Donanım Arşivi Forum Kitap Dağıtıyor

Bütçe olarak gönüllü arkadaşlar zorluk çekmesin diye birden fazla gönüllü olabilir. Örnek veriyorum sınır olarak 100 TL koyduk diyelim ve 10 kişi gönüllü oldu bunlardan birisi benim.
Ben bu 100 TL nin 50sini vermek istiyorum. Diğer 50 TL yi 9 kişi ister paylaşsın veya direk 50 TL vermek isteyen olursa diğer gönüllüler bir daha ki aylarda yardımcı olur.
Tabi ama katilim olursa sosyal olarak daha güzel bir uygulama olur hatta birden fazla kişiye kitap dagitilabilir.

Ama bence bir kişi olmasın. O ay toplanabildiği kadar toplansın. Sonra mantıklı bir miktara bölünsün. Örneğin 100 TL toplandığında 3 kişiye hediye verilsin. Böyle daha mantıklı olur.
1 kişinin olması gönüllüler için hem zorluk olmasın hem de sürekli devam etsin diye. Çünkü 1 kişi bir kere gönüllü olur sonra bir daha olmak istemezse bu durum yürümez.
Post automatically merged:

Tabi ama katilim olursa sosyal olarak daha güzel bir uygulama olur hatta birden fazla kişiye kitap dagitilabilir.
Tabi ki kimseyi zorla katılması için ikna edemeyiz o yüzden az kişi gönüllü olursa zorluk çekmesin diye her ay 1 kişi ve sürdürebilmek çok önemli.

1 kişinin olması gönüllüler için hem zorluk olmasın hem de sürekli devam etsin diye. Çünkü 1 kişi bir kere gönüllü olur sonra bir daha olmak istemezse bu durum yürümez.
Hocam hayır demek istediğim şu yani hani isteyen istediği kadar atar ya para mesela. 30 TL toplandı diyelim. O ay 1 kişiye verilsin. Ama baktın 50 TL toplandı. 25 TL den iki kişiye verilsin. 100 TL toplandı 33 TL den 3 kişiye verilsin.
Yani gönüllülere pek zorluk yok bence. Aynı hesap.

Hocam hayır demek istediğim şu yani hani isteyen istediği kadar atar ya para mesela. 30 TL toplandı diyelim. O ay 1 kişiye verilsin. Ama baktın 50 TL toplandı. 25 TL den iki kişiye verilsin. 100 TL toplandı 33 TL den 3 kişiye verilsin.
Evet onu katılıma göre belirleyebiliriz. Beklediğimizden daha fazla katılım olursa neden olmasın.

Ama yine de bir sınır koymalıyız. Örnek veriyorum ilk ay diyelim ki 200 lira toplandı bunu 4 e bölelim. 2. Ay 100 TL olursa bunu 2ye bölelim. Yani herkes 50 TL değerinde bir kitap almış olsun ki hak geçmesin kimseye.

Tabi ki kimseyi zorla katılması için ikna edemeyiz o yüzden az kişi gönüllü olursa zorluk çekmesin diye her ay 1 kişi ve sürdürebilmek çok önemli.
Öncelikle bu projenin tanıtımı ve talep görmesine göre durum değişir ve duruma göre bir değerlendirme yapılır katılım olmaması durumunda siz yani yönetici duruma göre bir karar alır. Ama böyle olacağını sanmıyorum çoğu arkadaş bütçesine göre destek verecektir şimdiden başarılar

Öncelikle bu projenin tanıtımı ve talep görmesine göre durum değişir ve duruma göre bir değerlendirme yapılır katılım olmaması durumunda siz yani yönetici duruma göre bir karar alır. Ama böyle olacağını sanmıyorum çoğu arkadaş bütçesine göre destek verecektir şimdiden başarılar
Bende öyle düşünüyorum. 5 10 TL bile her türlü katkı sağlar. :)

Ben max 100 TL olarak düşündüm gönlümden geçen oydu yani.
Amazonda indirimlerle vs. zaten maks 40 tl oluyor bir kitap. 100 tl fazla bence. Üstelik kaç kişinin gönüllü olacağı da belli olmaz bence.

Arkadaşlar şöyle bir fikir aklıma geldi. Her ay 1 kişiye kitap hediye edelim.
''Neden kitap ?'' diye sorarsanız forumda okula giden ve kitap okuyan bir çok kardeşimiz, abimiz, dostlarımız var.

Hem onlara destek olmuş oluruz hem de toplum için güzel şeyler yapmış oluruz.
Kitabı kazanan kişiyi belirlemek çekiliş yöntemi ile olsun.
Çekilişi kazanan kişi kendi istediği kitabı kendisi seçsin ama belirli bir bütçe çerçevesinde bu işlemi yapalım.
Bu arkadaşımızın istediği kitabı almak için bir veya birden fazla kişi gönüllü olsun.
Yani fiyatı çok fazla olan kitaplar olmasın ki gönüllü arkadaşlarında cebini düşünmüş olalım.
Birden fazla kişi gönüllü olursa Yönetici arkadaşlarımız ''@Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz'' yardımcı olurlarsa para onlarda toplansın.
Ve istenilen kitabı anlık olarak çekilişi kazanan kişinin adresine sipariş versin.
Bu şekilde her ay 1 kişiyi kitap sahibi yapabiliriz.
İlk olarak alınacak kitap için maksimum bir bütçe belirleyelim.
Her ayın 25. bu çekiliş yapılsın. Discord üzerinden canlı olarak yapılabilir.
Umarım bunu yapabiliriz ve sürekli devam eder.
Eğer bu söylediklerim sizlere uygunsa bunu yapabiliriz.
Şimdi size soruyorum bu çekilişi yapalım mı? Ve bütçemiz ne kadar olmalı ?

Edit: İlk ayın gönüllülerinden birisi benim arkadaşlar.
Edit: Konuya kitap seven veya destek olacağını tahmin ettiğiniz kişileri etiketleyin herkes faydalansın.

Bana erotik dergi uyar aslında (!)

@Alexa @The Last Dragonborn test kitapları ve edebiyat kitapları arasında fiyat farkı çok mu ? Bu iki çeşit için 50 TL yeterli gelir mi kitap başına mesela ? Bende tam onu soruyordum. @Hudzell
Test kitabı düşünürsek işin rengi değişir bence. Çünkü dandik 50 TL'lik testler ile 100+ TL'lik testlerin kalitesi bir olmuyor.
Bence test kitapları her ne kadar hediye için iyi olsa da, bu tür gönüllü bir iş için bütçeyi fazla yukarı çeker. Her ay yapamayabiliriz.

@Alexa @The Last Dragonborn test kitapları ve edebiyat kitapları arasında fiyat farkı çok mu ? Bu iki çeşit için 50 TL yeterli gelir mi kitap başına mesela ? Bende tam onu soruyordum. @Hudzell
Ha ama her ay güzel indirimli test bulabilirsen abi ki üstüne yok indirim konusunda o zaman olabilir.

Ben çok şeyi değilim piyasanın. Ben biraz daha okuma kitaplarına aşinayım. Ama test kitaplarının ortalama 100 TL yi geçtiğini duymuştmu.

Test kitabı düşünürsek işin rengi değişir bence. Çünkü dandik 50 TL'lik testler ile 100+ TL'lik testlerin kalitesi bir olmuyor.
Bence test kitapları her ne kadar hediye için iyi olsa da, bu tür gönüllü bir iş için bütçeyi fazla yukarı çeker. Her ay yapamayabiliriz.

Ha ama her ay güzel indirimli test bulabilirsen abi ki üstüne yok indirim konusunda o zaman olabilir.
Ben bulmasına bulurum. Ona vakit ayırabilirim ama benim zamanım geçtiği için şuan hangisi iyi hangisi değil ayırt edemem.

Ben çok şeyi değilim piyasanın. Ben biraz daha okuma kitaplarına aşinayım. Ama test kitaplarının ortalama 100 TL yi geçtiğini duymuştmu.
Yani benim 100 TL istememin sebebi de bu zaten. Gerçekten ihtiyacı olan olabilir onlara verelim.

Yani benim 100 TL istememin sebebi de bu zaten. Gerçekten ihtiyacı olan olabilir onlara verelim.
Eğer ihtiyacı olanlara vermek istiyorsanız bu işi gizliden halletmeniz gerecek. Yani DC yayını falan gerekmeyecek. Yani yayını sadece harcamayı yaptığınıza dair ve kişinin alıcının o kitabı aldığına dair bir fotoğraf gerekcek. Çünkü bu tür yardımlar gizli olmalı.
Ama çekiliş mantığında olacaksa ihtiyacı olana vermek biraz zor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,169
Üyeler
190,871
Son üye
outofnick
Geri