MSI B450M-A PRO MAX - 408 TL 🔥

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Bilmiyordum hocam bilseydim 700TL civarıydı o zaman Thomahawk tercih ederdim sağlık olsun
En azından ilerde 6000 serisi tercih edersem avantajı olur

Kendimi avutmaya çalışan bne o.O2
Çift M.2 slotu, B550 çipsetin avantajları, PCI 4.0, daha iyi bir VRM, ARGB portu. Bence yaptığın tercih gayet iyi. Daha sonradan çok güçlü işlemcileri OC yaparak bile rahatlıkla kaldırabilecek taş gibi anakart.

1625918196853.png

Eeee ben B450m a pro max'e 5600x takarsam uzun süreçte zararlı olabileceğini söylediler ben gittim B550 Aorus Elite aldım boşa mı para verdim la ben şimdi
Bu forum ortalama 15-18 yaş arası ergenlerin çoğunlukta olduğu ve çoğunun da donanım bilgisinin youtube da izlediğinin ötesine geçmediği yani hiç bir bilgisinin olmadığı bir ortam. Eline 2 tane bileşen geçen ergenler 1 hafta içinde donanım gurusu olup sağa sola tavsiyeler veriyor, sistem topluyor, o anakarta o olmaz, şu anakarta bu takılmaz, takarsan sağlıklı olmaz vs.

Öyle ergenler gördüm ki elinde olmayan ve zerre kadar bilgisinin olmadığı donanımı, elinde olan adama youtube üzerinden gördüğü yarım yamalak bilgilerle öğretmeye çalışıyor. Sen bu donanımları mı kullanıyorsun? dediğin zaman yok diyor :D test etme yok, deneme yok, deneyim zaten sıfır ama olsun youtube var oradan öğrenip donanım gurusu oluyorlar.

Alıntıyı görüntüle

B450 Tomahawk MAX gibi oldukça kuvvetli bir B450, 3950X takıldığında acı çekiyorken 5900X'i B450M-A PRO MAX'te veya A320'de 3900X takmayı nasıl başardınız gerçekten merak ettim.

5600X'te bile sıcaklıklar 65 derece görüyor. Hadi bu değer uzay montajda böyle, düzgün hava akışı olan bir kasada 55 derece falan olacaktır. E overclock yaptığında bu değer yine 75-80'leri görecek? 5600X'i bile bu anakarta önermiyorken sizin 5900X ile kullandım sorun yok demeniz insanların kafasını karıştırıyor. Takılır mı takılır, ama ne olacağı Allah kerim.
bir konu değerlendirilince 3950x vs 5900x şeklinde değerlendirilmez çünkü ikisinin de karakteristik özellikleri apayrı bir şey ve TDP olarakta değerlendirilmez eminim ki sıcaklık ve tüketimlerde TDP'nin hiçbir geçerliliği olmadığını bilen bir kaç kişi çıkar.

Kısacası oradan buradan ekran görüntüsü vermeye gerek yok ben sana daha kaliteli test sunarım ;)

bir konu değerlendirilince 3950x vs 5900x şeklinde değerlendirilmez çünkü ikisinin de karakteristik özellikleri apayrı bir şey ve TDP olarakta değerlendirilmez eminim ki sıcaklık ve tüketimlerde TDP'nin hiçbir geçerliliği olmadığını bilen bir kaç kişi çıkar.

Kısacası oradan buradan ekran görüntüsü vermeye gerek yok ben sana daha kaliteli test sunarım ;)
spatula ne cevap verecek çok merak ediyorum

veya verebilecek mi

ve tüketimlerde TDP'nin hiçbir geçerliliği olmadığını bilen bir kaç kişi çıkar.
E abi o zaman İ9 9900KS nasıl İ9 11900K'dan daha az güç tüketiyor? İçi mi değişik veya başka şeyleri mi değişdi.
AVX512'yi saymazsak.

Güzel indirimmiş eğer S2H'a bütçe yetmiyorsa net bir şekilde tercih edilmeli.

Bu forum ortalama 15-18 yaş arası ergenlerin çoğunlukta olduğu ve çoğunun da donanım bilgisinin youtube da izlediğinin ötesine geçmediği yani hiç bir bilgisinin olmadığı bir ortam. Eline 2 tane bileşen geçen ergenler 1 hafta içinde donanım gurusu olup sağa sola tavsiyeler veriyor, sistem topluyor, o anakarta o olmaz, şu anakarta bu takılmaz, takarsan sağlıklı olmaz vs.

Öyle ergenler gördüm ki elinde olmayan ve zerre kadar bilgisinin olmadığı donanımı, elinde olan adama youtube üzerinden gördüğü yarım yamalak bilgilerle öğretmeye çalışıyor. Sen bu donanımları mı kullanıyorsun? dediğin zaman yok diyor :D test etme yok, deneme yok, deneyim zaten sıfır ama olsun youtube var oradan öğrenip donanım gurusu oluyorlar.
Bir ürün hakkında bir şeyi söylemek için illa kullanmak mı gerekiyor? Koca yazınızdan bunu anladım. O kadar saçma şey yazmışsın ki.

O halde beklemekteyiz. 5900X + B450M A PRO MAX testi istiyoruz, biz bu sorunun cevabını almak istiyoruz. TDP ile alakalı bir yorumda bulunmadım bu arada. Tamamen işlemciyle alakalı bir test attım.

3900X testi de var, sorun yok hocam. A320 ile kullandım dediğiniz için 3900X atıyorum.

1625918673375.png

Bu da uzay montaj sıcaklık ölçer ile yapılan test.

1625918700317.png

Kaynaklar;

Çoğu kişi cidden o kafada evet.
15-18 yaşında olupta gayet iyi üyelerde var aslında. Yaş önemli olmuyor bu tarz konularda. genel anlamda olgunluk önemli.
Ben de bu 15-18 yaş aralığındayım fakat üyelere gayet iyi bir yardımda bulunduğumu düşünüyorum. (konuyla alakasız ama örnek verme amaçlı söyledim)

400Tl'de çok kötü değil aslında b450m a pro max için. Her ne kadar kötü bir B450 olsada A320 almaktan daha mantıklı diye düşünüyorum.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,708
Üyeler
187,555
Son üye
Ahmet01010
Geri