Ckribrahim
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 19,401
Bu olayı bize yaptırabilecek arkadaş varmı ?
CPU - Z den baktığımda 19 bile yazmıyor 20 yazıyor nedense@RevDeisDou sanırım yardım edersin.
@Abdullah Hacıgül duy sesimi reis
yok kafama takılan şu CL 19 ramler CL 20 CPU-Z de biostan baktım 19 yazıyor değişikÇok bir yarar sağlamaz. Uğraşmaya değmez.
Aslında aşırı zor bir şey değil de kendim GIGABYTE anakartta hiç RAM overclock'u yapmadım, yapmama da gerek yok ama işimi sağlama alayım, elinizdeki RAM'in bozulmasını hiç istememCPU - Z den baktığımda 19 bile yazmıyor 20 yazıyor nedense
emin değilsen bulaşmayımAslında aşırı zor bir şey değil de kendim Gigabyte anakartta hiç RAM overclock'u yapmadım, yapmama da gerek yok ama işimi sağlama alayım, elinizdeki RAM'in bozulmasını hiç istemem. DDR SOC voltajını 1.15-1.2 yapıyorsun, RAM voltajını da videoda da gösterdiği gibi 1.38 V yapıyorsun sonra CL, tRCD, tRP, tRAS, tRC'yi videodaki gibi yapıyorsun. Büyük bir ihtimalle olur diye düşünüyorum ama dediğim gibi Gigabyte anakartlarda hiç RAM overclock'u yapmadım belki değiştirilmesi gereken başka bir ayar olabilir.
Ya dediğim gibi emin olmama gerek yok ama hani ben her zaman böyleydim, kendi bilgim dışında bir şey söylemiyorum ama bu konu biraz değişik. Nasıl yapıldığını biliyorum ama hiç yapmadım, pratiğim yok.emin değilsen bulaşmayım![]()
DDR-SOC auto yazıyor orda DRAM 1.2 yazıyor diğer yazdıklarının hepsi 19Ya dediğim gibi emin olmama gerek yok ama hani ben her zaman böyleydim, kendi bilgim dışında bir şey söylemiyorum ama bu konu biraz değişik. Nasıl yapıldığını biliyorum ama hiç yapmadım, pratiğim yok.
İşte normalde DDR-SOC'i sonra DRAM Voltage'ı falan yükseltip yapılıyor. Etiketlediğim arkadaş bi' online olaydı da size yardım edebilseydi, kusura bakmayın.DDR-SOC auto yazıyor orda DRAM 1.2 yazıyor diğer yazdıklarının hepsi 19
ne demek dostum problem değil ayarlarız acelesi yokİşte normalde DDR-SOC'i sonra DRAM Voltage'ı falan yükseltip yapılıyor. Etiketlediğim arkadaş bi' online olaydı da size yardım edebilseydi, kusura bakmayın.
@RevDeisDou neredesin la?
16-16-16-21-(eğer bir değer daha var ise oda 21)-29 1.38V ver keyfine bak.ne demek dostum problem değil ayarlarız acelesi yok
şuan cpu-z de aynı görüntü var ama spd kısmında voltaj hala aynı gözüküyor normalde 1.38 yaptım ama hala 1.2 yazıyor16-16-16-21-(eğer bir değer daha var ise oda 21)-29 1.38V ver keyfine bak.
@crazyreign nefes alma problemim vardı nedenini araştırıyorum ondan pek aktif olamadım.
tRC olan değer normal değerlerin altında olacak. Alt timing kısmında.
geçmiş olsun bu arada16-16-16-21-(eğer bir değer daha var ise oda 21)-29 1.38V ver keyfine bak.
@crazyreign nefes alma problemim vardı nedenini araştırıyorum ondan pek aktif olamadım.
tRC olan değer normal değerlerin altında olacak. Alt timing kısmında.