Sağlıklı kilo vermek

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
40
Günlük 1500-2500 kalori arası alıyorum ve günlük 4500-5000 kalori yakıyorum.(kardiyo vs) Amacım kilo vermek ve bu tarz şekilde sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir mi? 20 Kilo verdiğimden dolayı gün içerisinde eskisine göre daha aktif ve enerjiğim.

Günlük 1500-2500 kalori arası alıyorum ve günlük 4500-5000 kalori yakıyorum.(kardiyo vs) Amacım kilo vermek ve bu tarz şekilde sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir mi? 20 Kilo verdiğimden dolayı gün içerisinde eskisine göre daha aktif ve enerjiğim.
1500 kaloriyi nasıl aldığın önemli olan faktör. Abur cuburla almıyor yediklerine dikkat ediyorsan sorun olacağını sanmıyorum.

1500 kaloriyi nasıl aldığın önemli olan faktör. Abur cuburla almıyor yediklerine dikkat ediyorsan sorun olacağını sanmıyorum.
Yok hocam kendi ellerimle hazırlıyorum;tavuk, balık, et vs protein olarak yağ olarak düzgün beslenmeye çalışıyorum. Ekmek, un, şeker, tuz vs kullanmıyorum kaç senedir. Zaten 1-1.5 yıl önce ani bir kararla kilo vereyim dedim. Dediğimden beridir diyet ve beslenmeyi bozmadım. Covid olduğumda bile sporu aksatmadım.

dostum yaş boy kilo kaç?
1500 2500 kalori ortalamanın üstünde bi adam için az ki sen 5k kalori yaktığını iddia ediyorsun

dostum yaş boy kilo kaç?
1500 2500 kalori ortalamanın üstünde bi adam için az ki sen 5k kalori yaktığını iddia ediyorsun
5k kalori fatsecret vs uyku +dinlenme+egzersiz şeklinde çıkan kaloriyi hesapladım, tabi ne kadar doğrudur bilmiyorum, evimde spor odası var tamamen onla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yaş 18-19 kilo şuan 97 kiloyum. Boy 182 (her ölçüde farklı çıkıyorda neyse) Toplasam 5-6 ay Fitness vs yapmışımdır. Fazla bilgim yok ondna soruyorum.

5k kalori fatsecret vs uyku +dinlenme+egzersiz şeklinde çıkan kaloriyi hesapladım, tabi ne kadar doğrudur bilmiyorum, evimde spor odası var tamamen onla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yaş 18-19 kilo şuan 97 kiloyum. Boy 182 (her ölçüde farklı çıkıyorda neyse) Toplasam 5-6 ay Fitness vs yapmışımdır. Fazla bilgim yok ondna soruyorum
bazal metobolizma hızını da ekliyorsun yani anladım
şuan fitness yapıyor musun?
her gün yapıyor musun?

bazal metobolizma hızını da ekliyorsun yani anladım
şuan fitness yapıyor musun?
her gün yapıyor musun?
Evdeki spor odası+ağırlık ve ağırlıksız applerdeki hareketler yapıyorum, haftanın yedi günü de (7. Günü öylesine, Can sıkıntısından yapılan 20-30 dklık yürüyüş öylesine yaptığım o kadar) yapıyorum. 6-7 yaşından beridir basketbol oynuyordum taki covid dönemine gelene kadar top olsa yine sabah 7 akşam 11 basket oynarım o derece çok seviyorum.

Evdeki spor odası+ağırlık ve ağırlıksız applerdeki hareketler yapıyorum, haftanın yedi günü de (7. Günü öylesine, Can sıkıntısından yapılan 20-30 dklık yürüyüş öylesine yaptığım o kadar)
dostum bu bilgilerin yanında kalori açığı için yağ oranını da bilmen gerekir
aldığın kaloriyi neye göre belirledin?
yağ oranın kaç hesapladın mı?

Bunu en doğru olarak senin vücudun bilir. Her hafta aynı durumda tartılırsın eğer kilo vermeye yeni başlayan birisi değilsen haftalık 750-800 gr. dan fazla vermek bana göre sağlıksız olur. Duruma göre kalori miktarını arttırırsın. Ayrıca bana göre haftanın her günü ağırlık antrenmanı yapmak doğru değil. Vücudunun dinlenmesi için zaman tanımalısın. Kardiyo yapılabilir her gün.

Bunu en doğru olarak senin vücudun bilir. Her hafta aynı durumda tartılırsın eğer kilo vermeye yeni başlayan birisi değilsen haftalık 750-800 gr. dan fazla vermek bana göre sağlıksız olur. Duruma göre kalori miktarını arttırırsın. Ayrıca bana göre haftanın her günü ağırlık antrenmanı yapmak doğru değil. Vücudunun dinlenmesi için zaman tanımalısın. Kardiyo yapılabilir her gün.
97 kiloluk bi adam vücut ağırlığının haftada %!-1.5 kadarını verir sağlıklı olan da budur
aşağısı da sağlıklıdır tabi ama süreci yavaşlatır kas oranı daha az olur ama kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir

%24-25 önceden 120 kiloya kadar ulaştığımdan yine bu değerler fazla olmasına rağmen tahmini olarak %29-30 gibi bir yağ oranından indiğimi tahmin ediyorum. Normal bir diyetisyen verdiği 1600-1800 diyete göre diyeti kişiselleştirdim, yağlı besinleri gün içerisinde fazla yemiyorum.

Bu kadar kalori açığı çok fazla. Oldukça sağlıksız kilo verirsin. Kısacası yapma. Eğer yaptığın antremanları azaltmayacaksan aldığın kalori miktarını arttır. Kalori açığın 1000'i çok fazla geçmesin. Yani ya aldığın kaloriyi 3500 seviyesine çıkar ya da antreman seviyeni azaltıp yaktığın kaloriyi 3500 seviyesine düşür.

Evdeki spor odası+ağırlık ve ağırlıksız applerdeki hareketler yapıyorum, haftanın yedi günü de (7. Günü öylesine, Can sıkıntısından yapılan 20-30 dklık yürüyüş öylesine yaptığım o kadar) yapıyorum. 6-7 yaşından beridir basketbol oynuyordum taki covid dönemine gelene kadar top olsa yine sabah 7 akşam 11 basket oynarım o derece çok seviyorum.
dostum sana önerim 2700 kalori almaya başla,her hafta tartıl
haftada 1 1.5 kilo veriyorsan devam et
fazla veriyorsan kalori arttır ki sanmıyorum fazla vereceğini
veremiyorsan da kaloriyi biraz daha kıs
bide kendine uygun makroları öğrenmeye bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,019
Üyeler
188,511