CPU sıcaklığı 100 derece oldu

Ne olursa olsun o işlemci valorant gibi bir oyunda 100 derece görmemeli. Stok fan yetersizliği değil sorun. Macunda bir sıkıntı olabilir.
Evet macundanda kaynaklı bir sorun olabilir ama 3600'ün stok fanıyla o değerleri görebilirsin hocam, çok imkansız değil :)

İşlemci modeli soğutucunu anakartını kasanı ve hangi programla baktığını yazarsan yardım edebiliriz.
Msi afterburner ile oyun içinde bakarsanız daha kesin sonuç alırsınız.
100 derece inanılmaz yüksek bir değer bir şeyler yanlış olmalı.
işlemci ryzen 5 3600 kendi stok fanını kullanıyorum. ekran kartı RTX 2060 SUPER Anakart B550 TOMAHAWK RAM XPG 16 GB 3200MHz SSD XPG 512 GB Kasa Corsair SPEC-DELTA

Msi afterburner ile baktım zaten oda 100 derece gösterdi
Stok fan ile de olsa valorantta 100dereceyi görmeniz çok saçma.Hani bu çok ama çok yüksek bir değer.Şu videoyu izleyebilir misiniz?
Biostan arkadaşın yaptığını yaparak sıcaklığı düşürebilirsiniz.
Bunun yanında soğutucuyu bağladığınıza ve/veya termal macunu düzgün olarak sürdüğünüze emin misiniz?

Stokla gitmez bu sistem dostum. Harici bir işlemci soğutucu alman şart. Aldıktan sonrada macun kontrolü yapıp yeni macunu güzelce sürdüğünden emin ol. Macunda çok etkiler sıcaklığı

Stok fan ile de olsa valorantta 100dereceyi görmeniz çok saçma.Hani bu çok ama çok yüksek bir değer.Şu videoyu izleyebilir misiniz?
Biostan arkadaşın yaptığını yaparak sıcaklığı düşürebilirsiniz.
Bunun yanında soğutucuyu bağladığınıza ve/veya termal macunu düzgün olarak sürdüğünüze emin misiniz?
Şuan burda sizle konuşurlen bilgisayar zorda değilken bile 70 derece gösteriyor

Stokla gitmez bu sistem dostum. Harici bir işlemci soğutucu alman şart. Aldıktan sonrada macun kontrolü yapıp yeni macunu güzelce sürdüğünden emin ol. Macunda çok etkiler sıcaklığı
Arkadaşım DA-Sistem 2 ye sahip. Cayır cayır kullanıyor bir sıkıntısı yok. Arkadaşın termal macununda bir sıkıntı var muhtemelen.

Ryzen 5 3600'ün stok fanı yetersiz kalıyor ancak Valorant gibi bir oyunda bu değer oldukça yüksek. @The Magma Boss 'un da dediği gibi termal macunda bir sorun olmadığından emin olun imkanınız olunca soğutma ve güzel bir termal macun alın.

Şimdilik CPB'yi kapatarak sorunu çözmeye çalışın.
Bu video da anlatımı var.

Arkadaşım DA-Sistem 2 ye sahip. Cayır cayır kullanıyor bir sıkıntısı yok. Arkadaşın termal macununda bir sıkıntı var muhtemelen.
Hocam 3600'den bahsediyoruz :) Forumda kime sorsanız şiddetle harici bir işlemci soğutucu önerir. Stok yetersiz geliyorken arkadaşımda var diyerek bunu savunmayın. Evet arkadışınız sıkıntı olmadan kullanıyordur ama işlemciye yeten bir soğutucu alsa belki daha düşük değerler görebilecek. Sıcaklık ta işlemcinin ömrünü azaltabilen bir şey olduğu için. Bir çözüm varken onu önermek en iyisi olacaktır :)

Ryzen 5 3600'ün stok fanı yetersiz kalıyor ancak Valorant gibi bir oyunda bu değer oldukça yüksek. @The Magma Boss 'un da dediği gibi termal macunda bir sorun olmadığından emin olun imkanınız olunca soğutma ve güzel bir termal macun alın.

Şimdilik CPB'yi kapatarak sorunu çözmeye çalışın.
Bu video da anlatımı var.
elimde cooler masteren termal macunu var. Onu sürebilirim.

Hocam 3600'den bahsediyoruz :) Forumda kime sorsanız şiddetle harici bir işlemci soğutucu önerir. Stok yetersiz geliyorken arkadaşımda var diyerek bunu savunmayın. Evet arkadışınız sıkıntı olmadan kullanıyordur ama işlemciye yeten bir soğutucu alsa belki daha düşük değerler görebilecek. Sıcaklık ta işlemcinin ömrünü azaltabilen bir şey olduğu için. Bir çözüm varken onu önermek en iyisi olacaktır :)
Soğutucu almasını ben de öneriyorum. Fakat arkadaşın sorunu bir başka. Kullanan çoğu kişide değerler ortalama 70-80 arası takılıyor. Biz buna da normal üstü dediğimiz için işlemci soğutucu öneriyoruz.
Post automatically merged:

elimde cooler masteren termal macunu var. Onu sürebilirim.
Güzelce temizleyip sürün. Belki etki eder.
Bir şey değişmezse işlemcide sıkıntı olabilir.
Ne gibi bir sıkıntı olabilir inan bir fikrim yok fakat elindeki macunu sürdükten sonra değerler yine aynıysa işlemciyi iade edip başka bir yerden satın al.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,554
Üyeler
190,930
Son üye
efe saisho
Geri