Intel i5 12400F ısınma ve fan sorunu

Reaksiyon skoru
10
Merhaba, yaklaşık 2 gün önce MSI Pro B660M-E anakartıyla Intel i5 12400F işlemcisini aldım. Termal macun sürmeme rağmen bilgisayar boşta olsa bile sıcaklık artıyor ve fan 3000 RPM'i bile geçecek kadar yükseliyor. Birkaç dakika sonra tekrar düşüyor. Acaba içerisindeki stok fan mı yetersiz kalıyor? Yoksa BIOS'ta vs. bir yerde mi yanlış yaptım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk termal macunu sürdükten 3 saat boyunca oyun oynasam dahi ses çıkmıyordu fakat fan aşırı ses çıkartmaya başladı.

Bios ayarlarından sessiz bir fan eğrisi yap. Fanları PWM moda alarak. Tabii destekliyorsa.

Sıcaklıklarını bilmediğim için bir şey diyemem. Kaldı ki stok fan yetersiz ama oyun oynarken ya da boşta sorun olmaması gerekir. Kasanın hava akışı kötü olabilir.

Oyunda kaç derece msı after burner indirip oyun içi istatistiklerini paylaş. Kasa modelini belirt.

Stock fan yetersiz, kule tipi veya 240mm soğutucu alın.

Sıcaklıklarını bilmediğim için bir şey diyemem. Kaldı ki stok fan yetersiz ama oyun oynarken ya da boşta sorun olmaması gerekir. Kasanın hava akışı kötü olabilir.
Kasanın işlemci fanı dışında bir arkada 3 tane de önde fanı var ama bilemiyorum tabii akışı nasıldır. 10100f kullanırken hiç böyle bir sorun yaşamıyordum.

Stock fan yetersiz, kule tipi veya 240mm soğutucu alın.
Önerdiğiniz 12. nesil intel işlemci için olan fan var mıdır?

Kasa modeli ?
Bütçen varsa uğraşma kaliteli bir soğutucu al.
hocam yalan olmasın hatırlamıyorum. Sadece markası Rampage onu biliyorum. 1 yıl önce vatandan satın almıştım.

Oyunda kaç derece msı after burner indirip oyun içi istatistiklerini paylaş. Kasa modelini belirt.
Eve geçtiğimde dediğinizi yapacağım.

" RAMPAGE FUSION 4x120mm RAINBOW FANLI USB3.0 MidT ATX GAMING KASA " Hocam kasanın modeli​

Kasa modeli ?
Bütçen varsa uğraşma kaliteli bir soğutucu al.

Önerdiğiniz 12. nesil intel işlemci için olan fan var mıdır?

hocam yalan olmasın hatırlamıyorum. Sadece markası Rampage onu biliyorum. 1 yıl önce vatandan satın almıştım.

Eve geçtiğimde dediğinizi yapacağım.

" RAMPAGE FUSION 4x120mm RAINBOW FANLI USB3.0 MidT ATX GAMING KASA " Hocam kasanın modeli​

FUSION / 114456

Kasa modelini ve max bütçenizi söylerseniz soğutucu anca öyle önerebiliriz.
hocam kasanın modeli RAMPAGE FUSION / 114456
Max bütçem 800TL

E sport duo alabilirsiniz 800. LGA 1700 desteği var yazıyor açıklamasında ama siz satın almadan önce teknobiyotiğe sorun b660 anakarta uyumlu mu içinden aparatı çıkıyor mu diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri