Mavi Ekran r5 5500 windows 10 mavi ekran hatası

İnternetim hızlı değil ne yazık ki :D Dediğiniz gibi önce Witcher'ı atıp diski sökebilirim ya da hiç oyun atmadan sökebilirim.
Witcher'ı atmayı dene bakalım hocam.

Atıyorum şuan hocam. Sorunu tespit edebilirsek sonrasında geri herhangi bir HDD'ye atabilirim oyunu değil mi? Malum SSD'de çok fazla yer yok da.
Eğer SSD de bir sorun çıkarmazsa diğer HDD de de sorun çıkarmaz.

Ekler

• IMG_20240110_181212.jpg
    IMG_20240110_181212.jpg
    3.2 MB · Hit: 44
Hocam burada hangisini nereden sökeceğimi nasıl ayırt edebilirim?
Sökeceğimiz üstteki disk mi altta ki disk mi ona göre göstereceğim resimde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım sen model olarak bana aynı soruyu sormuşsun bir dakika bakıp geleyim.

Sökeceğimiz üstteki disk mi altta ki disk mi ona göre göstereceğim resimde.

Sanırım sen model olarak bana aynı soruyu sormuşsun bir dakika bakıp geleyim.
Evet hocam pek ayırt edemedim hangisinin hangisi olduğunu.

Söktüm hocam teşekkür ederim.
Önemli değil hocam. Doğru disk olup olmadığına CrystalDiskİnfo'dan bakabilirsin. Eğer Samsung yazan yoksa doğru diski sökmüşüzdür.

Aynen kasanın kapağını kapatıp çalıştır sistemi.

Bu arada eski SATA kablosuyla kasana bağlamışsın diskleri belki de hata vermesinin sebebi de bu olabilir. Anakart kutunun içinde iki tane siyah SATA kablosu olması lazım kontrol edebilir misin?

Önemli değil hocam. Doğru disk olup olmadığına CrystalDiskİnfo'dan bakabilirsin. Eğer Samsung yazan yoksa doğru diski sökmüşüzdür.

Aynen kasanın kapağını kapatıp çalıştır sistemi.

Bu arada eski SATA kablosuyla kasana bağlamışsın diskleri belki de hata vermesinin sebebi de bu olabilir. Anakart kutunun içinde iki tane siyah SATA kablosu olması lazım kontrol edebilir misin?
Kutuya baktım ama kablo falan bulamadım hocam. Sorun kabloysa HDD'yi satın aldığım adama geri götürüp yeni kablo falan taktırabilirim.

Kutuya baktım ama kablo falan bulamadım hocam. Sorun kabloysa HDD'yi satın aldığım adama geri götürüp yeni kablo falan taktırabilirim.
Bütün kutulara bak bakalım hocam. SATA kablosu çıkması gerek çünkü.

Baktım hocam hepsine kablo çıkmadı. Kablo değiştirmek çözüm olacaksa dediğim gibi bir şekilde hallettirebilirim.
Tam emin değilim ama o ihtimal var. Şuan böyle bir test et bakalım. Eğer sorun çıkarmazsa diğer depolamanın kırmızı kablosu tak. Benim bildiğim son birkaç yıldır çıkan anakartların kutusunun içinde sağdaki gibi SATA kabloları var.

Ekler

• 20240110_184307.jpg
    20240110_184307.jpg
    1.3 MB · Hit: 42
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,205,508
Üyeler
192,736
Son üye
mscofieldd