Spoit
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 197
yok abi yok gerçekten cok yazıkTr ye neden sipariş durdurulduğu belli oldu
yok abi yok gerçekten cok yazıkTr ye neden sipariş durdurulduğu belli oldu
Hocam bu vergiyi biz ödemiyor muyuz peki? Şirketler satışını niye durdursun ki? Yoksa şirketlerin ayrıca kendilerinin de ödemesi gereken bir meblağ mı eklenmiş?Tr ye neden sipariş durdurulduğu belli oldu
Hocam vergiyi otomatik bizden tahsis ediyorlar birde galiba bazı ürünlerin gümrük standartları değişmiş o yüzden durdurmuşlardır sorun çıkmasın diyeHocam bu vergiyi biz ödemiyor muyuz peki? Şirketler satışını niye durdursun ki? Yoksa şirketlerin ayrıca kendilerinin de ödemesi gereken bir meblağ mı eklenmiş?
Berat Albayrak döneminden beri hükümete yakın kesimden birilerinde yurt dışından ürün getirmeye karşı inanılmaz bir karşı duruş var çok ağır vergilerle hemen vatandaşın üstüne çöküyorlaryok abi yok gerçekten cok yazık![]()
O zaman bir süre sonra yine açarlar muhtemelenHocam vergiyi otomatik bizden tahsis ediyorlar birde galiba bazı ürünlerin gümrük standartları değişmiş o yüzden durdurmuşlardır sorun çıkmasın diye
Büyük ihtimalle ama choice day indirimleri bugün son gün bitecek umarım gün bitmeden açılırO zaman bir süre sonra yine açarlar muhtemelen
Maalesef geçen pcb kartlar ile ilgili bi sınırlama getirdiler ülke içinde PCB üreten yok ve tesis kurulması çok masraflı zor olan bir işİthalatı engellemeye çalışıyorlar içerde dönsün para ama dönmüyor çünkü ülke içinde kimse üretim yapmıyor nasıl olacak.
Çünkü diyelim sipariş verdik ve bugünkü şartlarla vergisi tahsil edildi, kargo süresinden dolayı da mevzuat değiştikten sonra gümrüğe geldi. Burası Türkiye olduğu için gümrük memuru diyebilir ki burada eksik vergi hesaplanmış, alıcıdan tahsil edilmesi gerekir. Alıcı da hayır ben bu vergiyi ödemem, zaten satın alırken vergisini ödedim derse, ürünler geri döner ve ciddi maliyetlerle karşılaşılabilir. Aliexpress bu sebeple durdurmuş olabilir.Hocam bu vergiyi biz ödemiyor muyuz peki? Şirketler satışını niye durdursun ki? Yoksa şirketlerin ayrıca kendilerinin de ödemesi gereken bir meblağ mı eklenmiş?
Aliexpress ile görüştük satıcıya yönlendirdi. Satıcı ülkenizdeki taşıyıcı ile görüşün dediÇünkü diyelim sipariş verdik ve bugünkü şartlarla vergisi tahsil edildi, kargo süresinden dolayı da mevzuat değiştikten sonra gümrüğe geldi. Burası Türkiye olduğu için gümrük memuru diyebilir ki burada eksik vergi hesaplanmış, alıcıdan tahsil edilmesi gerekir. Alıcı da hayır ben bu vergiyi ödemem, zaten satın alırken vergisini ödedim derse, ürünler geri döner ve ciddi maliyetlerle karşılaşılabilir. Aliexpress bu sebeple durdurmuş olabilir.
Maalesef hala kapalı yarın inşAllah açılırArkadaşlar yararlı biseyler varsa atalım bundan sonra bişey alınmayacağı kesinleşti. Ne alsak kârdır.