Çözüldü✓ TN Panelden IPS Panel Geçtim ?

Reaksiyon skoru
17
Selamlar arkadaşlar bugün TN Panel 75 HZ Monitör'den IPS Panel 165 HZ Monitör geçiş yaptım. Fakat IPS Panel monitör tam alışamadım sanırım yada bi ayar gerekiyor bunuda sizlere soruyorum. TN Panelde görüntü net ve güzel görünüyorken IPS Panelde hafif bulanık puslu sanki önünde ince bi soft kagıt varmış gibi :D Tam anlamadım IPS Monitörler genelde mi böyle yoksa ayarda bi sorun mu var :)

Düzgün ayar yapamamışsındır. Hangi monitör ?

Lenovo G24-20 Parlaklık ve Kont. 75 olarak ayarladım başkada detaylı ayarı yok uygulamadan kontrol ettim net bi görüntü alamadım maalesef bulanık puslu gibi duruyor.
Kendi ayarlarımı söyliyeyim.
Brightness : 115
Saturation : 75
Contrast : 70
Color : Custom
Nvidia Denetim Masası Digital Vibrance : 80
Bunu deneyebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca uygulamayı kullanma, kullanınca sıfırlıyor, tuşları kitliyor vs. Tuşlardan yap.

O tam ayarlamadiğinda oluyor. Laptop mu ekran kartına mı bağladın?

Selamlar arkadaşlar bugün TN Panel 75 HZ Monitör'den IPS Panel 165 HZ Monitör geçiş yaptım. Fakat IPS Panel monitör tam alışamadım sanırım yada bi ayar gerekiyor bunuda sizlere soruyorum. TN Panelde görüntü net ve güzel görünüyorken IPS Panelde hafif bulanık puslu sanki önünde ince bi soft kagıt varmış gibi :D Tam anlamadım IPS Monitörler genelde mi böyle yoksa ayarda bi sorun mu var :)
kanka aynısını yaşadım ben va dan tn ye geçtim çamur gibi geldi görüntü alışırsın

Kendi ayarlarımı söyliyeyim.
Brightness : 115
Saturation : 75
Contrast : 70
Color : Custom
Nvidia Denetim Masası Digital Vibrance : 80
Bunu deneyebilirsin.

Ayrıca uygulamayı kullanma, kullanınca sıfırlıyor, tuşları kitliyor vs. Tuşlardan yap.
Deneyeceğim sizde mi bu monitör kullanıyorsunuz ve bright en fazla 100 oluyor

O tam ayarlamadiğinda oluyor. Laptop mu ekran kartına mı bağladın?
Ekran kartı bağlı hocam

kanka aynısını yaşadım ben va dan tn ye geçtim çamur gibi geldi görüntü alışırsın
TN'den IPS geçiş oldu kanka IPS de görüntü renk daha iyi olması gerekiyor :D

Display Port ile mi bağladın ?
Ayrıca buradan driver indir.
https://support.lenovo.com/eg/en/do...iver-for-microsoft-windows-10-7-32-bit-64-bit

Evet aynısını kullanıyorum.
DP Bağlı evet 165 HZ Alıyorum.
Driver indireyim bi deniyorum

Display Port ile mi bağladın ?
Ayrıca buradan driver indir.
https://support.lenovo.com/eg/en/do...iver-for-microsoft-windows-10-7-32-bit-64-bit

Evet aynısını kullanıyorum.
Güncelleme yaptım driver yüklü zaten dedi sonra tekrar .icm tekrar yükledim yeni dosyada olanı hallettim. Fakat Brightness ayarı hala 100 sizin bu ayarlarınız Nvidia olabilir mi yoksa monitör mü ?

@Matt Murdock

Son düzenleme:
DP Bağlı evet 165 HZ Alıyorum.
Driver indireyim bi deniyorum

Güncelleme yaptım driver yüklü zaten dedi sonra tekrar .icm tekrar yükledim yeni dosyada olanı hallettim. Fakat Brightness ayarı hala 100 sizin bu ayarlarınız Nvidia olabilir mi yoksa monitör mü ?

@Matt Murdock
Yok hocam bildiğiniz monitör ayarı.
12f3da69-a1e7-4e6c-998c-3684561bdb6b.jpg

Kontrastı IPS monitörlerde o kadar yükseltmeyin. Ben kendi 24G2U' m da 55 de kullanıyorum. Parlaklık 75. Her şey cam gibi.

Kontrastı IPS monitörlerde o kadar yükseltmeyin. Ben kendi 24G2U' m da 55 de kullanıyorum. Parlaklık 75. Her şey cam gibi.
Öyle çok solgun geliyor bana ama kişisel tercih tabi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,404
Üyeler
186,887
Son üye
Ensar Ay
Geri