Kahve içmeyen biri eksikliğini hissetmez. Fakat benim gibi fiziksel kafein bağımlılığı geliştirenler var ki onlar kahve içmezse yoksunluk belirtileri gösteriyor. Baş ağrısı, anksiyete, stres, sinir ve öfke gibi.
Kahve içmeyen biri eksikliğini hissetmez. Fakat benim gibi fiziksel kafein bağımlılığı geliştirenler var ki onlar kahve içmezse yoksunluk belirtileri gösteriyor. Baş ağrısı, anksiyete, stres, sinir ve öfke gibi.
Ben anlatamıyom ya.
Starbucks'a göre o kahve uygun geliyor. Hadi senin dediğinden alalım, ne de olsa Starbuck bardağına koyacağız. Tamam.
Yalnızken istediğin yere gidebilirsin, ben ortam için söyledim. Arkadaşların bir kahveye 30 lira verirken sen belki 15 liraya getireceksin, ya da daha ucuz bilmiyorum.
Yani şöyle vücudunda eğer adenozin birikmişse sen kafein alsan da iş yapamaz. Böylece uykun açılmaz. O yüzden zihnin açıkken uykun gelmeden önce içmek lazım.
Bir de içtikten sonra uykunun gelmesi şurada anlatılıyor:
E Türk kahvesi keyif için içilir uyku açsın diye içilmez ki. Bir fincan Türk kahvesinde (65 ml) yaklaşık 50-65 mg kafein bulunur.
Uyku açılmasını istiyorsanız filtre veya espresso tüketmeniz gerekir.
Bir kupa filtre kahve 150-350 mg kafein içerirken espresso da 60 ml içinde 150 mg kafein içerir.
Yani şöyle vücudunda eğer adenozin birikmişse sen kafein alsan da iş yapamaz. Böylece uykun açılmaz. O yüzden zihnin açıkken uykun gelmeden önce içmek lazım.
Bir de içtikten sonra uykunun gelmesi şurada anlatılıyor:
Kahve içtikten sonra göz kapaklarınız ağırlaşmaya başlıyorsa; bu haber tam size göre…
www.yeniakit.com.tr
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
E Türk kahvesi keyif için içilir uyku açsın diye içilmez ki. Bir fincan Türk kahvesinde (65 ml) yaklaşık 50-65 mg kafein bulunur.
Uyku açılmasını istiyorsanız filtre veya espresso tüketmeniz gerekir.
Bir kupa filtre kahve 150-350 mg kafein içerirken espresso da 60 ml içinde 150 mg kafein içerir.