Yardım Rx5600xt fps drop ve stutter sorunu

Reaksiyon skoru
95
Yaklaşık 15 gün önce sapphire rx 5600xt pulse kartını satın aldım pubg, cs go ve valorant oynuyorum fakat bu oyunlarda anlık fps düşmeleri, stutter sorunu yaşıyorum. Bi önceki kartım rx590 ile neredeyse aynı fpsleri alıyorum yer yer oyunlarda 20-50 arası fpslere düşüyor anlık. 20.4.2 driverını kullanıyorum. Son 3 driverı da temiz bir kurulum ile kurup denedim fakat değişen bir şey olmadı. Sistemim ryzen 5 3600, asus tuf b450 pro gaming, xpg d41 8x2 3000 mhz, adata su 630 (480gb),fsp hydro 600w psu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Looper bi el at hocam

Tamam sistemini buldum.
Radeon ayarlarına gir:
Oyun > Tüm grafikler ve hepsini böyle yap:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Böyle yapıp bir dene olmazsa ve 20.7.1 sürümü kullanıyorsan 20.2.2 gibi WHQL Sertfikası almış driverlarda dene.
Olmazsa Freesync aç açıksa kapat.
Olmazsa V-Sync açıp dene.
Monitörün 144hz ise:
Windows görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayarlarına gir ve Yenileme hızı (Hz): 75hz falansa en yükseğe çek.
Denetim masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri > Yüksek performans seçili değilse onu seç.
Şunu dener misin?

SSD kronik sorunlu bir de CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo testi yap.

Bu sorunu yaşayan bir kaç arkdaş daha vardı forumda oyunları pencere modunda falan deneyebilirsin

Şunu dener misin?

SSD kronik sorunlu bir de CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo testi yap.
Bu serisi değil de 650 serisi kronik sorunlu Crystal disk te bi sıkıntı yok valla %100 sağlık

Bu sorunu yaşayan bir kaç arkdaş daha vardı forumda oyunları pencere modunda falan deneyebilirsin
Bunları da denedim yok hala sorun devam ediyor yardımm lütfen

1-) Kronik sorunlu.

2-) RX 5600 XT AMD Problems activited.

Sapphire 5600xt pulse serisi aslında çokça memnun eden bir karttı. Ben de 1660s ve 5600xt arasında kalmıştım fpsten feragat edip stabiliteyi tercih ettim en azından hep aynı fps değerlerini alıyorum. Amd ekran kartı savunucularını bu konu altında görmek isterim. Çünkü genelde bi sorun olunca ortadan kayboluyorlar 😂😂

Adamın ismi
Sapphire 5600xt pulse serisi aslında çokça memnun eden bir karttı. Ben de 1660s ve 5600xt arasında kalmıştım fpsten feragat edip stabiliteyi tercih ettim en azından hep aynı fps değerlerini alıyorum. Amd ekran kartı savunucularını bu konu altında görmek isterim. Çünkü genelde bi sorun olunca ortadan kayboluyorlar 😂😂
adamın ismi amd hater ahahaha

1-) Kronik sorunlu.

2-) RX 5600 XT AMD Problems activited.
Sadece benim kartımda olan bir kronik sorun mu, sorun benim sülaleden mi geliyor kronik şansız biri miyim? Konu karşılaştırmalarında 5600xt diyen arkdaşlar niye yoklar şuan :'(

Bu serisi değil de 650 serisi kronik sorunlu Crystal disk te bi sıkıntı yok valla %100 sağlık

Bunları da denedim yok hala sorun devam ediyor yardımm lütfen
Hayır o da kronik sorunlu maalesef :(.

Hayır o da kronik sorunlu maalesef :(.
Ssd den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü redditte bir sürü anlık fps dropları yiyen arkdaşlar var 5600xt kullanıcısı olup bunun herhangi bir çözümü yok mu , sen de durumlar nasıl cs go pubg valorant gibi oyunlarda fps nasıl ve sabit mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,172,630
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur
Geri