Neler Yeni

EasyCep'ten Yenilenmiş iPhone 11 Aldım! (TELEFON GELDİ)

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Herkese selam, yaklaşık 1 aydır yeni telefon arayışındaydım. Başta aklımda S21, S21 FE gibi cihazlar olsa da çoğu yakınımın/çevremin yönlendirmesi ve kendi kararlarım sonucunda iPhone 11 veya 12 almaya karar vermiştim. Hatta başta iPhone X almayı düşündüm ancak 2017'de çıkan ve 2-3 yıl sonra değiştirmem gereken bir cihaz olacağından pek yönelmedim.

Ancak sonrasında okul, yaptığım geziler ve katıldığım/katılacağım etkinlikler vs. derken fatura iyice şişecekti. Bu yüzden öncelikli olarak taksitli ve normalden düşük fiyatlı bir cihaz almam gerekiyordu.
Uzun zamandır yenilenmiş cihaz alıp almamak arasında gidiyordum çünkü kesin tertemiz bir cihaz gelmeyebilir, iade gerekebilir. O riskleri ve uğraşları göze almak istemiyordum. O yüzden yine en F/P seçenek olarak S21 FE vardı.
Bunları düşündüğüm sıralarda S21 FE 12300TL civarı bir fiyata sahipti. Şu anda ise 13-14.000TL arasında seyirde.

Şimdi benim için asıl konu taksit. Taksit olmazsa sıkıntı çünkü alışveriş kredisiyle maksimum 3 ay vade veriyor ve fazladan vade farkı koyuyor.
*şu anda kullandığım realme cihazı 2022 başında 12 ay vadeli alışveriş kredisiyle almıştım...
Yakın zamanda da işe girme gibi bir konu olduğundan hazır cebime para girecek diyerekten alayım dedim.

Bahsettiğim gibi yenilenmiş almamın nedeni normalden 2000TL ucuz olması, kar etmek falan değil. 6 ay da olsa taksitli cihaz alabilmek.
*Elbette tanıdıklarımızda ticari karta sahip olanlar vardı ama onlardan 15.000TL tutarında bir ürünü bizim için almalarını istemek seneler boyu bağımız bile olsa mümkün değil.

Bugün de hazır easycep'te vade farkı kalkmışken, bir de yeni stoklar eklenmişken bakayım dedim. iPhone 11'e bayağı bir stok gelmiş.
Uzun süren bir ikna süreci ve babamla aramda geçen "amorti garantisi sözleşmesi" sonrasında Product Red renginde 64GB depolamalı, %100 bataryalı iPhone 11 aldım.

Hata mı ettim bilmiyorum ama ettiysem de bir gerekçe gösterip 14 gün dolmadan iadesini sağlarım diye düşünüyorum. Umarım sıfır sıkıntısız, değişeni de az olan temiz bir cihaz gönderilir.
Eğer cihazda 14 günde bir sorun çıkmazsa veya şüphelenmezsem kullanmaya devam ederim. Normalde hiç sıcak bakmadığım ikinci el cihaz konularına bulaştıranlar utansın.. Elimde olan bir şey değil.

Daha önce EasyCep ile iyi kötü herhangi bir deneyimi olan varsa lütfen iletsin. Teşekkürler.

Ekleme: S21 11K civarı bir fiyata sahip olsa muhteşem bir cihaz. 3x Optik Zoomdan tutun birçok kamera özelliğine sahip. Android tarafında yıllardır gördüğüm en büyük eksik, her yeni işlemci çıktığında, her amiral gemisi telefon üreticisi o işlemciyi kullandığında artık 2021'de veya 2022'de çıkan bir önceki nesil işlemci amiral gemisi olmaktan çıkıyor.

1.5 AY SONRA (ÖZET) - 8 OCAK 2023
Cihazı alalı 1 ay 20 gün oldu.
Cihazdan genel olarak memnunum, cihazın değişen raporunda kasanın eşdeğer başka bir kasayla değiştirildiği ve bataryanın da orijinal bir batarya ile değiştirildiği yazıyor.
Halen çakma olabileceği endişesindeyim çünkü daha pil değişim tarihi olan 2 ay 18 günden itibaren 40 şarj döngüsü tamamlamış olmama rağmen %1 düştü bile batarya sağlığım. + olarak cihazı bilgisayara bağlayıp 3UTools'dan bakınca da 98 gözüküyor. Bir halt anlamadım bu işten.

Aksesuar olarak taşınabilirlik için Anker Powerport 3 Nano aldım. Denediğim ve araştırdığım kadarıyla apple adaptörle aynı volt ve amperi veriyor ancak nedensizce orijinal adaptöre göre birazcık fazla ısınıyor cihaz şarjdayken. Kablo olarak orijinal kablo alın mutlaka. Onun dışında ekran koruyucu ve kılıf aldım o kadar.
Şu anda bu fiyatlarla alınabileceğini sanmıyorum. Mağazadan hele hiç denemeyin. Orada çok daha pahalıya satıyorlar.

onarim.pngSAGLİK.jpg3U.jpg

Tam 11 ay sonra, EasyCep'i tercih edecek arkadaşlar için yazıyorum. Kumar.
Telefonun bataryası söylendiği gibi orijinal olmasına rağmen çok büyük ihtimalle anakartında sorun var ve yorgun bir cihaz. Mayıs 2020'de üretilip Haziran 2020'de satın alınmış. 19 Kasım 2022'den bu yana kullandığım cihazımda %94 pil sağlığını (250cycle) gördüm. Anakartındaki sorundan dolayı olması oyunlarda veya yük gerektiren durumlarda normalden fazla ısınıyor ve fazla güç tüketiyor. Kasası yan sanayi bir cihaz denk gelirse daha sonra Apple'dan ücretli onarım dahi alamıyorsunuz. Zaten pil çok tatmin edici değildi, bir de üstüne iOS 17'ye güncelledim. Daha da beter oldu. Geri dönmek için de uğraşmak istemiyorum.
Bu tarz teknik sorunları ve garip dertleri hariç işimi görüyor. İlerleyen haftalarda sadece düşürmeyle dışından değil içinden kırdığım ekranı ve anakart üzerindeki sorunun tespitini FPPRO'ya yaptırmayı, aynı zamanda çipiyle beraber bataryayı deji ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Şu temel anakart sorunu çözüldükten sonra 9-10 aylık rutin pil değişimleri ile telefonu bir süre daha kullanırım umarım.

Son düzenleme:

Silinsin

80+ Silver
Bu konuyu bende hiç anlamıyorum arkadaşa telefon alıcaz kredi kartına 6 taksite çıkabildiğimiz tek yol yenilenmiş yani ne bileyim siz buna layıksınız der gibi geliyor amaç geri dönüşüme destek v.b. olabilir büyük ihtimalle ama yine de insanı kötü hissettiriyor nakit olsa da insan o kadar nakti tekte vermek istemiyor açıkçası.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konuyu bende hiç anlamıyorum arkadaşa telefon alıcaz kredi kartına 6 taksiye çıkabildiğimiz tek yol yenilenmiş yani ne bileyim siz buna layıksınız der gibi geliyor insanı kötü hissettiriyor nakit olsa da insan o kadar nakti tekte vermek istemiyor açıkçası.
Gerçekten sırf bu yüzden telefon almak için binlerce lira fazladan harcayan o kadar kişi var ki.
Adam gidiyor mahallesinde bir telefoncuya, iPhone 11 alacam diyor, senetle falan bir şekilde fazladan binlerce lira verse de "taksitle" o cihazı alıyor.
Bu uygulamanın özellikle telefon alacakları zora sokması dışında bir mantığa sığacak tarafı yok.
Biz ailecek tek tük de olsa geçinebiliyoruz çok şükür. Diyelim zar zor geçinen bir ailedeki çocuk gitti telefon istedi. Redmi bile olsa bir cihaz alınacak oldu. Onu bile taksitle alamıyorsun çünkü herkese bu sistem uygulanıyor.
Ha annen veya baban esnaftır, KOBİ falandır. O zaman nasıl olsa ticari kartın var. Kurumsal fatura kesersin vergiden bile düşebilirsin, 12 ay taksitle o telefonu da alırsın.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Hocam bende sizinle aynı haldeydim bugüne kadar.
Hatta babam alacağız dese direk bugün sipariş verecektim sizinle aynı telefondan :)
Telefon alacaktım staj yapıyorum her ay 1k babama versem asgari ücret zamlandığında daha fazla verip telefon alıp borcunu kapama planım vardı.
Babam ise almayalım sonra alırız gibi bahanelerle erteliyordu durum parasızlık değil ben ondan sadece reşit olmadığımdan dolayı kartına taksit yaptırmasını istedim 5krş para atmanı istemiyorum dedim ama yok
Umarım sorun çıkmaz bende sizden tavsiye isteyeceğim hatta bir inceleme yaparsanız beni etiketlerseniz çok mutlu olurum.
Bende size göre alırım.
Ülkede mantıklı bir durum yok

Silinsin

80+ Silver
Gerçekten sırf bu yüzden telefon almak için binlerce lira fazladan harcayan o kadar kişi var ki.
Adam gidiyor mahallesinde bir telefoncuya, iPhone 11 alacam diyor, senetle falan bir şekilde fazladan binlerce lira verse de "taksitle" o cihazı alıyor.
Bu uygulamanın özellikle telefon alacakları zora sokması dışında bir saçmalığı yok.
Biz ailecek tek tük de olsa geçinebiliyoruz, ihtiyaç çıktı mı alıyoruz, karşılıyoruz. Sağlığa ve geleceğe yatırımımızı yapıyoruz çok şükür ama ayda kenara köşeye binlerce lira birikim koymak zorlamazken bir telefon almak fazlasıyla zorluyor. Diyelim zar zor geçinen bir ailedeki çocuk gitti telefon istedi. Redmi bile olsa bir cihaz alınacak oldu. Onu bile taksitle alamıyorsun.
Öyle maalesef alışveriş kredileri 3e bölüyor en azından hem fiba vade farkı almıyor imkanınız varsa bence öyle yapın.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hayırlı olsun hocam. Depolamada çok fiyat farkı var mı?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Öyle maalesef alışveriş kredileri 3e bölüyor en azından hem fiba vade farkı almıyor imkanınız varsa bence öyle yapın.
Daha önce Vatan'dan iki tane realme telefon aldık, ikisi de dönemin parasıyla 5000TL altında olduğu için 12 ay vade farksız şekilde ödemiştik. Sigortadan kesintisini de yapmıştık fazladan Fiba ödemesi yapmamak için. İyiydi yani de şu anda onun da pek avantajı kalmadı gibi.
Hayırlı olsun hocam. Depolamada çok fiyat farkı var mı?
Depolamada yenilenmiş tarafta aman aman bir fiyat farkı göremedim gibi.
Ben 64 aldım, hem %100 batarya hem de 128 olanların stoğu pek gelmiyor. iCloud alıp devam ederim. Evdeki internet koşulları iyi nasıl olsa.

Silinsin

80+ Silver
Daha önce Vatan'dan iki tane realme telefon aldık, ikisi de dönemin parasıyla 5000TL altında olduğu için 12 ay vade farksız şekilde ödemiştik. Sigortadan kesintisini de yapmıştık fazladan Fiba ödemesi yapmamak için. İyiydi yani de şu anda onun da pek avantajı kalmadı gibi.

Depolamada yenilenmiş tarafta aman aman bir fiyat farkı göremedim gibi.
Ben 64 aldım, hem %100 batarya hem de 128 olanların stoğu pek gelmiyor. iCloud alıp devam ederim. Evdeki internet koşulları iyi nasıl olsa.
3 aya bölüyor hocam en azından imkan varsa bakın derim

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bende sizinle aynı haldeydim bugüne kadar.
Hatta babam alacağız dese direk bugün sipariş verecektim sizinle aynı telefondan :)
Telefon alacaktım staj yapıyorum her ay 1k babama versem asgari ücret zamlandığında daha fazla verip telefon alıp borcunu kapama planım vardı.
Babam ise almayalım sonra alırız gibi bahanelerle erteliyordu durum parasızlık değil ben ondan sadece reşit olmadığımdan dolayı kartına taksit yaptırmasını istedim 5krş para atmanı istemiyorum dedim ama yok
Umarım sorun çıkmaz bende sizden tavsiye isteyeceğim hatta bir inceleme yaparsanız beni etiketlerseniz çok mutlu olurum.
Bende size göre alırım.
Ülkede mantıklı bir durum yok
Ben de daha yeni mesem'e geçeceğim. Gayet güzel, kurumsal bir firma buldum. Eğer sıkıntı çıkmazsa yemek kartından tutun yoluma kadar karşılayacaklar. Aynı zamanda yazın iki ay tam asgari ücret alacak olmak hem köşeye para atmak hem de gezmek için muazzam bir fırsat.
Zaten okulda meslek derslerinin faydasını görmüyordum zaten bildiğim şeyler olduğundan, artık evden çalışırım. 12'de de dershaneye giderim.
Ben de başladığım gibi her ay 1.5K şeklinde vereceğim.
Umarım sorun çıkmaz da hiç yoktan 2-3 yıl sıkıntısız kullanabilirim.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Ben de daha yeni mesem'e geçeceğim. Gayet güzel, kurumsal bir firma buldum. Eğer sıkıntı çıkmazsa yemek kartından tutun yoluma kadar karşılayacaklar. Aynı zamanda yazın iki ay tam asgari ücret alacak olmak hem köşeye para atmak hem de gezmek için muazzam bir fırsat.
Zaten okulda meslek derslerinin faydasını görmüyordum zaten bildiğim şeyler olduğundan, artık evden çalışırım. 12'de de dershaneye giderim.
Ben de başladığım gibi her ay 1.5K şeklinde vereceğim.
Umarım sorun çıkmaz da hiç yoktan 2-3 yıl sıkıntısız kullanabilirim.
Hayırlı olsun hocam

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Herkese selam, yaklaşık 1 aydır yeni telefon arayışındaydım. Başta aklımda S21, S21 FE gibi cihazlar olsa da çoğu yakınımın/çevremin yönlendirmesi ve kendi kararlarım sonucunda iPhone 11 veya 12 almaya karar vermiştim. Hatta başta iPhone X almayı düşündüm ancak 2017'de çıkan ve 2-3 yıl sonra değiştirmem gereken bir cihaz olacağından pek yönelmedim.

Ancak sonrasında okul, yaptığım geziler ve katıldığım/katılacağım etkinlikler vs. derken fatura iyice şişecekti. Bu yüzden öncelikli olarak taksitli ve normalden düşük fiyatlı bir cihaz almam gerekiyordu.
Uzun zamandır yenilenmiş cihaz alıp almamak arasında gidiyordum çünkü kesin tertemiz bir cihaz gelmeyebilir, iade gerekebilir. O riskleri ve uğraşları göze almak istemiyordum. O yüzden yine en F/P seçenek olarak S21 FE vardı.
Bunları düşündüğüm sıralarda S21 FE 12300TL civarı bir fiyata sahipti. Şu anda ise 13-14.000TL arasında seyirde.

Şimdi benim için asıl konu taksit. Taksit olmazsa sıkıntı çünkü alışveriş kredisiyle maksimum 3 ay vade veriyor ve fazladan vade farkı koyuyor.
*şu anda kullandığım realme cihazı 2022 başında 12 ay vadeli alışveriş kredisiyle almıştım...
Yakın zamanda da işe girme gibi bir konu olduğundan hazır cebime para girecek diyerekten alayım dedim.

Bahsettiğim gibi yenilenmiş almamın nedeni normalden 2000TL ucuz olması, kar etmek falan değil. 6 ay da olsa taksitli cihaz alabilmek.
*Elbette tanıdıklarımızda ticari karta sahip olanlar vardı ama onlardan 15.000TL tutarında bir ürünü bizim için almalarını istemek seneler boyu bağımız bile olsa mümkün değil.

Bugün de hazır easycep'te vade farkı kalkmışken, bir de yeni stoklar eklenmişken bakayım dedim. iPhone 11'e bayağı bir stok gelmiş.
Uzun süren bir ikna süreci ve babamla aramda geçen "amorti garantisi sözleşmesi" sonrasında Product Red renginde 64GB depolamalı, %100 bataryalı iPhone 11 aldım.

Hata mı ettim bilmiyorum ama ettiysem de bir gerekçe gösterip 14 gün dolmadan iadesini sağlarım diye düşünüyorum. Umarım sıfır sıkıntısız, değişeni de az olan temiz bir cihaz gönderilir.
Eğer cihazda 14 günde bir sorun çıkmazsa veya şüphelenmezsem kullanmaya devam ederim. Normalde hiç sıcak bakmadığım ikinci el cihaz konularına bulaştıranlar utansın.. Elimde olan bir şey değil.

Daha önce EasyCep ile iyi kötü herhangi bir deneyimi olan varsa lütfen iletsin. Teşekkürler.

Ekleme: S21 11K civarı bir fiyata sahip olsa muhteşem bir cihaz. 3x Optik Zoomdan tutun birçok kamera özelliğine sahip. Android tarafında yıllardır gördüğüm en büyük eksik, her yeni işlemci çıktığında, her amiral gemisi telefon üreticisi o işlemciyi kullandığında artık 2021'de veya 2022'de çıkan bir önceki nesil işlemci amiral gemisi olmaktan çıkıyor.
Bu işin bugu var şöyle kredi kartın varsa nakit avans sistemi var kredi çeker gibi kredi kartı limitinin parasını alıyorsun ve normal bir vade farkı ile ödüyorsun s21fe almıştım 10kya o zaman 10k çektim 12aylık vadeyle 11.000 ödeyeceğim bence bedava

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,172
Üyeler
170,678
Son üye
qwerty123456
Top Bottom