Nasıl Ders Çalışılır?

Rutherr

80+
Reaksiyon skoru
205
10. sınıfa geçtim. eğitim sisteminden memnun olmadığım için illa bir gün düzelir diyerek hiç ders çalışmadım dersler ilgimi çekmediği için. ama eğer ileride bir meslek sahibi olmak istiyorsam bu (bana göre) kötü olan eğitim sisteminde başarılı olmam gerekiyor.

çok çok az denemişliğim var fakat başarısız oldum. siz nasıl ders çalışıyorsunuz?

En İyi Cevap
Öncelikle ders çalışırken bunun senin için bir seçim değil zorunluluk olduğunun farkında olmalısın.
Bu farkındalığı edindikten sonra ders çalışırken sağlaman gereken bazı koşullar var.
1) dersi günü gününe takip etmek
o haftanın dersini o hafta pazar olmadan tekrar etmiş ve en az bir kere konu çalışmış olman gerekiyor. Günde 2 3 saat yetecektir.
2) ders çalışırken bildirimlerden arınmış ortamda olman gerekiyor.
dersini çalışırken telefonun yanında olursa , bilgisayar başında youtube'a bir tık uzaklıkta olursan, dikkatini dağıtacak şeylerden uzak olmazsan asla düzenli çalışamazsın. Ben bunun için yazılı haftaları kütüphaneye gitmenizi öneririm.
3) derse nasıl çalışacağını kendin keşfet.
örneğin derslerini çalışırken...
Kafamda ders çalışabileceğimi ikna ediyorum ve çalışıyorum.
Beynimi yapasım yok diye ikna edersem yapamam zaten.

Ders çalışmayıp eğitim sistemi kötü diye zırlamak yerine beğenmediğiniz eğitim sisteminden kurtulmak için ders çalışmak aklınıza gelmiyor mu? Önce konu çalışacaksın sonra açıp test çözeceksin işin olayı bu. 30 dakika çalışıp 10 dakika ara verebilirsin ama ara verdiğinde telefon ya da televizyona bakma.

Deneme çöz. Yapamadığın konuları tekrar et soru çöz tekrar deneme çöz.

10. sınıfa geçtim. eğitim sisteminden memnun olmadığım için illa bir gün düzelir diyerek hiç ders çalışmadım dersler ilgimi çekmediği için. ama eğer ileride bir meslek sahibi olmak istiyorsam bu (bana göre) kötü olan eğitim sisteminde başarılı olmam gerekiyor.

çok çok az denemişliğim var fakat başarısız oldum. siz nasıl ders çalışıyorsunuz?
Hocam zorla ders çalışmak olmaz. Azim lazım istek lazım, zorla ve mutsuz ders çalışırsanız hiç bişey anlamazsınız.

Kafamda ders çalışabileceğimi ikna ediyorum ve çalışıyorum.
Beynimi yapadım yok diye ikna edersem yapamam zaten.
sorun orda değil. bir sürü şeyi aklımda tutmaya çalışırken önceki sorunun cevabını unutuyorum zaten.

yazarak hocam ben hep yazarak çalışırım evet cok uzun sürer ama yazarak çalışdıkdan sonra yazdıklarımı okuyorum ve o bilgiler 1 kere bile aklımdan cıkmadı
kaç kere okudum. 5. sınıftan yukarı hiç bir bilgiyi hatırlamıyorum. belki 5. sınıf bile yoktur.

Geri