SSD' den Ses Gelmesi

louis bloom

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,164
Konuyu açmadan önce araştırdım ve "SSD'den değil, HDD'den ses gelir." denmiş genel olarak. PC deki HDD'yi söktüm ve kesinlikle SSD'den ses geliyor nasıl geliyor anlamadım. Sistemim NVMe M.2 SSD'e kurulu. Oyunlar SSD'e. Sebebini bilen var mı ?
(Toshiba TR200 480GB SSD, 2019 da alındı. Sağlık Durumu: %86) Ek olarak PC araba gibi bir şey sorunları asla bitmiyor. PSU dan ses geliyordu şimdi de SSD'den..

Yanlış Bilgilendirme
SSD'den ses gelmesi mümkün değil.

Yanlış Bilgilendirme
Ssd den ses gelmez bro. Emin misin.

Yanlış Bilgilendirme
Ssd'den ses geldiğini sanmıyorum. Ssd'nin yapısında/üstünde sese sebep olabilecek bir parça yok. Üstünde mekanik bir parça yok, sadece elektrik geçiyor; başka bir olayı yok.
Diğeri parçaları kontrol et.

Son düzenleme:
Ya cpu soğutucudan ya ekran kartından geliyodur o bölgeye en yakın onlar var. m.2 SSD'den fark edilebilir bir ses geleceğini zannetmiyorum

Konuyu açmadan önce araştırdım ve "SSD'den değil, HDD'den ses gelir." denmiş genel olarak. PC deki HDD'yi söktüm ve kesinlikle SSD'den ses geliyor nasıl geliyor anlamadım. Sistemim NVMe M.2 SSD'e kurulu. Oyunlar SSD'e. Sebebini bilen var mı ?
(Toshiba TR200 480GB SSD, 2019 da alındı. Sağlık Durumu: %86) Ek olarak PC araba gibi bir şey sorunları asla bitmiyor. PSU dan ses geliyordu şimdi de SSD'den..
Trim sesi o büyük ihtimal gelir normal , arkadaşlar bilmeden gelmez demiş ama bende de 240 GB tr200 var onda da geliyor kronik zaten sağlığı da 78 küsürdü 3.5 senelik ssd
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kafana takma kullan ama sağlığı iyi iken satıp iyisini veya 2. El almanı öneririm.

Trim sesi o büyük ihtimal gelir normal , arkadaşlar bilmeden gelmez demiş ama bende de 240 GB tr200 var onda da geliyor kronik zaten sağlığı da 78 küsürdü 3.5 senelik ssd
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kafana takma kullan ama sağlığı iyi iken satıp iyisini veya 2. El almanı öneririm.
haklisiniz letgoda satacagim

Belki bobin tıslaması geliyor olabilir.

SSD'den ses gelmez diye bir şey yok. Bazı SSD'lerin üzerinde bobinler bulunuyor, bobin olan şeylerden de ses gelme olasılığı her zaman vardır.

1644925492173.png

1644925660504.png

Konudaki TR200 model SSD'nin PCB'si olduğu bilgisi var yukarıdaki görsel içinn. Görüldüğü üzere 3 adet bobin var üzerinde. Yani olabilecek bir şey.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,136
Üyeler
184,111
Son üye
oenomaus98
Geri