Wi-Fİ Adaptörü Önerir Misiniz?

Faveouls

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,180
BÜTÇE:400-500TL(Arkadaşlar bütçemi belirttim ama çoğu kişi şunu yapıyor. İnternete, konuyu yazan kişi ne istiyorsa onu yazıyor, bütçe ne kadarsa sonuna kadar kullanıyor. Hangi ürün hoşuna giderse atıyor onun linkini. Benim sizlerden istediğim bu bütçem var diye 499TL'lik bir ürün linki paylaşmanız değil. Cidden bu konu hakkında bilgisi olan ve f/p ürünlerin farkında olabilen ya da farkında olan kişilerin ürün paylaşması. 500TL'lik bir ürün paylaşırsınız mesela ama diğer kişinin paylaştığı 300-350TL'lik ürün daha iyidir. Lütfen bunu baz alarak paylaşırsanız çok memnun olurum.)
Arkadaşlar pci girişli wi-fi adaptörü önerir misiniz. Özel yurtta kalıyorum ve mecburiyetten kablo çekemiyorum. Elimde halihazırda 30-40TL'ye satılan usb girişli tek antenli adaptör var fakat yurttaki herkes 50-60Mbps alırken benim internetim 7Mbps'i geçmiyor ve aşşırı sorunlu, kopma, ping sorunları vs. vs. Bu yüzden pci girişli güzel, f/p bir wifi adaptörü istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@RevDeisDou acaba bilgin var ise yardımcı olabilir misin?

BÜTÇE:400-500TL(Arkadaşlar bütçemi belirttim ama çoğu kişi şunu yapıyor. İnternete, konuyu yazan kişi ne istiyorsa onu yazıyor, bütçe ne kadarsa sonuna kadar kullanıyor. Hangi ürün hoşuna giderse atıyor onun linkini. Benim sizlerden istediğim bu bütçem var diye 499TL'lik bir ürün linki paylaşmanız değil. Cidden bu konu hakkında bilgisi olan ve f/p ürünlerin farkında olabilen ya da farkında olan kişilerin ürün paylaşması. 500TL'lik bir ürün paylaşırsınız mesela ama diğer kişinin paylaştığı 300-350TL'lik ürün daha iyidir. Lütfen bunu baz alarak paylaşırsanız çok memnun olurum.)
Arkadaşlar pci girişli wi-fi adaptörü önerir misiniz. Özel yurtta kalıyorum ve mecburiyetten kablo çekemiyorum. Elimde halihazırda 30-40TL'ye satılan usb girişli tek antenli adaptör var fakat yurttaki herkes 50-60Mbps alırken benim internetim 7Mbps'i geçmiyor ve aşşırı sorunlu, kopma, ping sorunları vs. vs. Bu yüzden pci girişli güzel, f/p bir wifi adaptörü istiyorum.

Bilgim yok.

Türkiye de satılan bütün PCI Express adaptörler kazık. Bunun yerine TP-Link Archer T3U Plus bile alsanız yeterli. MU-MIMO ve WPA-3 (TP-Link'in verdiği beta driver ile) destekliyor. Realtek'in SoC'u var.

Bu driverı kuracaksın WPA-3 için:

Türkiye de satılan bütün PCI Express adaptörler kazık. Bunun yerine TP-Link Archer T3U Plus bile alsanız yeterli. MU-MIMO ve WPA-3 (TP-Link'in verdiği beta driver ile) destekliyor. Realtek'in SoC'u var.

Bu driverı kuracaksın WPA-3 için:
Peki bu paylaştığınız ürünün pci girişli bir ürünle arasında ne gibi farklar var. PCİ girişli alırsan şu şu şu fayda sağlar, usb girişli alırsan şu gibi dezavantajları olur gibi. Problem yaratacak bir fark olmaz ise bunu almayı planlıyorum.

Peki bu paylaştığınız ürünün pci girişli bir ürünle arasında ne gibi farklar var. PCİ girişli alırsan şu şu şu fayda sağlar, usb girişli alırsan şu gibi dezavantajları olur gibi. Problem yaratacak bir fark olmaz ise bunu almayı planlıyorum.
xHCI (USB 3.0) kontrolcülü olduğundan PCIe (PCI Express) ile aynı verimi alırsınız (tabi EHCI (USB 2.0) portunda kullanmazsanız). İçerisinde Realtek RTL8812BU SoC var. Ve 2 adet harici antene sahip. Eğer modem yada router yakında bir yerdeyse işinizi görecektir ama uzak yada üst kat gibi yerlerdeyse sorun yaşama ihtimaliniz yüksek (çekmeme ve stabilite sorunları yani). Bunun nedeni ise SoC'un daracık bir yerde olması ve bunun sonucu ısınma vs. sorunları çıkması olabilir. Bu Realtek SoC testlerde stabil ama.

Son düzenleme:
xHCI (USB 3.0) kontrolcülü olduğundan PCIe (PCI Express) ile aynı verimi alırsınız (tabi EHCI (USB 2.0) portunda kullanmazsanız). İçerisinde Realtek RTL8812BU SoC var. Ve 2 adet gömülü antene sahip. Eğer modem yada router yakında bir yerdeyse işinizi görecektir ama uzak yada üst kat gibi yerlerdeyse sorun yaşama ihtimaliniz yüksek (çekmeme ve stabilite sorunları yani).
Dağıtıcı modem yaklaşık 4-5 metre yanımda, kapının arkasında ve arasında hiçbir engel yok. Anakartımda 3.0 girişide mevcut. Amazon üzerinden indirim kodum ile 200TL'ye indirdim. Siparişini veriyorum son olarak siz de onaylar iseniz. Benim pek bir bilgim yok bu konuda o yüzden yanlış bir şey yapmak istemem.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    160 KB · Hit: 66
Dağıtıcı modem yaklaşık 4-5 metre yanımda, kapının arkasında ve arasında hiçbir engel yok. Anakartımda 3.0 girişide mevcut. Amazon üzerinden indirim kodum ile 200TL'ye indirdim. Siparişini veriyorum son olarak siz de onaylar iseniz. Benim pek bir bilgim yok bu konuda o yüzden yanlış bir şey yapmak istemem.
O zaman hiçbir sorun yaşamazsınız. Şimdiden hayırlı olsun.

O zaman hiçbir sorun yaşamazsınız. Şimdiden hayırlı olsun.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Siparişini verdim, son olarak tekrar bu ürünü bilgisayarıma taktığım zaman, kullanmam için driver linkini paylaşır mısınız. Paylaştığınız driver linkinde indirme seçeneği bulunmuyor, siteye yönlendiriyor.

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    16.2 KB · Hit: 57
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    67.2 KB · Hit: 51
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Siparişini verdim, son olarak tekrar bu ürünü bilgisayarıma taktığım zaman, kullanmam için driver linkini paylaşır mısınız. Paylaştığınız driver linkinde indirme seçeneği bulunmuyor, siteye yönlendiriyor.
Bağlantı sizde niye çalışmadı bilemiyorum ama kendi Google Drive hesabıma o bağlantıda ki beta driverı yükledim:

@Faveouls Bu arada bu Wi-Fi adaptörünü hangi modem yada router ile kullanacaksınız?

Son düzenleme:
Bağlantı sizde niye çalışmadı bilemiyorum ama kendi Google Drive hesabıma o bağlantıda ki beta driverı yükledim:

@Faveouls Bu arada bu Wi-Fi adaptörünü hangi modem yada router ile kullanacaksınız?
TP-Link'in, iş yerleri, internet cafeler, yada bizim yurt için kullanılan bir router, ona bağlanacağım. Modelini göremedim fakat markası TP-Link idi. Normal evde kullanılanlara benzemiyordu zaten. Daha büyük bir şeydi. Onun 5Ghz desteği vardır diye düşünüyorum.

https://www.hepsiburada.com/tp-link...VthkGAB3n9QNdEAQYASABEgJEnvD_BwE&gclsrc=aw.ds aynısı bende var uzaktan bağlanıyorum netim 24mpbs 23ünü veriyor aşırı stabil kesinlikle tavsiye ederim

Attığım linkteki sürücüye güncelleyerek sizde WPA3 desteği kazanabilirsiniz.
İptal edip T4U modelini alsam mı acaba? Direkt anakarta bağlamak problem benim için. Zarar görebilir.

Geri