Yardım PSU'da yaşadığım rezalet

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Reaksiyon skoru
1,786
Merhaba arkadaşlar,
Elimde bulunan ve halihazırda sistemimde aktif şekilde kullandığım Frisby 500W 80+ Bronze sertifikalı sistemimden bir anda dumanlar kapladı.
O anki korku ile hemen bilgisayarın fişini söktüm. Tabi hemen sonrasında kasayı parçalara ayırdım ve kontrol ettim.Parçalarda bir yanık izine rastlamadım, bir de yan kapağı açayım dedim ve ne göreyim! Bir adet SATA ve Molex girişi erimiş.
IMG_20211231_211734.jpg

Şu rezaleti görüyor musunuz..
Şimdi asıl sorum şu, bu ve buna bağlı hattaki kabloları nasıl devre dışı bırakabilirim? Çünkü her açtığımda duman kaplayacak sistemi.

Merhaba arkadaşlar,
Elimde bulunan ve halihazırda sistemimde aktif şekilde kullandığım Frisby 500W 80+ Bronze sertifikalı sistemimden bir anda dumanlar kapladı.
O anki korku ile hemen bilgisayarın fişini söktüm. Tabi hemen sonrasında kasayı parçalara ayırdım ve kontrol ettim.Parçalarda bir yanık izine rastlamadım, bir de yan kapağı açayım dedim ve ne göreyim! Bir adet SATA ve Molex girişi erimiş.
Alıntıyı görüntüle
Şu rezaleti görüyor musunuz..
Şimdi asıl sorum şu, bu ve buna bağlı hattaki kabloları nasıl devre dışı bırakabilirim? Çünkü her açtığımda duman kaplayacak sistemi.
Onu bunu bilmem ama ya RX 580' i o sistemden sök ya da PSU' yu değiş. Tam yükte o PSU RX 580 ile sorun yaratır ki yaratmışa benziyor. Benim eski dandik PSU' da da oldu. Kablosunu kesip ucunu elektrik bandı ile kapatmıştım. Ama bunun için komple PSU' yu söküp ince ince plastiğini alıp bakır kısmını kapatman lazım.

PSU'yu söküp baktım ama içerisinde bir yanma göremedim.

bu sata kablosu erime olayı daha önce bana da oldu corsair rm750

O yanan kablo çok ısındığından kaynaklı erimiş çok yük bindiği için. Psunun içini açıp Kırmızı kabloyu takip et. En son bağlantı yeri soketliyse soketi çıkar soketli değilse Bantlayacak kadar kısa kesip uclarını bantla o kısmı kullanmamış olucaksın. Sağlıklı bir çözüm değil ama idare edersin

Bas bas bağırıyoruz şöyle kalitesiz PSU lardan uzak durun diye.

Edit: kısa devrelik bir durum da görünmüyor, tamamen kalitesiz kablo yapısı.

IMG-20211231-WA0065.jpeg

SSD hakka kavuşmuş ama HDD çalışıyor.

Durumu bayağı bir konuştuk, muhtemelen SATA kablosunda o hafif dışarıda kalan bağlantı kısmı kasadaki vida çıkıntısına temas etmiş.

Geri