Altyapım VDSL mi ADSL mi ?

war20anty

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
451
İyi forumlar.
Sorunum şu ki altyapımın VDSL mi ADSL mi olduğunu hala kavrayamadım. Geçenlerde belki altyapım gelişmiştir diye bir bakayım dedim cidden gelişmiş. İlk taşındığımızda santrale olan uzaklığım 1 KM idi ve indirme hızım 13 MBPS idi. Ama şuan bakıyorum santrale olan uzaklığım 157 metre ve indirme hızım 73 MBPS. Hatta diğer sitelere de bakayım belki sitede bir yanlışlık var diye, yok her site 73 MBPS desteklediğini yazıyordu. Sonra aradım müşteri hizmetlerini. Benim altyapım gelişmiş mi diye sordum evet gelişmiş hafta içi ararsanız yükseltme yapabiliriz dediler. Hatta dün bu konuyla ilgili konu açtım neyse. Sonra abim yükseltmeyelim, yükseltsek bile bize yine 13 MBPS verecekler diyor. Yani bununla ilgili bir sıkıntı çıkar diye yükseltmeyelim diyor. Çünkü bazen cidden sıkıntılar oluyor yok boş portunuz yok, yok efendim işte sinyal desteğiniz yok falan filan. Bu konuyla ilgili nasıl bir sıkıntı çıkabilir, nasıl bir sorun olabilir, bilgili arkadaşlar ve deneyimi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Hız testi yapıp sonucu atarsan vdsl olup olmadığını anlarız.

Anladım hocam üzüldüm sizin için şuan değerleriniz nasıl dowland ve upload

Paketim 16 mbps lik bir paket. VDSL olsa da aşabiliyor mu bilmiyorum. Hız testim şu an 13 MBPS.
Belliki TT kullanıyorsun 444 1 444 ara altyapı testi yaptır ona göre bir paket seçimi yaparsın vdsl altyapının olup olmadığını da anlamış olursun.

Belliki TT kullanıyorsun 444 1 444 ara altyapı testi yaptır ona göre bir paket seçimi yaparsın vdsl altyapının olup olmadığını da anlamış olursun.
Hayır Vodafone kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini arayıp altyapı sorgulattım zaten. 50 MBPS hız verebileceklerini söylediler. Ama sorun çıkar mı diye telaşlıyım.

Hayır Vodafone kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini arayıp altyapı sorgulayın zaten. 50 MBPS hız verebileceklerini söylediler. Ama sorun çıkar mı diye telaşlıyım.
hat değerlerine göre yorum yapmak lazım alabileceğin max hız ve altyapı değerlerin uyuşuyor ise 50mbps verirler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,611
Üyeler
189,122
Son üye
Grkm.s
Geri