🔥İndirim ASUS ROG STRİX XG27ACS 11.000 TL

Kendim kullandım bir kaç ayarla 2k performansı maximum seviyeye çıkıyor bir çok modeli ezip geçiyor fiyatı arttı ama o fiyatlara asus almak yerine tercih edilebilir söylentilere itibar etmeye gerek yok kullandım gayet iyi tavsiye ederim. Asusu da kullandım asustan daha iyi olduğunu düşünüyorum dell g2724d nin
2K performansı nedir? Öyle bir şey yok. Bir çok modeli ezdiği falan da yok. Yeni bir isimle çikarmiş olsalar da yeni bir IPS panel değil. Tüm yeni IPS'lerin ortak özelliklerinin hiçbiri tutmuyor bu modelde. R27QE ve zamanında bundan en az 2000TL ucuz olan Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X gibi modeller (Şu anda stoklarda yoklar) bundan çok daha başarılı. Aynı fiyatta ise (Bu ROG model eskiden 9500-10500 arasındaydı) MAG 274QRF-QD gibi en tepe modeller vardı ve onlarla asla aşık atacak bir monitör değil

Dediğim gibi konuya bakın.

Ha yanlış anlaşılmasın, kötü monitör dediğim yok. Gayet iyi. Sadece rakiplerini çok iyi. Fiyatı ederinden çok yüksek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış anladınız hocam öyle okuduğumdan bahsettim sadece, siz daha iyi bilirsiniz diye sorayım dedim
Ben size demedim zaten. Onu diyenlere dedim.

2K performansı nedir? Öyle bir şey yok. Bir çok modeli ezdiği falan da yok. Yeni bir isimle çikarmiş olsalar da yeni bir IPS panel değil. Tüm yeni IPS'lerin ortak özelliklerinin hiçbiri tutmuyor bu modelde. R27QE ve zamanında bundan en az 2000TL ucuz olan Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X gibi modeller bundan çok daha başarılı.

Ha yanlış anlaşılmasın, kötü monitör dediğim yok. Gayet iyi. Sadece rakiplerine göre kötü. Fiyatı ederinden çok çok yüksek.

İşte ben alırken baya ucuza aldım o zaman f/p dı ürün ama şuan değil asusta iyi değil fiyat anlamında ama asus premium hissettiriyor Dell daha çok sade klasik gibi şuan 2 side alınmamalı bence daha iyi monitörler var özellikle panel konusunda

2K performansı nedir? Öyle bir şey yok. Bir çok modeli ezdiği falan da yok. Yeni bir isimle çikarmiş olsalar da yeni bir IPS panel değil. Tüm yeni IPS'lerin ortak özelliklerinin hiçbiri tutmuyor bu modelde. R27QE ve zamanında bundan en az 2000TL ucuz olan Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X gibi modeller (Şu anda stoklarda yoklar) bundan çok daha başarılı. Aynı fiyatta ise (Bu ROG model eskiden 9500-10500 arasındaydı) MAG 274QRF-QD gibi en tepe modeller vardı ve onlarla asla aşık atacak bir monitör değil

Ha yanlış anlaşılmasın, kötü monitör dediğim yok. Gayet iyi. Sadece rakiplerine göre kötü. Fiyatı ederinden çok çok yüksek.

Hocam peki size 240-280hz ve üstü rekabetçi oyunlar için başarılı en ucuz monitör önerisi sorabilir miyim? Mümkün olduğunca az para vermek istiyorum

Kendim kullandım bir kaç ayarla 2k performansı maximum seviyeye çıkıyor bir çok modeli ezip geçiyor fiyatı arttı ama o fiyatlara asus almak yerine tercih edilebilir söylentilere itibar etmeye gerek yok kullandım gayet iyi tavsiye ederim. Asusu da kullandım asustan daha iyi olduğunu düşünüyorum dell g2724d nin

İşte ben alırken baya ucuza aldım o zaman f/p dı ürün ama şuan değil asusta iyi değil fiyat anlamında ama asus premium hissettiriyor Dell daha çok sade klasik gibi şuan 2 side alınmamalı bence daha iyi monitörler var özellikle panel konusunda
Ben Asus'tan bahsediyorsunuz sandım. Hayır Dell asla tercih edilmemesi gereken kategoride.

Konuyu okursanız anlayacaksinız aslinda. Daha yazmayacağim. Zira konu her şeyi açiklıyor.

Ben Asus'tan bahsediyorsunuz sandım. Hayır Dell asla tercih edilmemesi gereken kategoride.

Konuyu okursanız anlayacaksinız aslinda. Daha yazmayacağim. Zira konu her şeyi açiklıyor.
Şuan elimde dell g2524h 240 hz oc ile 280 hz fullhd monitörü var fena değil

Edit: yapı kalitesi olarak Dell daha premium hissettirmiş olabilir ona lafim yok. Lenovo o konuda pek iyi değil ama bir monitörde dış yapı kalitesinin pek de önemi yok sızmaya vs. neden olmadığı sürece.

Şuan elimde dell g2524h 240 hz oc ile 280 hz fullhd monitörü var fena değil
Dell'in tamamı kötü demedim zaten. İyi ürünleri de kötü ürünleri de bol her marka gibi. Güle güle kullanın.

Edit: yapı kalitesi olarak Dell daha premium hissettirmiş olabilir ona lafim yok. Lenovo o konuda pek iyi değil ama bir monitörde dış yapı kalitesinin pek de önemi yok sızmaya vs. neden olmadığı sürece.
Dell de premium bir şey yok be hocam asus deseler anlarım da Dell sade klasik yav 😂

Çok pahalı. R27QE neredeyse tüm alanlarda (Adaptive-sync performansı dışında yani) bundan daha iyi ve 4000TL daha ucuz. Sırf ROG diye bu fiyata satıyorlar.

Onu da geçtim, tüm monitörler %20 civarı zam yemiş geçen seneden beri. Kontrastı yeni nesil IPS'lerden bile olmayan düz 2K 180Hz IPS 'e bu paraları vermemek lazim.

R27QE istenmiyorsa da biraz daha bütçe çıkıp M27Q X alınmalı. Ya da kontrastı düşük olsa da VX2758A-2K-PRO 3 (Tam koda dikkat edin, 240Hz olan modeli diyorum.) modelini alınmalı.

R27QE ile ilgili incelemeniz ve değerlendirmelerinize 1 aydır kullanan biri olarak katılıyorum ben renk kalitesini vg27aq3a dan geçen biri olarak beğendim parlaklığı 450 nit gibi hissetmiyor ama daha iyi olduğu kesin bence şuan fiyatı enflasyonu düşününce mantıklı 1 yılda %20 zam bile yememiş 6500>7300

Bu modelin anti glare kaplaması çok hard. ekrana vazelin sürülmüş gibi gözüküyor.

Ben bunu geçen ay aldım 10600'e iyzicoda 1000tl geri iade verdi 9600, birde oyun hediyesi vardı onu da 1500den sayarsak 8000tl ye gelmişti ama yinede iade ettim görüntüyü gördükten sonra. Bi kaplama yapmışlar ekrana parlak renklere bakmak imkansız yağlı elli biri tüm ekranı ellemiş gibi gözüküyor. Tavsiye etmiyorum kesinlikle. Yalan yok malzeme kalitesi çok iyiydi fakat arkaya kocaman psu daki gibi güç girişi falan birde kasası acayip kalın monitörün. İade ettikten sonra Amazondan LG 27GR83Q-B 12bit 240hz 2k ekrandı güzel daha naif kasası ve güç girişide ince kabloydu fakat bunda da ölü piksel çıkınca Vatandan LG 27GS75Q-B modelini aldım diğer aldığım LG modeliyle malzeme ve görüntü kalitesi olarak birebir sadece farkı bu 10bit ve 200hz ve usb çıkışı yok memnunum bu LGden. Aynı fiyat bandına 27GS75Q-B öneriyorum.

Son düzenleme:
Bu modelin anti glare kaplaması çok hard. ekrana vazelin sürülmüş gibi gözüküyor.
Bu fiyat bandındaki monitörlerin %95'inin kaplaması aynı bu. Bu monitöre özel bir şey yok.

Ben bunu geçen ay aldım 10600'e iyzicoda 1000tl geri iade verdi 9600, birde oyun hediyesi vardı onu da 1500den sayarsak 8000tl ye gelmişti ama yinede iade ettim görüntüyü gördükten sonra. Bi kaplama yapmışlar ekrana parlak renklere bakmak imkansız yağlı elli biri tüm ekranı ellemiş gibi gözüküyor. Tavsiye etmiyorum kesinlikle. Yalan yok malzeme kalitesi çok iyiydi fakat arkaya kocaman psu daki gibi güç girişi falan birde kasası acayip kalın monitörün. İade ettikten sonra Amazondan LG 27GR83Q-B 12bit 240hz 2k ekrandı güzel daha naif kasası ve güç girişide ince kabloydu fakat bunda da ölü piksel çıkınca Vatandan LG 27GS75Q-B modelini aldım diğer aldığım LG modeliyle malzeme ve görüntü kalitesi olarak birebir sadece farkı bu 10bit ve 200hz ve usb çıkışı yok memnunum bu LGden. Aynı fiyat bandına 27GS75Q-B öneriyorum.
Kaplama için üstteki yazdığim geçerli.

Ayrıca son derece yanlış bir tercih yapmışsınız. 27GS75Q ile 27GR83Q tamamen farkı modeller. İlki çok çok giriş seviye bir model iken 2.si üst segment 2K, 240Hz, IPS modellerden biri.
Normalde forumda artık cevap yazmıyorum bir süreliğine. Dolayısıyla uzun uzun açıklayamayacağım. Kısaca çok düşük kontrast, daha düşük gamutlar, çok daha düşük parlaklık, daha yavaş bir panele sahip. Detaylı bilgi istiyorsanız incelemelerimi okuduyup neye bakmanız ve testleri nasıl okumanız gerektiğini öğrendikten sonra şu videoyu izleyebilirsiniz:

Bu fiyat bandındaki monitörlerin %95'inin kaplaması aynı bu. Bu monitöre özel bir şey yok.

Kaplama için üstteki yazdığim geçerli.

Ayrıca son derece yanlış bir tercih yapmışsınız. 27GS75Q ile 27GR83Q tamamen farkı modeller. İlki çok çok giriş seviye bir model iken 2.si üst segment 2K, 240Hz, IPS modellerden biri.
Normalde forumda artık cevap yazmıyorum bir süreliğine. Dolayısıyla uzun uzun açıklayamayacağım. Kısaca çok düşük kontrast, daha düşük gamutlar, çok daha düşük parlaklık, daha yavaş bir panele sahip. Detaylı bilgi istiyorsanız incelemelerimi okuduyup neye bakmanız ve testleri nasıl okumanız gerektiğini öğrendikten sonra şu videoyu izleyebilirsiniz:
hayır bu modelin daha güçlü

gözünüzle görmediğiniz kulalnmadıgınız ürünler haakkında sadece kağıt üzerinde veriler ile yorum yapmayın. bazı şeyleri görmek gerekiyor. aynı paneli kullananj farklı ürünlerde kullandım böyle degildi.

hayır bu modelin daha güçlü

gözünüzle görmediğiniz kulalnmadıgınız ürün haakkında sadece kağıt üzerinde veriler ile yorum yapmayın.
Kaplama belki farklı olabilir, ona itirazim yok. O yüzden %95 aynı dedim. Özellikle VA'larda glossy (parlak, mat olmayan) modeller de var.

Ancak kalanı kağıt üstü veri değil. Monitör gözünüz ile inceleyebileceginiz bir alet değil. Dolayisiyla alıp kullanmanız bir şeyi degiştirmez. Profesyonel ekran ölçum aletleri ile testi yapilir. Attığim linkteki videoya açip 10sn baksaydınız anlayacaktınız nasıl yorumluyormuşum. Diğer incelemelerime bakip Türkçe görebilirsiniz.

Peki neden pahalı diye soruyor olabilirsiniz. LG kalktesi falan mı? Yoo. Ben bu işin Türkiye fiyatlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. LG adi kullanilark çok pahalı satıliyor en ucuz monitörleri bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,345
Üyeler
183,101
Son üye
Ax9ghcz
Geri