Nasıl Ders Çalışılır?

Rutherr

80+
Reaksiyon skoru
205
10. sınıfa geçtim. eğitim sisteminden memnun olmadığım için illa bir gün düzelir diyerek hiç ders çalışmadım dersler ilgimi çekmediği için. ama eğer ileride bir meslek sahibi olmak istiyorsam bu (bana göre) kötü olan eğitim sisteminde başarılı olmam gerekiyor.

çok çok az denemişliğim var fakat başarısız oldum. siz nasıl ders çalışıyorsunuz?

En İyi Cevap
Öncelikle ders çalışırken bunun senin için bir seçim değil zorunluluk olduğunun farkında olmalısın.
Bu farkındalığı edindikten sonra ders çalışırken sağlaman gereken bazı koşullar var.
1) dersi günü gününe takip etmek
o haftanın dersini o hafta pazar olmadan tekrar etmiş ve en az bir kere konu çalışmış olman gerekiyor. Günde 2 3 saat yetecektir.
2) ders çalışırken bildirimlerden arınmış ortamda olman gerekiyor.
dersini çalışırken telefonun yanında olursa , bilgisayar başında youtube'a bir tık uzaklıkta olursan, dikkatini dağıtacak şeylerden uzak olmazsan asla düzenli çalışamazsın. Ben bunun için yazılı haftaları kütüphaneye gitmenizi öneririm.
3) derse nasıl çalışacağını kendin keşfet.
örneğin derslerini çalışırken...
Kalemi al ters çevir soru çöz.

10. sınıfa geçtim. eğitim sisteminden memnun olmadığım için illa bir gün düzelir diyerek hiç ders çalışmadım dersler ilgimi çekmediği için. ama eğer ileride bir meslek sahibi olmak istiyorsam bu (bana göre) kötü olan eğitim sisteminde başarılı olmam gerekiyor.

çok çok az denemişliğim var fakat başarısız oldum. siz nasıl ders çalışıyorsunuz?
Herkese göre değişir bu benim kendime bulduğum 3 saatlik odaklanma müziği var arkada onu açıp kitaptan okuyorum benim aklımda kalıyor sadece okuyunca ama seninkinde kalmayabilir belki yazman da gerekebilir tonguç akademi iyidir bir de

Kalemi al ters çevir soru çöz.
soruların cevabını, çözümünü nerden öğrenicem? internete bir giriyorum sorunun cevabını öğrenmek için max 5 saniyede anlatılcak şeyi adam 10 satırla anlatmış.

sorun orda değil. bir sürü şeyi aklımda tutmaya çalışırken önceki sorunun cevabını unutuyorum zaten.
Ezbere dayalı çalışırdan zaten sene sonunda darma duman olursun. Tekrarını yapacaksın, nasıl anlıyorsan okuyarak mı yazarak mı yapacakdın sonra her hafta düzenli olarak eski konunu devamlı olarak çalışacaksın. Yoksa mahvolursun.

reis dersleri eğlenceli yap ben eskiden matematiği yapamıyordum sonra bi baktım hoca derste anlattığı zaman anlıyorum bende kendi içimden hoca çözüyormuş gibi seslendirmeye başladım aşırı güzel oluyordu 6-7 sayfa ödevi 1 saatte yapmıştım.

Önce sevmen lazım, düşüneceksin ders çalışmamın bana katkıları ne olur, neye yarar falan diye. Ben böyle yapıyorum.
Eğer çabalamayıp başarısız olursan bu sevmediğin sistemde daha çok sürünürsün benden söylemesi. Notlarının şişirildiği ortaokul yılları geride kaldı artık. Kurtulmak istiyorsan fedakarlık yapman gerekiyor.

Bundan sonra da ders videoları falan izleyeceksin, alabiliyorsan soru bankası, alamıyorsan internetten soru çözeceksin.
Bazen bedava test kitabı satmak isteyen kişiler oluyor onlardan alabilirsin.

Herkese göre değişir bu benim kendime bulduğum 3 saatlik odaklanma müziği var arkada onu açıp kitaptan okuyorum benim aklımda kalıyor sadece okuyunca ama seninkinde kalmayabilir belki yazman da gerekebilir tonguç akademi iyidir bir de
öyle yapınca dikkatim dağılıyor. hatta öyle yapmama bile gerek yok. ister istemez bir şey düşünüyorum sonra aklımdan çıkmıyor tüm dikkatim bozuluyor toplayamıyorum.
Post automatically merged:

Önce sevmen lazım, düşüneceksin ders çalışmamın bana katkıları ne olur, neye yarar falan diye. Ben böyle yapıyorum.
Eğer çabalamayıp başarısız olursan bu sevmediğin sistemde daha çok sürünürsün benden söylemesi. Notlarının şişirildiği ortaokul yılları geride kaldı artık. Kurtulmak istiyorsan fedakarlık yapman gerekiyor.
4. sınıftan ötesinin meslek sahibi olup para kazanmaktan başka bir yararı yok bence. ki o bilgileride herhalde sayfalar boş kalmasın diye veriyorlar.

Öncelikle ders çalışırken bunun senin için bir seçim değil zorunluluk olduğunun farkında olmalısın.
Bu farkındalığı edindikten sonra ders çalışırken sağlaman gereken bazı koşullar var.
1) dersi günü gününe takip etmek
o haftanın dersini o hafta pazar olmadan tekrar etmiş ve en az bir kere konu çalışmış olman gerekiyor. Günde 2 3 saat yetecektir.
2) ders çalışırken bildirimlerden arınmış ortamda olman gerekiyor.
dersini çalışırken telefonun yanında olursa , bilgisayar başında youtube'a bir tık uzaklıkta olursan, dikkatini dağıtacak şeylerden uzak olmazsan asla düzenli çalışamazsın. Ben bunun için yazılı haftaları kütüphaneye gitmenizi öneririm.
3) derse nasıl çalışacağını kendin keşfet.
örneğin derslerini çalışırken Türkçe'de nasıl bir yol izleyeceksin? elindeki kaynaktan okuyup soru mu çözeceksin yoksa youtube'dan video indirip onunla mı çalışacaksın? sonrasında ne yapacaksın gibi soruları tamamen deneme yanılma ile keşfet.
4) ders çalışmayı kötü gösteren ne varsa çıkar hayatından
ders çalışmamak marifet değildir. Bunun aksini iddia eden her türlü şeyi çıkar hayatından.
5) Dersi derste dinleyin ve not alabiliyorsan genel hatları not al.

bu koşulları sağladıktan sonra 1 saat+ 10 dk ara şeklinde her gün 2 3 etüt yapabilirsin . İlk etapta 2 etüt yeterli olacaktır.

aralarda telefona ve bilgisayara bakmıyoruz.

iyi çalışmalar.

En İyi Cevap

Başarılı insanla başarısız insanın arasında sadece tek bir fark var. basarili insan son yenildiginde pes etmeyip bir daha deneyip o denemesinde basaran oldugu icin basarili sayilmistir. Basarisiz insan son yenildiginde pes ettigi icin basarisiz sayilmistir

Ayrıca eğer sistemden hiç memnun değilsen okumak yerine çalışmayı deneyebilirsin. Eğer sistemein dışına çıkamıyorsan sistemin parçası olmak zorundasın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,685
Üyeler
190,948
Son üye
rensetup
Geri