Neler Yeni

İntel'e Yönelebiliriz.

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Yunus Emre Uzun
Hocam biz kısalyoldan rovaşata atma peşindeyiz şuan bu işlemci 2k'da 4k'da aynı performansı veriyorsa eğer ben bunu satın alırım abi neden gidip 6300 TL bayılıp 7500F alayım ki aynı performansı veriyor mantıksal olarak Yayın yapcaksan eğer intel daha iyi bro.
hocam çünkü siz 2 sene sonra bu işlemci yetmemeye başlayınca diyeceksiniz ki dur güncel güçlü bir işlemci alayım çaat anakart değiştir belki ram değiştir çünkü intelin ram hızlarıyla bir sorunu oluyor genelde her neyse ayrıca oyundan oyuna değişir o performanslar kullanıcı hangi tür oyun oynuyorsa ona göre değerlendirmeli ayrıca amd tarafında x3d gibi bir nimet varken oyun için konuşuyorum sadece her neyse şu an 7500 lü bir sistem kurup gelecek zamanda ihtiyaca göre x3d bir işlemciyi aynı anakarta takmak kadar büyük bir lütuf yok hiçbir intel işlemciyide x3d lerle kapıştıramazsınız hocam sonuç olarak yükseltme odaklı düşünürsek amd almak mantıklı kendim öyle yapardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Kadir
hocam çünkü siz 2 sene sonra bu işlemci yetmemeye başlayınca diyeceksiniz ki dur güncel güçlü bir işlemci alayım çaat anakart değiştir belki ram değiştir çünkü intelin ram hızlarıyla bir sorunu oluyor genelde her neyse ayrıca oyundan oyuna değişir o performanslar kullanıcı hangi tür oyun oynuyorsa ona göre değerlendirmeli ayrıca amd tarafında x3d gibi bir nimet varken oyun için konuşuyorum sadece her neyse şu an 7500 lü bir sistem kurup gelecek zamanda ihtiyaca göre x3d bir işlemciyi aynı anakarta takmak kadar büyük bir lütuf yok hiçbir intel işlemciyide x3d lerle kapıştıramazsınız hocam sonuç olarak yükseltme odaklı düşünürsek amd almak mantıklı kendim öyle yapardım
Dostum ona bakarsan ilerde PC fiyatları ne olur Allah kerim. biz şuanı düşünmek zorundayız ilerisi için bir şey diyemem ama buradaki amaç 6300 vermek yerine 5300 verip kısayoldan 4k 2k video oyunu oynayabilmekti.

The Semih

80+ Gold
tekli çekirdekte intel daha iyi diyebiliyorum, fakat AMD 3D işlemciler çok başarılı o yüzden 3D işlemci alırım alcaksam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Kadir
tekli çekirdekte intel daha iyi diyebiliyorum, fakat AMD 3D işlemciler çok başarılı o yüzden 3D işlemci alırım alcaksam.
biz 30k bütçeye 2k 4k oyun oynayatacak sistem topluyoruz'da o yönden intel daha mantıklı geldi sonuç olarak aynı performansı veriyor 2k 4k'da.

The Semih

80+ Gold
biz 30k bütçeye 2k 4k oyun oynayatacak sistem topluyoruz'da o yönden intel daha mantıklı geldi sonuç olarak aynı performansı veriyor 2k 4k'da.
Fiyatı iyide şöyle bir şey var, intel 13-14 nesilde kronik sıkıntılar vardı giderildi mi onlar işlemciler yanıyordu?

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Yasuo Mehmet
Stok soğutucu ile intelin o derecelerde olması mümkün değil. Ben i5 12400f ile stok fan kullandım. Günü kurtarıyor ama 80 derecelere çıkıyor ve fan sesi duyuluyor. Kule tipine geçtim ve rahat ettim. İntel anakartın vardır ve soket değiştirmeyip i5 14. nesil alabilirsin belki ama sıfırdan alacaksan r5 7500f daha iyi bir seçim bence.

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Yunus Emre Uzun
Dostum ona bakarsan ilerde PC fiyatları ne olur Allah kerim. biz şuanı düşünmek zorundayız ilerisi için bir şey diyemem ama buradaki amaç 6300 vermek yerine 5300 verip kısayoldan 4k 2k video oyunu oynayabilmekti.
hocam seçiminiz bana mantıklı gelmedi sebeplerimide belirttim (y)

Acaba ilerde ölü soket inteli satmak istesen napacaksin,veya güncellemeye çalışsan,7500 f ileriye dönük bı kere ,hem piyasası durgun olmaz hemde ölü soket değil güncelleme için önü çok açık.

sadecekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Ekin Büyükyağcı
Dostum ne adamsınız. Stok soğutucusunda intel 59 derece'de çalışırken diğeri stok soğutucu'da 70 derece'de çalışıyor burda yani intel daha iyi soğutuyo işlemciyi onu anlatmaya calısıyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Baktım 2k'da 4k 'da da iyi oynatıyor dur onu yazmayı unuttuk.
1742842278757.png

ANLIK OLARAK 14400F VE STOK FAN DEĞERLERİ SİSTEM İ5 14400F 4070 SUPER OYUN VALORANT

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Kadir
Fiyatı iyide şöyle bir şey var, intel 13-14 nesilde kronik sıkıntılar vardı giderildi mi onlar işlemciler yanıyordu?
Max fiyat bahsediyorsak 100k'ya da intel bulurum ben sorun değil. Ne biçim bir fanboy kafası bu
hocam seçiminiz bana mantıklı gelmedi sebeplerimide belirttim (y)
Stok soğutucu ile intelin o derecelerde olması mümkün değil. Ben i5 12400f ile stok fan kullandım. Günü kurtarıyor ama 80 derecelere çıkıyor ve fan sesi duyuluyor. Kule tipine geçtim ve rahat ettim. İntel anakartın vardır ve soket değiştirmeyip i5 14. nesil alabilirsin belki ama sıfırdan alacaksan r5 7500f daha iyi bir seçim bence.
Acaba ilerde ölü soket inteli satmak istesen napacaksin,veya güncellemeye çalışsan,7500 f ileriye dönük bı kere ,hem piyasası durgun olmaz hemde ölü soket değil güncelleme için önü çok açık.
Siz hepiniz fanboysunuz ben ise rakamlara bakarım sistem toplarım .

Siz hepiniz fanboysunuz ben ise rakamlara bakarım sistem toplarım .
Tamamdır sen arada 1k fiyat var diye ölü soket almaya devam et madem ,niye fanboyluk yapayım kendimde Intel kullanıyorum, ayrıca fanboyluk yapsam cebime paramı koyacaklar? Hayır,savunulacak yanı olmayan birşeyi ısrarla savunuyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,450
Üyeler
171,037
Son üye
Rockbebesi
Top Bottom