Öneri Enflasyonu 0'a indirmek

Arkadaşlar aklıma çok mantıklı bir şey geldi bunu neden RTE reisimiz düşünmüyor buna çok takıldım sizlede paylaşıyorum. Şimdi biliyorsunuz herşeyin bir fabrikası var. buğday, un, ne bileyim herşeyin. Bütün ülke anlaşıp atıyorum mart ayının son günü arabadan tut buğdaya, buğdaydan ev fiyatına kısacası A'dan Z'ye herşeyin fiyatını %50 düşürse. Mesela fabrika fırınlara yarı fiyatına satsa. Yem fabrikaları çiftçilere yemi yarı fiyatına satsa bu nedenle kasaplar %50 düşürse. Araçların MTV ve ÖTV'si %50 düşürülerek bütün araç bayileri araçlarda %50 olmasada %35-40 arası fiyat sunsa. Kısacası ülkede herşeyin fiyatını bir anda %50si yapsak türk lirası değer kazanmazmı. yalnız devlet buna yardım edecek ÖTV ve MTV gibi vergilerin hepsini %50 azaltacak. Böylece türk lirası %50 değer kazanacak. Marketten aldığın sade soda 3 TL yerine 1.5 TL olacak. Cips 8 TL yerine 4 TL olacak. 500.000 TL'lik ev 250.000 TL olacak. 1.000.000'luk araba 500.000 TL olacak. A'dan Z'ye bütün üretici fabrikalar, firmalar, besiciler, emlakcılar yarıya çekecek. Çekmeyene ağır miktarda ceza uygulanacak. Tabi bunun için bütün ülke seferber olacak. Fırsatçılar 500klık arabanın fiyatını 250k yapmamak için 700k yapıp 350k satmaya çalışmayacak. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. Sizce böyle bir şey mümkün mü ?. Ya da hulk gerçek mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül sen ne düşünüyon abi nası olur
Her şey %50 indirim olursa. Maaşlarda %50 azalır alım gücünde oynama olmaz.
%50 indirim demek satıcı veya üreticiye zarar ettirmek demek.
Kimse niye hayrına zarar etsin.
Ek olarak devlet ötv’leri %50 indirsin demişisn.
Devlet nasıl para kazanacak peki.
Memurların ve emekllilerin maaşları ne olacak?

Her şey %50 indirim olursa. Maaşlarda %50 azalır alım gücünde oynama olmaz.
%50 indirim demek satıcı veya üreticiye zarar ettirmek demek.
Kimse niye hayrına zarar etsin.
Ek olarak devlet ötv’leri %50 indirsin demişisn.
Devlet nasıl para kazanacak peki.
Memurların ve emekllilerin maaşları ne olacak?
Devlet ne kazanacak yıllardır milleti sömürdü kanka hala devlet ne kazanacak diyorsun. milletvekillerinin maaşıda 18 asgari ücret yerine 10 asgari ücrete düşürülsün devlette rahatlar :D

Devlet ne kazanacak yıllardır milleti sömürdü kanka hala devlet ne kazanacak diyorsun. milletvekillerinin maaşıda 18 asgari ücret yerine 10 asgari ücrete düşürülsün devlette rahatlar :D
O öyle olmuyor işte.
Farazi konuşmakla olmaz.
Türkiyede 13 milyon emekli, 2,6 milyon memur var.
Her birine 10₺ zam yapmak demek
156milyon ₺ ek kaynak bulman demek.

O öyle olmuyor işte.
Farazi konuşmakla olmaz.
Türkiyede 13 milyon emekli, 2,6 milyon memur var.
Her birine 10₺ zam yapmak demek
156milyon ₺ ek kaynak bulman demek.
Devletin hazinesinde ve başımızdaki kişinin ne kadar hazinesi biliyormusun. Derin düşünürsen anlarsın. Trafikte gezen milyonlarca sıfır aracın 200.000 tl'lik ülkeye giriş fiyatının üstüne konulan ÖTV ve MTV hesapladığında 156m çok az bir mebla olacak.

Devletin hazinesinden ve başımızdaki kişinin ne kadar hazinesi biliyormusun. Derin düşünürsen anlarsın. Trafikte gezen milyonlarca sıfır aracın 200.000 TL'lik ülkeye giriş fiyatının üstüne konulan ÖTV ve MTV hesapladığında 156m çok az bir mebla olacak.
devlet hazinesinden para harcar zaten ve diğer dediğin bir kanıtı yok.
Yani ben de sana diyorum o zaman speedy mustafanın çok parası var ama bize yardım yapmıyor.
Ek olarak arabalardan alınan ötv bir kaleme gidiyor.
Yani işte diyelim ki devlet 1000₺ vergilerinden kazanıyor.
Bunların 300₺’si memur maaşları ve emekli maaşları ise
Kalan 700₺’si yatırım ve genel harcama olarak ayrılıyor.
Sen arabadaki ötv’yi bir anda kaldırırsan devletin kazandığı 900₺ olur ve ya maaşlardan ya da yatırımdan kısmak zorunda olur.
Bunun derin düşünceyle falan alakası yok.
Türkiyenin milyonlarca lirası terör operasyonları için gidiyor.
Bir f16’nın 1 saatlik uçuş maliyeti yakıt 20k dolar mühimmat ise 50k dolar falan.
Yani Türkiye bir operasyon için kaç f16 kaldırdığını hepimiz biliyoruz.
Bunlar hep maliyet.
Kısacası ilk dediğin Dünyanın hiç bir yerinde olmaz.

Yani ben de sana diyorum o zaman speedy mustafanın çok parası var ama bize yardım yapmıyor.
Sen arabadaki ötv’yi bir anda kaldırırsan devletin kazandığı 900₺ olur ve ya maaşlardan ya da yatırımdan kısmak zorunda olur.
Bir f16’nın 1 saatlik uçuş maliyeti yakıt 20k dolar mühimmat ise 50k dolar falan.
Bunlar hep maliyet.
türkiye neye yatırım yapıyor usta 2023 bor bor dediler bor'u çıkartıp ham madde olarak satıyorlar sonra işlenmiş olarak geri alıyorlar. yatırımdan kısacakmış sankş neye yatırım yapıyorsa. Kaldırdığı f16ya benzin ve mühimmat koyamıyorsa kendine ülkeyimde demesin :D. Yok savaş çıktı f16lara mühimmat alacağız ötv'ye %5 zam şakamısın kanka dediğin paralar hazinenin çerez parası. Türkiyenin kaç tane f16sı varki hepsini 1m ile çarpsan yine koymaz. Dino heykeline 90m para veriliyor bu ülkede. Gerçi oda verilmiyor para aklamak için. Neyse sen anladın demek istediğimi.

türkiye neye yatırım yapıyor usta 2023 bor bor dediler bor'u çıkartıp ham madde olarak satıyorlar sonra işlenmiş olarak geri alıyorlar. yatırımdan kısacakmış sankş neye yatırım yapıyorsa. Kaldırdığı f16ya benzin ve mühimmat koyamıyorsa kendine ülkeyimde demesin :D. Yok savaş çıktı f16lara mühimmat alacağız ötv'ye %5 zam şakamısın kanka dediğin paralar hazinenin çerez parası. Türkiyenin kaç tane f16sı varki hepsini 1m ile çarpsan yine koymaz. Dino heykeline 90m para veriliyor bu ülkede. Gerçi oda verilmiyor para aklamak için. Neyse sen anladın demek istediğimi.
Aga valla ben eleştirmeden anlatmaya çalıştım.
Diğerleri senin görüşün :)

Bunlar hep maliyet.
316 f16 varmış
https://www.yenisafak.com/gundem/heykele-11-milyon-lira-harcadi-3508487
1 heykele 16 milyon veriliyorsa hesabını yapabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aga valla ben eleştirmeden anlatmaya çalıştım.
Diğerleri senin görüşün :)
anlatmaya çalıştığın şey çok saçma neymiş f16nın benzini 20k. Usta bunlar para değil.

Normalde:
Gelir 3TL
Gider 3TL

Senin fikir sonrası:
Gelir 1.5 TL
Gider 3 TL.

Aradaki 1.5 TL'yi sen ödersen neden olmasın?

Eğer her şeyden kastın maaşları da kapsarsa değişen olmaz.

Devletin de parası akıyor zaten kasadan. Ülkede sanki üretim var vergiler olmasa ülke bayrağı çekecek.

Yem fabrikaları çiftçilere yarı fiyatına satsa.

Daha baştan gidiyorsun. Adamlar niye böyle bir şey yapsın, sen mi karşılıyorsun üstünü?

Geri