MSI BIOS Güncellemesi Hakkında

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
MSI Resmi Youtube kanalında M-Flash ile BIOS güncelleme isimli videoda, dakika 00:42' de USB' yi çıkart yapıyor sistemden.
Bunu neden yapıyor tam olarak anlayamadım, daha önce BIOS güncellemesi yaptığımda bu tarz bir şey yapmıyordum. Bu tam olarak ne işe yarıyor?

Video Linki;

Videodaki Altta yazan yazı;
İngilizce;
Eject the usb flash drive restart the system.

Türkçe;
Usb flash sürücüyü çıkart sistemi yeniden başlat.

MSI Resmi Youtube kanalında M-Flash ile BIOS güncelleme isimli videoda, dakika 00:42' de USB' yi çıkart yapıyor sistemden.
Bunu neden yapıyor tam olarak anlayamadım, daha önce BIOS güncellemesi yaptığımda bu tarz bir şey yapmıyordum. Bu tam olarak ne işe yarıyor?

Video Linki;

Videodaki Altta yazan yazı;
İngilizce;
Eject the usb flash drive restart the system.

Türkçe;
Usb flash sürücüyü çıkart sistemi yeniden başlat.
Çıkarmana gerek yok direk yeniden başlat BİOS'a gir, M-Flash moduna gir. BİOS'u güncelle.

Çıkarmana gerek yok direk yeniden başlat BİOS'a gir, M-Flash moduna gir. BİOS'u güncelle.
Bu herhalde garanti olsun diye yapılıyor, restart sonrası sistem Flash'ı görmezse falan diye %99

Bu herhalde garanti olsun diye yapılıyor, restart sonrası sistem Flash'ı görmezse falan diye %99
Olabilir. Ben hep yeniden başlat deyip BİOS'u güncelledim. Bir problem yaşamadım. Flash belleği sadece FAT32 olarak biçimlendirmeyi unutma onun dışında bir sıkıntı çıkmaz.

Olabilir. Ben hep yeniden başlat deyip BİOS'u güncelledim. Bir problem yaşamadım. Flash belleği sadece FAT32 olarak biçimlendirmeyi unutma onun dışında bir sıkıntı çıkmaz.
Windows'tan yaptım FAT32 biçimlendirme işlemini.
Hızlı biçimlendir tiki aktifti, bu bir engel oluşturmamıştır herhalde değil mi?

Ayrıca Disk biçimlendirme için 3. parti uygulamalarda var, onlara gerek yok sanırım.

Windows'tan yaptım FAT32 biçimlendirme işlemini.
Hızlı biçimlendir tiki aktifti, bu bir engel oluşturmamıştır herhalde değil mi?

Ayrıca Disk biçimlendirme için 3. parti uygulamalarda var, onlara gerek yok sanırım.
Hızlı biçimlendir tiki aktif olması sorun çıkarmaz başka hiçbir şey yapmana gerek yok.

Hızlı biçimlendir tiki aktif olması sorun çıkarmaz başka hiçbir şey yapmana gerek yok.
M-Flash'ın çalışmadığından bahsetmiş bi kullanıcı. Kullanıcı kaynaklı mı yoksa Flash Bellek formatı vs. kaynaklı mı acaba
Kullanıcı kaynaklıdır büyük ihtimal

Fantezi. Sen fat32 usb' nin içine at. Hatta sana bir sır vereyim notepad' i atmasan da olur sadece o A10 file' ı atman yeter. Zaten gerekli tüm her şeyi oradan çekiyor. Garanticiyim diyorsan atabilirsin tabii.

M-Flash'ın çalışmadığından bahsetmiş bi kullanıcı. Kullanıcı kaynaklı mı yoksa Flash Bellek formatı vs. kaynaklı mı acaba
Kullanıcı kaynaklıdır büyük ihtimal
Ya hocam sen niye bu kadar kafaya taktın. Yapacağın 4 şey var:
1) Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
2) İndirdiğin dosyaları bu flash belleğin içine atacaksın.
3) BİOS'tan M-Flash moduna gireceksin.
4) BİOS'u güncelleyeceksin.
Bu kadar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,508
Üyeler
197,701
Son üye
phateeh