Çözüldü✓ Toplamaya çalıştığım sistem hakkında?

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
563
Bütçe
22.000
Dostlar selamlar uzatmadan konuya gireceğim direk bütçem max 22K FPS oyunları ve Co-op oyunları için gelecekte upgrade açık bir sistem toplamaya çalıştım piyasayı çok takip etmediğim için elimden geldiğince bildiğim parçaları seçmeye çalıştım daha satın almadım monitör dahil bir sistem olacak fakat sizlerin de bi fikirlerinizi almak istedim bu yüzden değiştirmemi istediğiniz veya düzeltme yapmamı istediğiniz parça varsa yorumlara yazarsanız çok makbule geçer. Henüz PSU , Kasa ve Soğutma seçmedim şöyle izah edeyim onuda kasanın Mesh olması gerçekten benim için çok önemli diğer bir yandan PSU tarafında gerçekten sorun çıkarmayacak akım korumaları olan C4 gibi patlama garantisi olmayan bir PSU'ya ihtiyacım var 650W yeter diye düşünüyorum. :D Bir diğer sorun da soğutma bu konuda da kule tipi veya sıvı soğutma düşünebilirim fakat hangisi daha fiyat performans olur daha iyi soğutur bilemiyorum bunların önerisini de sizlerden ricam bana iletmeniz şimdiden tekrardan teşekkür ediyorum. :)

Edit : Sistemin güncel hali bu şekilde @Rᴇᴠᴇɴɢᴇ hocam ile birlikte güzel fiyat performans bir sistem çıktı ortaya kendisine teşekkür ediyorum yardımcı olduğu için. :peepokalp: Tabi ki yinede fikirleri görüşleri olan belirtebilir her türlü görüşe ve fikire açığım. :D

Edit 2 : Sistemin en güncel listesi şuan böyle Monitör kısmını hallettim diğer bileşenler aşağıda yazıyor durmadan belirttiğim gibi her türlü görüşe ve fikire açığım.

Sistem Bileşenleri :

İşlemci :
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (3.660 TL)

Anakart : ASUS TUF GAMING B550M-E AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart (2.338 TL)

Ekran Kartı : Sapphire PULSE AMD RX 6700 XT 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı (8.990 TL)

RAM : Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 (2x) (1288 TL)

SSD : Western Digital 1 TB Blue SN570 PCI-Express 3.0 SSD (1.311 TL)

Kasa : DarkFlash DLS 480 Mid Tower RGB Fanlı ATX Siyah Kasa (1.641 TL)

PSU : Sharkoon Gold Zero 750W 80+ GOLD ATX Power Supply (1.239 TL)

CPU Soğutma : Performax PERFAN-120-H İşlemci Soğutucu (480 TL)

Son düzenleme:
23K'ya 6800 XT sistem yok muydu yahu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fiyat bana biraz fazla gibi geldi.

23K'ya 6800 XT sistem yok muydu yahu?

Fiyat bana biraz fazla gibi geldi.
Hocam ben monitör dahil sistem topluyorum 23K onu alıp üstüne 5K daha monitöre verince bütçemi baya baya aşıyor..

Hocam ben monitör dahil sistem topluyorum 23K onu alıp üstüne 5K daha monitöre verince bütçemi baya baya aşıyor..
Özür dilerim, o zaman o fiyata gayet mantıklı gibi duruyor.

Özür dilerim, o zaman o fiyata gayet mantıklı gibi duruyor.
Dediğim gibi daha PSU, Kasa, ve Soğutucu alamadım tabi herkesin fikri önemli bu konuda o yüzden acele etmek istemiyorum. :)

ram olarak az daha koyup 2 adet ballistix 8gb almanı öneririm
Link atabilir misiniz hocam zaten RAM'ler anakartımı desteklemiyormuş

ram olarak az daha koyup 2 adet ballistix 8gb almanı öneririm

Hocam SSD olarak Samsung 980 Pro (500 GB) karşılaştırmalar da daha iyi çıkıyor muhtemelen onu alacağım ikincil olarak bunu öneriyor musunuz? Oyunlar programlar için vs.

Dostum monitör için bütçen ne kadar onu düşerseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Örneğin 6700xt ile oyunlar 2k oynanabilir 2k monitörler de mininmum 5000-5500 arası değişiyor. Yani kabaca 17000 sırf kasa için mi? Yoksa 3500'e bir fhd monitör alırım 18.500'e de kasa toplarım gibi mi?

Link atabilir misiniz hocam zaten RAM'ler anakartımı desteklemiyormuş

Hocam SSD olarak Samsung 980 Pro (500 GB) karşılaştırmalar da daha iyi çıkıyor muhtemelen onu alacağım ikincil olarak bunu öneriyor musunuz? Oyunlar programlar için vs.
ssd için o kadar para vermeye gerek yok şahsi fikrim, wd m2 lerde baya bi kaliteli attığımı öneririm f/p olarak, hem piyasa fiyatının altında.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...16-bl8g32c16u4b-kutusuz-fiyati,639092899.html x2

ssd için o kadar para vermeye gerek yok şahsi fikrim, wd m2 lerde baya bi kaliteli attığımı öneririm f/p olarak, hem piyasa fiyatının altında.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...16-bl8g32c16u4b-kutusuz-fiyati,639092899.html x2
monitörde bunu öneririm https://www.itopya.com/gigabyte-27-...hd-freesync-premium-ips-gaming-monitor_u12588

kasa olarakta dls480 alabilirsin gerçekten çok şeyli bir kasa

ayrıca 5600x yerine 5600 alıp perdan 120h alabilirsin tek fark 0.2ghz /

Ben sistemimi satmayı düşünüyorum 23K’ya. Bilmem ilgilenir misin? Hepsi garantili faturalı daha alalı 1 sene olmadı ve çizik darbe vb hiçbir problemi yok sıfır gibi.

monitörde bunu öneririm https://www.itopya.com/gigabyte-27-...hd-freesync-premium-ips-gaming-monitor_u12588

kasa olarakta dls480 alabilirsin gerçekten çok şeyli bir kasa

ayrıca 5600x yerine 5600 alıp perdan 120h alabilirsin tek fark 0.2ghz /
Yani siz diyorsunuz ki hocam 5600 alman daha mantıklı 5600X ile arasında performans farkı yok, İkinci olarak 3600 MHz ram öneriniz var mı fiyat performans olarak sorun çıkarmayacak anakartım ile uyumlu? Kasa olarak "DarkFlash DLS 480 Mid Tower RGB Fanlı ATX Siyah Kasa" tavsiye diyorsunuz sanırım evet banada biraz güzel ve fiyat perfomans geldi mesh olması önemli benim için. PSU kısmında ne önerirdiniz diyecektim 750W önerisi geldi fakat biraz pahalı değil mi hocam daha fiyat performans ürün yok mu? SSD kısmında yüksek - okuma yazma değerlerinin olması yeni nesil bir SSD olması ve uzun ömürlü bir çok özelliğinin olması benim içime siniyor o yüzden o SSD'i tercih ediyorum.

Ben sistemimi satmayı düşünüyorum 23K’ya. Bilmem ilgilenir misin? Hepsi garantili faturalı daha alalı 1 sene olmadı ve çizik darbe vb hiçbir problemi yok sıfır gibi.
Teşekkürler hocam fakat ikinci el sistemler ile ilgilenmiyorum.

Dostum monitör için bütçen ne kadar onu düşerseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Örneğin 6700xt ile oyunlar 2k oynanabilir 2k monitörler de mininmum 5000-5500 arası değişiyor. Yani kabaca 17000 sırf kasa için mi? Yoksa 3500'e bir fhd monitör alırım 18.500'e de kasa toplarım gibi mi?
Hocam monitör olarak kendimi zorlayabildiğim kadar zorluyorum ve 240 Hz 1 ms monitörler ne kadar inanın hiç bir fikrim yok fiyat perfomans bir monitör arıyorum.

Yani siz diyorsunuz ki hocam 5600 alman daha mantıklı 5600X ile arasında performans farkı yok, İkinci olarak 3600 MHz ram öneriniz var mı fiyat performans olarak sorun çıkarmayacak anakartım ile uyumlu? Kasa olarak "DarkFlash DLS 480 Mid Tower RGB Fanlı ATX Siyah Kasa" tavsiye diyorsunuz sanırım evet banada biraz güzel ve fiyat perfomans geldi mesh olması önemli benim için. PSU kısmında tam 650W önerdiniz diyecektim 750W önerisi geldi fakat biraz pahalı değil mi hocam daha fiyat performans ürün yok mu? SSD kısmında yüksek - okuma yazma değerlerinin olması yeni nesil bir SSD olması ve uzun ömürlü bir çok özelliğinin olması benim içime siniyor o yüzden o SSD'i tercih ediyorum.

Teşekkürler hocam fakat ikinci el sistemler ile ilgilenmiyorum.
Ballistixleri zaten 3600Mhz CL14 yapabilirsin overclock ile rahatlıkla, RevDeisDou o konuda yardımcı olur. Evet kasa gayet iyi ve taşırkende kendini ciddi derecede hissettiriyor.

Anakarta istediğin DDR4 rami takabilirsin.

PSU fiyatları son zamanlarda biraz arttı maalesef, attığımı öneririm o sisteme fakat MSI MAG 650W'da alınabilir yeterli olur.

SSD olarak dediğim gibi o kadar uçmaya gerek yok, gereksiz masraf samsung.

Ballistixleri zaten 3600Mhz CL14 yapabilirsin overclock ile rahatlıkla, RevDeisDou o konuda yardımcı olur. Evet kasa gayet iyi ve taşırkende kendini ciddi derecede hissettiriyor.

Anakarta istediğin DDR4 rami takabilirsin.

PSU fiyatları son zamanlarda biraz arttı maalesef, attığımı öneririm o sisteme fakat MSI MAG 650W'da alınabilir yeterli olur.

SSD olarak dediğim gibi o kadar uçmaya gerek yok, gereksiz masraf samsung.
MAG 650W'ın da fiyatı artmış ya, yazmadım say.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,793
Üyeler
184,052
Son üye
designerbarca
Geri