Farklı Çözünürlüğe Sahip Çift Ekran Kullanımında Pencere Boyutunun Değişmesi

Reaksiyon skoru
11
Merhaba arkadaşlar,

27inch 2560x1440 ve 27inch 1920x1080 olmak üzere iki monitörüm var. İki monitör arasında geçiş yaparken çözünürlük farkından dolayı pencere sürüklediğim pencere boyut değiştiriyor. Bunun bir çözümü var mı?

ekran2.jpg

Merhaba arkadaşlar,

27inch 2560x1440 ve 27inch 1920x1080 olmak üzere iki monitörüm var. İki monitör arasında geçiş yaparken çözünürlük farkından dolayı pencere sürüklediğim pencere boyut değiştiriyor. Bunun bir çözümü var mı?

Alıntıyı görüntüle
Amd ekran kartı kullanıyorsan, virtual super resolution şeklinde bir ayar var. Hangi monitörün düşük çözünürlükteyse onu bu şekilde yükseltebilirsin.
Nvdia tarafında da vardır, ancak özelliğin adının ne diye geçtiğini bilmiyorum.

Amd ekran kartı kullanıyorsan, virtual super resolution şeklinde bir ayar var. Hangi monitörün düşük çözünürlükteyse onu bu şekilde yükseltebilirsin.
Nvdia tarafında da vardır, ancak özelliğin adının ne diye geçtiğini bilmiyorum.
Yardımın için teşekkür ederim. Küçük bir arama ile ulaştım. Benzer sorunu yaşayanlar için aşağıda adımlarımı aktırıyorum.

1. Adım: Masaüstüne sağ tıklayıp "NVIDIA Denetim Masasını" seçiyoruz.
0.png

2.Adım: "3D Ayarlarının Yönetilmesi" sekmesinden "DSR-Çarpanlar" seçeneğini ayarlıyoruz. Ayarlama ekranına girdiğinizde seçeneklerin sizi ulaştıracağı çözünürlük değerleri görünüyor. Ben kendi monitörüm için olan çözünürlüğün değeri olan "1.78x DL" seçeneğini seçtim. Buradaki "DL" derin öğrenmeyi (Deep Learning) temsil ediyor. Büyük ihtimalle DLSS benzeri bir şey.
1.png

3.Adım: Çözünürlüğü küçük olan monitöre girerek çözünürlüğü yüksek olan monitörün çözünürlüğünü seçiyoruz.
2.png

Ek Adım: Win görüntü ayarlarından ekranları konumlandırma ve eğer ölçeklendirme vb. ayarları iki monitör için de aynı olacak şekilde yapıyoruz.a
1700428198833.png

VE SONUÇ:
1700428326233.jpeg

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb
Güncelleme
DL seçiminin ekran kalitesini bozduğunu fark ettim o yüzden DSR-Çarpanlar seçeneğini "1.78x" olarak değiştirdim bu şekilde daha net bir görüntü alıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,289
Üyeler
190,721
Son üye
Scobyduu
Geri