Mezuna Kalmak? [ANKET]

Mezuna mı kalırdınız yoksa üniversiteye mi giderdiniz?

• Mezuna kalırdım.

• Üniversiteye giderdim.

• Kararsızım.

• Derslerle alakam yok.

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
18,228
Normalin üstündeki bir üniversiteyi kazanacak puana sahipsiniz. Mezuna kalarak derece yapmayı düşünüyorsunuz. Mezuna mı kalırdınız yoksa üniversiteye mi giderdiniz?

Öğrencinin bu yıl alacağı puana ve yapacağı sıralamaya bağlı. Yani çok büyük bir mucize olmadıkça atıyorum 400.000 sıralama yapan biri bir sonraki sınavda ilk 4.000'e giremiyor. Kapasite o kadar. Bir sonraki yıl derece yapacağı garanti gibiyse mezuna kalabilir belki de dünyanın binbir türlü hali var, seneye ülke ne olacak? Öğrenci "kazanamamış" damgasının getirdiği psikolojiyi 1 yıl boyunca kaldırabilecek mi?

Ben kararsızım puanıma göre giderim sanırım. YBS veya grafik tasarım bölümlerinden normalin üstü bir üniversite tutturursam giderim. Eğer mezuna kalırsam 1 sene daha onun psikolojisini kaldıramam.

Mezuna kalmak daha mantıklı. Üniversiteyi hayatında bir kere okuyorsun. Okumuşken adam gibi bir yerde okumak daha mantıklı.
Hacettepe Hukuk istiyordum ancak düzgün ders çalışamadım ve netlerimde artış gözlemleyemedim.

TYT 70 bandında, AYT 40 bandında. Bu netlerle geçen seneye göre ortalama olarak 25.000 sıralama elde edebiliyorum. Geriye Hacettepe İktisat veya Hacettepe Uluslararası İlişkiler kalıyor. Çok kararsızım.

Öğrencinin bu yıl alacağı puana ve yapacağı sıralamaya bağlı. Yani çok büyük bir mucize olmadıkça atıyorum 400.000 sıralama yapan biri bir sonraki sınavda ilk 4.000'e giremiyor. Kapasite o kadar. Bir sonraki yıl derece yapacağı garanti gibiyse mezuna kalabilir belki de dünyanın binbir türlü hali var, seneye ülke ne olacak? Öğrenci "kazanamamış" damgasının getirdiği psikolojiyi 1 yıl boyunca kaldırabilecek mi?
Ben neler atlattım dostum.. Psikolojim sağlam. Ailemden yana da bir sorunum yok bu konu hakkında. Tek korktuğum, şüphelendiğim şey TÜRKİYE..

Normalin üstündeki bir üniversiteyi kazanacak puana sahipsiniz. Mezuna kalarak derece yapmayı düşünüyorsunuz. Mezuna mı kalırdınız yoksa üniversiteye mi giderdiniz?
Çok kötü bir yere gidebiliyorsak normal kapasitenin çok altında bir yer geldiyse kalınabilir ama normalde hedeflenen yerin en fazla birkaç alt seviyesi bir üniversite kazanıldıysa bence gidilmeli.

Hacettepe Hukuk istiyordum ancak düzgün ders çalışamadım ve netlerimde artış gözlemleyemedim.

TYT 70 bandında, AYT 40 bandında. Bu netlerle geçen seneye göre ortalama olarak 25.000 sıralama elde edebiliyorum. Geriye Hacettepe İktisat veya Hacettepe Uluslararası İlişkiler kalıyor. Çok kararsızım.

Ben neler atlattım dostum.. Psikolojim sağlam. Ailemden yana da bir sorunum yok bu konu hakkında. Tek korktuğum, şüphelendiğim şey TÜRKİYE..
2023 yılı bence çok sıkıntılı geçecek zaten sınavlar her sene biraz daha zorlaşıyor iş olanağı biraz daha azalıyor o yüzden en erkenden mezun olup dil öğrenip kendimi o konuda geliştirmeye çalıştırırım. Artık işe girerken hangi üniversitede okuduğunu değil ne gibi projelerin var ne başardın dil biliyor musun gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,174
Üyeler
187,788
Son üye
hacı12
Geri