Gerçekleri Konu Alan Belgesel

 
 
 
Konu nereden hortladı bilmiyorum ama çok güldüm, eğlendim. Gerçekten de hiçbir şey araştırmayan, sorgulamayan bir şeye odaklanmış insan topluluğu varmış forumda. Ama o toplulukta da sadece 1 kişi var, o da konu sahibi :D.

Millete "biraz araştırın, okuyun" diyor sürekli ama kendisi lenslerin amacını, özelliklerini, ışığı kırdıklarını; helyum gibi havadan hafif olan gazların uçucu eylem gösterdiğini; uzaydaki tüm cisimlerin kütle çekim enerjisi olduğunu ve bunun sonucunda oluşan tüm gök cisimlerinin de (gök taşı ve meteor gibi kütle çekimsel alan oluşturamayacak kadar küçük ya da farklı kimyaya sahip cisimler hariç) yuvarlak biçimde oluştuğunu bilmiyor.

Bu kadar saçma bir fikri - bakın teori bile demiyorum çünkü teorilerin dayandığı sağlam veriler olur - neden hala inadına savunuyorsun anlamıyorum. Bir sürü uydu görüntüsü, teoremler, denklemler, çıplak gözle görünen kanıtlar ve videolar var üstelik. Fizik yasaları, kimyasal tepkimeler gibi konular üzerine şöyle bir gününü ayırsan zaten anlarsın dünyanın neden ve nasıl yuvarlak olduğunu. Bir de kalkmış bize diyorsun "araştırmayan insan topluluğu" diye. 10-15 sayfa okuyup dayanamadım yorum yazdım ve harbiden sinirden ellerim titriyor şu an. Senin gibi cehalet içinde yaşayıp hala nasıl bu kadar süre hayatta kalabilen insanlar olduğuna şaşırıyor ve üzülüyorum.

Hayatında başarılar dostum.
 
 
uçağa bindiyseniz dünyanın yuvarlak olduğunu anlardınız. eğer dünya düz olsaydı uçaklar uzaya fırlardı be
 
herhangi saçma bir kanalın değilde bilim insanının yüzyıllardır olan verilerine dayanarak bana kanıt gösterebilir misin ?
 
Kendimi uzay, astronomi, fizik, bilim, teknoloji ve matematiğe adadığım için diyorum ki gerçek belgesel izlemelisin. Örnek istersen birkaç tane önerebilirim.

Dünya'nın düz olduğunu varsayarsak kütle çekim kuvveti diye bir şey olmaz. Gündüz gece diye bir gerçek olmaz. Kutuplarda yer çekiminin yüksek olduğu gerçeği yalanlanmış olur hatta. Her yerde aynı çekim kuvvetine maruz kalırız.

Hadi onu da geçtim. Gelişmiş herhangi bir yolcu uçağında seyahat edersen bile düz olmadığını anlarsın.

Bir sorun olursa beni etiketle, cevaplandırayım.
 
senden şunu duymak istiyorum şu şu bilim insanın şu deneylere ve gözlemlere dayanarak yapılan hesaplamalarca kanıtlanıyor ki dünya düzdür buda kanıtıdır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana kalırsa tamamen trol ve etkileşim kasmaya çalışıyorsun ama en kötü bir uçağa bin yada bir gemiye bin yada sadece uzaktan gemiyi izle
 
Allah başka dert vermesin kardeşim, şimdi dünyanın düz olup olmadığını mı tartışıcaz, hadi orta çağda olsak neyse gel tartışalım diyeceğim de, besbelli ortada olan konuları tartışıp da neden yorulalım onu anlamıyorum.
Birkaç kanıt söyleyebilir misin peki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

senden şunu duymak istiyorum şu şu bilim insanın şu deneylere ve gözlemlere dayanarak yapılan hesaplamalarca kanıtlanıyor ki dünya düzdür buda kanıtıdır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana kalırsa tamamen trol ve etkileşim kasmaya çalışıyorsun ama en kötü bir uçağa bin yada bir gemiye bin yada sadece uzaktan gemiyi izle
Ufuktaki gemiye yardımcı bir alet ile bakarsan görebilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Allah aşkına git başka yerde dünyanın düz olduğun kanıtlamaya çalış forumu da meşgul etme ya. 2023e gidiyoruz millet Mars'a koloni kurmaya çalışıyor siz hala dünya düz diyosunuz. Dünyanın şekli tartışmaya açık bir konu değiş. Dünya geoid ama hadi düz olsun. Allah aşkına ne değişecek.
Değişecek şeyi söyleyeyim
1.Ortada NASA diye bir şey kalmaz
2.İnsanlar yıllar boyu kandirildiklarini fark ettiği için sinirlenirler(bu o kadar önemli değil)
3.Boyle büyük bir sarsintidan sonra insanlar daha çok sorgulayacak.Cunku başka bir yalana daya inanmak istemezler.
Daha nicesi var ama aklıma şu anlık bu kadar geldi
 
Son düzenleme:
Başlığa bak "Gerçekleri Konu Alan Belgesel."
Ama içeriğine biraz baktım bomboş. Nereden tutsan elinde kalıyor. Yok onun bütçesi yokmuş, yok çıkılmamış, yok yalanmış.. He kardeşim he. NASA'nın işi gücü yok herkese Geoit diye yutturacak dünyayı. Sizin kafanız iyi mi? Nasıl ulaşıyorsunuz bu kafaya anlamak zor doğrusu.

Hayır, Dünya düz olsa Ayı bambaşka görürdük. Ay yuvarlak, tüm gezegenler yuvarlak ama dünya düz?!

Hadi onu da geçtim dünyadan uzaya her gün yüzlerce uydu fırlatılıyor. Dünyanın her tarafından ve onlarca farklı şirket yolluyor. Türkler bile uzaya Lahmacun falan yolladı kamera koyup. Canlı canlı izlediysen dünyanın yuvarlak olduğunu o videodan bile görebiliyorsun :D

Boş boş şeylerle kendinizi kandırmayın. Hatta ben sadece dikkat geçmek için konuyu açtığını düşünüyorum. Videoyu izlediğini de sanmıyorum. Videoyu izlesen ne kadar boş olduğunu anlarsın. Ben 10 dakikasını izledim saldım. Hayatımdan 10 dakikamı çaldın yeminlen.
Max cahil
 
Geri
Top