar olabilir.Siparişi ancak 17 mayıstan sonra verebilirim.İndirimli fiyatları ona göre hesaplarsanız sevinirim.Eğer bakmak isterseniz kasanın linkini bırakıyorum:
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ne kadar detay olursa sorunu en iyi o kadar iyi çözeriz diye düşündüm.Hayırlı ramazanlar.

En az kaç tane olmalı ?

Ön taraf yarı mesh olduğu için 3 tane olursa yukarıdaki fan pek hava katkısı sağlayamaz diye düşündüm.En az 2 tane olması lazım çünkü 1 tane yetmiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doğru bulduysam kasanın önündeki stok fan bu

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
2 yeterli dersen

Yok daha fazla lazım dersen

2 yeterli dersen

oldu ki Dark ı almaya karar verdim ben bu anakartla kullanabilir miyim:
bir de kasa içinde 3in1 kablo var

• Beğen

2 yeterli dersen

Dark olan kötü hocam.

oldu ki Dark ı almaya karar verdim ben bu anakartla kullanabilir miyim:
bir de kasa içinde 3in1 kablo var
Dostum bu kablo ile kontrol etme işlerinden hiç anlamıyorum , bir şey dersem yanlış olur.
Başka bilgili arkadaşlar yazar

Dark olan kötü hocam.
Çok lazım olursa fiyatına göre alınabilir bence (5-6 tane alacak adamın 200 lira bütçesi varsa mesela)

Anladım. gelbura.com u ilk defa duydum.Güvenilir mi ? Bir yandan ben de bazı modellere bakıyorum beğendiğim birkaç model var onları da listeleyip atayım.

Anladım. gelbura.com u ilk defa duydum.Güvenilir mi ? Bir yandan ben de bazı modellere bakıyorum beğendiğim birkaç model var onları da listeleyip atayım.
Gayet güvenilir.

• Beğen
Benim teknik konu dışında estetik anlamda da kafama takılan bir konu var.Kasanın yarısı mesh 140x2 alınsa nasıl durur?

Corsair AF120/140 modelleri var beyaz kırmızı mavi ve cooler master sickleflow argb modelleri nasıldır ?

120X2 veya 120x3 yaparsak böyle duruyor ama 140x2 için bilemedim.

Silverstone çok güzel duruyor ve fiyatı da harika gerek renkler gerek duruşu ve performansı da güzelmiş.Biraz daha para biriktirip 3 tane mi alsam dedim bir an :D.Var mıdır başka öneriniz?

Ekler

• k501l.png
    k501l.png
    187.2 KB · Hit: 48
Son düzenleme:
incelemesini izledim.Fiyatı özelliklerine göre çok iyi muhtemel bunu alacağım.şuanlık bütçe 2 tanesine elveriyor ama kombinlemek için 3 tane almaya çalışacağım.Aklımdaki tek soru şu.Benim anakartımda çalışır mı? kutu içeriğinden pin girişi için eklenti geliyormuş ama emin olamadım.Anakart:

• Beğen
incelemesini izledim.Fiyatı özelliklerine göre çok iyi muhtemel bunu alacağım.şuanlık bütçe 2 tanesine elveriyor ama kombinlemek için 3 tane almaya çalışacağım.Aklımdaki tek soru şu.Benim anakartımda çalışır mı? kutu içeriğinden pin girişi için eklenti geliyormuş ama emin olamadım.Anakart:
@Leade kablolama konusunda bilgin var mı dostum?
Veya forumda bilen birisini etiketleyebilir misin ?

Dediğin gibi Air Blazer baya iyi dostum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,286
Üyeler
190,721
Son üye
Scobyduu
Geri