Neler Yeni

Kahve Dünyası Zam Yaptı! 😞🥺😢

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,458
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Hocam nasıl Colombia uygun ya ben girmiştim çok pahalıydı ve tadı kötüydü, karıştırıyormuyum acaba
İnternetten alırsan uygun aslında.
Bir de ben tadına bir şey demedim, mekana ucuz yollu girişi söyledim 😁

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
1658611866931.png

Starbucks'un bu kahvelerinden uzak durun bu arada, Nescafe latte bile daha güzel. Denendi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Evde de içmiyorum. Ayda yılda bir kere Nescafe içerim sadece -ve o da hazır kahve değilmiş zaten-
Kahve içmeyen biri eksikliğini hissetmez. Fakat benim gibi fiziksel kafein bağımlılığı geliştirenler var ki onlar kahve içmezse yoksunluk belirtileri gösteriyor. Baş ağrısı, anksiyete, stres, sinir ve öfke gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben kahve içtiğim zaman hiçbir etkisini fark etmiyorum, bazen de yorgun hissettirdiği oluyor. O sebepten kahve bağımlısı olmadım herhalde.
Hangi kahveden içtin?

Ondan sonra evde kendiniz yapıp Starbucks'a gelin, nasıl?
Neden bir parka kütüphaneye gitmek varken ya da ne bilim başka alternatifler varken Starbucks'a gidelim ki?
Colombia'lar uygun mesela.
Değil. De-değil. 250 gr 170 TL. Neresi uygun acep? Ben 1 kiloyu 170 liradan aldım kahve dünyası markasından.

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Kahve içmeyen biri eksikliğini hissetmez. Fakat benim gibi fiziksel kafein bağımlılığı geliştirenler var ki onlar kahve içmezse yoksunluk belirtileri gösteriyor. Baş ağrısı, anksiyete, stres, sinir ve öfke gibi.

Hangi kahveden içtin?
Starbucks hariç çoğu markanın soğuk ya da sıcak kahvelerini denemişimdir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Starbucks hariç çoğu markanın soğuk ya da sıcak kahvelerini denedim.
O zaman nescafe gibi abuk subuk bir şey hakkında konuşmuyoruz.
Peki kahveyi ne zaman içtin? Yani uykun geldiğinde mi içtin yoksa zihnin açıkken mi?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,458
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Neden bir parka kütüphaneye gitmek varken ya da ne bilim başka alternatifler varken Starbucks'a gidelim ki?

Değil. De-değil. 250 gr 170 TL. Neresi uygun acep? Ben 1 kiloyu 170 liradan aldım kahve dünyası markasından.
Ben anlatamıyom ya.
Starbucks'a göre o kahve uygun geliyor. Hadi senin dediğinden alalım, ne de olsa Starbuck bardağına koyacağız. Tamam.
Yalnızken istediğin yere gidebilirsin, ben ortam için söyledim. Arkadaşların bir kahveye 30 lira verirken sen belki 15 liraya getireceksin, ya da daha ucuz bilmiyorum.

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
O zaman nescafe gibi abuk subuk bir şey hakkında konuşmuyoruz.
Peki kahveyi ne zaman içtin? Yani uykun geldiğinde mi içtin yoksa zihnin açıkken mi?
Hocam genellikle canım istediği zamanlar içtiğim için belirli bir durumda içtiğim olmuyordu. Yorgunken de zihnim açıkken de içmişimdir.

Hangi kahveden içtin?
Markaları hatırlamıyorum da evde kendim sütlü Türk kahvesi yapıyordum genellikle.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam genellikle canım istediği zamanlar içtiğim için belirli bir durumda içtiğim olmuyordu. Yorgunken de zihnim açıkken de içmişimdir.
Yani şöyle vücudunda eğer adenozin birikmişse sen kafein alsan da iş yapamaz. Böylece uykun açılmaz. O yüzden zihnin açıkken uykun gelmeden önce içmek lazım.
Bir de içtikten sonra uykunun gelmesi şurada anlatılıyor:

Markaları hatırlamıyorum da evde kendim sütlü Türk kahvesi yapıyordum genellikle.
E Türk kahvesi keyif için içilir uyku açsın diye içilmez ki. Bir fincan Türk kahvesinde (65 ml) yaklaşık 50-65 mg kafein bulunur.
Uyku açılmasını istiyorsanız filtre veya espresso tüketmeniz gerekir.
Bir kupa filtre kahve 150-350 mg kafein içerirken espresso da 60 ml içinde 150 mg kafein içerir.

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Yani şöyle vücudunda eğer adenozin birikmişse sen kafein alsan da iş yapamaz. Böylece uykun açılmaz. O yüzden zihnin açıkken uykun gelmeden önce içmek lazım.
Bir de içtikten sonra uykunun gelmesi şurada anlatılıyor:

E Türk kahvesi keyif için içilir uyku açsın diye içilmez ki. Bir fincan Türk kahvesinde (65 ml) yaklaşık 50-65 mg kafein bulunur.
Uyku açılmasını istiyorsanız filtre veya espresso tüketmeniz gerekir.
Bir kupa filtre kahve 150-350 mg kafein içerirken espresso da 60 ml içinde 150 mg kafein içerir.
O zaman diğer tür kahveleri de iyice deneyeceğim.

Ama bazen hafif uyku getirmesi hâlâ anlayamadım.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Tek seferlik 110 TL, dört ayda bir 200 TL vererek sen de gerçek kahve içebilirsin dostum.
Pek dışarı çıkmam eğer getiriyorlarsa bile bize getirmezler.
Biz baya uzağız en yakın şubesine

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Pek dışarı çıkmam eğer getiriyorlarsa bile bize getirmezler.
Biz baya uzağız en yakın şubesine
Evde yapmak için diyordum. Gerçek kahve iç artık diyorum.
Ama bazen hafif uyku getirmesi hâlâ anlayamadım.

Top Bottom