Intel Alder Lake Yeni bilgiler

Rambo87

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
18,293
Selam Arkadaslar,

intel Alder lake yeni bilgiler geldi.

intel Alder Lake Zaten Kafa karıştırıcı görünüyor: 12 Yapılandırma Mümkün.

Alder Gölü, Intel'in bugüne kadarki en kafa karıştırıcı mikro mimarilerinden biri olabilir. En son coreboot yaması (Twitter kullanıcısı La Frite David aracılığıyla tespit edilir) doğruysa. Görünüşe göre, yonga makinesinin yaklaşan Alder Lake-S ve Alder Lake-P CPU'ları için çok sayıda çekirdek kombinasyonu olacak; ancak, her yapılandırmanın gerçekten pazara sunup sunmayacağını henüz bilmiyoruz.

Alder Lake'in, Arm'ın büyük LITTLE teknolojisine benzer bir kurulum olan büyük ve küçük CPU çekirdeklerine sahip hibrit bir mimariden yararlanması bekleniyordu. Intel bu tasarımı ilk olarak dizüstü bilgisayarlar için 3D Lakefield yongalarında kullandı ve ona "Daha Büyük" adını verdi. Alder Lake bu konsepti masaüstü bilgisayarlara taşıyacak.

Mantıksal olarak, Alder Lake-S masaüstü yongalarına karşılık gelir. Ancak, Alder Gölü-P bir sır olarak kalmaktadır. Alder Lake-P'nin Intel'in Atom P-serisi olabileceğine dair bazı spekülasyonlar var.

Bu radikal yeni tasarım, Alder Lake-S'nin CPU soket değişikliğine kumanda edeceği anlamına geliyor. İddia edilen Intel belgeleri, LGA1700 soketinin Alder Lake-S için belirlenmiş yuva olduğunu öne sürüyor. Adından da anlaşılacağı gibi, soket 1.700 pimden oluşmaktadır. Comet Lake-S ve baş döndürücü Rocket Lake-S işlemcilerini barındıran mevcut LGA1200 soketinden 500 pin daha.

Coreboot yaması ayrıca Alder Lake için Platform Controller Hub (PCH) adlarını gösterir. Intel, farklı pazar segmentlerine hitap etmek için farklı özelliklere sahip dört PCH kullanacak gibi görünüyor. Çeşitli katmanlar Base, Mainstream, Premium ve Super gibi görünüyor.

Intel Alder Lake-S Specifications

ProcessorBig CoresSmall CoresGPU Cores
Alder Lake-S881
Alder Lake-S861
Alder Lake-S841
Alder Lake-S821
Alder Lake-S801
Alder Lake-S681
Alder Lake-S661
Alder Lake-S641
Alder Lake-S621
Alder Lake-S601
Alder Lake-S401
Alder Lake-S201

Alder Lake-S 12 farklı kombinasyonla piyasaya sürülebilir. Listeler Intel'in Alder Lake-S'yi iki çeşit olarak sunabileceğini gösteriyor: sadece büyük ve küçük çekirdekler veya sadece büyük çekirdekler.

Giriş seviyesi SKU'lar, küçük çekirdekler olmadan çift çekirdekli ve dört çekirdekli bir tasarıma sadık kalır. Öte yandan, altı ve sekiz büyük çekirdekli yongalar iki, dört, altı veya sekiz küçük çekirdekli olabilir. Amiral gemisi Alder Lake-S işlemci, coreboot kodlarına göre sekiz büyük çekirdek ve sekiz küçük çekirdek içeriyor.

Çekirdek kurulumundan bağımsız olarak, Alder Lake-S görünüşte tek bir GPU çekirdeği ile donatılmış olacak. Çekirdek önyükleme kodu Alder Lake-S'yi bir GT1 iGPU ile listeler. Alder Lake'in Intel'in Gen12 Xe grafiklerinden yararlanıp yararlanmayacağı henüz belli değil.

Intel Alder Lake-P Specifications

ProcessorBig CoresSmall CoresGPU Cores
Alder Lake-P682
Alder Lake-P642
Alder Lake-P482
Alder Lake-P282
Alder Lake-P242
Alder Lake-P202

Alder Lake-S ile gördüklerimizden farklı olarak Intel, Alder Lake-P ile basit tutabilir ve işlemcileri altı benzersiz biçimde teslim edebilir.

Giriş seviyesi Alder Lake-P çipinin sadece iki büyük çekirdeğe sahip olacağı bildiriliyor, amiral gemisi altı büyük çekirdeğe ve sekiz küçük çekirdeğe çıkıyor. İlginç olan, Alder Lake-P'nin GT2 iGPU ekleyerek iki GPU çekirdeği ile listelenmiş olmasıdır. Bu, Alder Lake-P'nin standart Alder Lake-S işlemcilerinden daha fazla grafik ateş gücü taşıyacağını gösteriyor.

Intel'in Q2 2020 kazanç çağrısı sırasında yonga üreticisi Alder Lake-S'nin 2021'in ikinci yarısına ulaşacağını doğruladı. Muhtemelen Intel 12. Nesil takma adıyla çıkacak olan Alder Gölü, olacağı için omuzlarında ağır bir yüke sahip Intel'in ilk 10nm masaüstü işlemcisi.

Ekler

• JakwahNCnTUHN2tyr7dPoJ.jpg
    JakwahNCnTUHN2tyr7dPoJ.jpg
    593.3 KB · Hit: 70
Ulan amd 4. Nesil de saçmalarsa intel acımıyacak gibi...

Ulan amd 4. Nesil de saçmalarsa intel acımıyacak gibi...
intel alder lake baya bi olay yaraticak. ben bundan eminim.
kenim bile dört gözlen bekliyorum.
2021 gelsede upgrade gecsek.

Adam haber sayfası gibi eline sağlık abim güzel hazırlamışsın

intel alder lake baya bi olay yaraticak. ben bundan eminim.
kenim bile dört gözlen bekliyorum.
2021 gelsede upgrade gecsek.
Reis meraktan soruyorum upgrade yaptığın zaman eski parçaları napıyorsun ?
Almanyada 2. El piyasası yoğun mu ?

Reis meraktan soruyorum upgrade yaptığın zaman eski parçaları napıyorsun ?
Almanyada 2. El piyasası yoğun mu ?
Reis kayincoya vericem.
olmadi kardesime veririm.

misal hic gerekli ürünleri kimse istemiyorsa. 2 el olarak ilandan satiyorum. Güzel paraya gidiyor.
Misal gecen asus rog strix rtx 2070 a8g ilk ciktinda 518 euro aldim.
1.5 yil sonra kullandiktan sonra, resmen 400 euro sattim

Reis kayincoya vericem.
olmadi kardesime veririm.

misal hic gerekli ürünleri kimse istemiyorsa. 2 el olarak ilandan satiyorum. Güzel paraya gidiyor.
Misal gecen asus rog strix rtx 2070 a8g ilk ciktinda 518 euro aldim.
1.5 yil sonra kullandiktan sonra, resmen 400 euro sattim
Vay anasını iyiymiş neyse şimdiden hayırlı olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,202,786
Üyeler
191,164
Son üye
Hamzakılıç