Yazlığı satıp faize yatırmak

Atacaq

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
623
arkadaşla selam bir tane yazlığımız var ortalama ederi 2 milyon tl bu yazlığı satıp faize yatırsak aylık kaç tl getirisi olur ortalama veya yatırmak fazie mantıklı mı?

Boşta durup ne yapacak ki? Ben faizi mantıklı buluyorum.
Ortalama 25 bin getirisi oluyor.

Günlük kiraya vermek daha mantıklı (bana göre).
Bizim yazlığın iki yanındaki komşuda çatı katında minik bir ev kadar yer var. Kendisi asıl evi günlük kiraya verip yazın o çatı katında kalıyor. Yangın merdiveni tarzında bir şey yaptırdı hiç onlarla muhatap olmadan evine çıkıyor.
Yazın dahi o yazlık kullanılmıyorsa günlük kiraya verin, güzel getirisi var. Faize göre ne kadar oynar bilmiyorum ama 2 Milyon ederi olan bir evi günlük 800'den kiraya verseniz bile (tabi konumuna-içine dışına göre değişir) bu işten güzel çıkarsınız diye düşünüyorum.
Örneğin iki aile gelseler, 5 gün kalsalar 3500-4000TL civarı bir para elinize geçiyor. Her hafta bu şekilde başka aile kaldığını düşünseniz hem cebinize para girer hem de yazlık sizde kalmış olur.

YTD

Yazlığa cidden ihtiyaç var mı? Ben ilerde yapılanmaya gidecek bölgelerden ucuza evleri alırdım alt temeli iyi olanları mesela. Faizi de mantıklı buluyorum.
yazlık gibi bir yere ihtiyacımız yok bağcıların en lüks sitesinde oturuyoruz ve bütün tatil köylerindeki ve yazlıklardaki şeyler sitede bulunuyor(havuz,yeşil alan spor salonu vb ) ve yazlığı gereksiz buluyorum dediğiniz gibi faize yatırmak bana daha mantıklı geliyor

Yaklaşık 30bin civarı aylık getirisi var. Kullanmıyorsanız mantıklı.

arkadaşla selam bir tane yazlığımız var ortalama ederi 2 milyon TL bu yazlığı satıp faize yatırsak aylık kaç TL getirisi olur ortalama veya yatırmak fazie mantıklı mı?
Hocam acık acık diyecem Faiz hem tabi haram hemde Risklidir.
Onun yerine İsterseniz Borsaya yatırabilirsiniz.
Onuda Ben beklerim derseniz Uzun Süreli Hisse senedlerine Yatırırsınız (ASELSAN Gibi)
YTD

enflasyon aşırı yüksekken faiz saçma 1 yıl sonra yazlık 2.6m falan olursa faiz ile elindeki para 2.3m falan olur

Faizi saçma buluyorum hem dinimce yasaklanmis bir şey hem de yazlık zaten yatırımdır, git gide değerlenen birşeydir. Yani para elinizde olsa ve haram kısmını önemsemiyor olsanız yatırın derim ama ztn hali hazirda bi yatiriminiz var.

Sattığınız zaman şu anki para değeriyle iki sene sonraki para değerinin aynı kalacağını mı sanıyorsun?

Konumuna göre günlük/haftalık/aylık kiraya verirseniz daha mantıklı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,931
Üyeler
188,851
Son üye
gorkemagir
Geri