Neler Yeni

Yardım Kule Tipi Soğutucudan “Daisy Chain” Çıkmadı

JolTuna

80+
Merhabalar dostlar ilk defa kule tipi soğutucu kullanacağım ve bugün ikinci elden Thermalright Peerles Assassin 120 SE ARGB aldım. Anakartım B450M S2H V2. Soğutucunun iki fanı var fakat anakartımda 1 adet CPU_FAN girişi var. Normalde kutudan iki güç kablosunu teke düşüren birleştirici “Daisy Chain” dedikleri şey çıkması lazım fakat arkadaş kaybetmiş, bulamamış. Bu 2 fanı nasıl çalıştırabilirim? Örneğin birini SYS_FAN1’e taksam çalışır mı, çalışırsa ne gibi bir eksiklik yaşatır? Yardımlarınız için teşekkür ediyorum şimdiden.
IMG_3382.jpeg

Şöyle anakartın fotoğrafını bırakayım. CPU_FAN girişi bildiğiniz gibi sağ üstte. SYS_FAN1 ise M2 SSD girişinin sol tarafında. Ayrıca bu fanlar ARGB fakat yine benim anakartımda bunlar için bir giriş yok gibi gözüküyor, o konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim. Önceliğim şu anda fanları ışıklı/ışıksız bir şekilde çalıştırabilmek.

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
Alperen Yılmaz
Merhabalar dostlar ilk defa kule tipi soğutucu kullanacağım ve bugün ikinci elden Thermalright Peerles Assassin 120 SE ARGB aldım. Anakartım B450M S2H V2. Soğutucunun iki fanı var fakat anakartımda 1 adet CPU_FAN girişi var. Normalde kutudan iki güç kablosunu teke düşüren birleştirici “Daisy Chain” dedikleri şey çıkması lazım fakat arkadaş kaybetmiş, bulamamış. Bu 2 fanı nasıl çalıştırabilirim? Örneğin birini SYS_FAN1’e taksam çalışır mı, çalışırsa ne gibi bir eksiklik yaşatır? Yardımlarınız için teşekkür ediyorum şimdiden.Alıntıyı görüntüle
Şöyle anakartın fotoğrafını bırakayım. CPU_FAN girişi bildiğiniz gibi sağ üstte. SYS_FAN1 ise M2 SSD girişinin sol tarafında. Ayrıca bu fanlar ARGB fakat yine benim anakartımda bunlar için bir giriş yok gibi gözüküyor, o konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim. Önceliğim şu anda fanları ışıklı/ışıksız bir şekilde çalıştırabilmek.
dönme hızları farklı olur onun dışında normal olarak çalışır

JolTuna

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dönme hızları farklı olur onun dışında normal olarak çalışır
O zaman anladığım kadarıyla ekstra olarak iki fanı da teker teker manuel curve ayarı yapacağım biostan, ya da sabit bir hıza getirebilirim. Veyahut duyduğum kadarıyla sys fan’ın cpu sıcaklığını referans alma gibi bir ayar olabiliyormuş Bios’ta. Eğer öyle bir şey varsa ona getirdiğim vakit CPU_FAN gibi davranır diye düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam yardımınız için. Peki bunun ARGB’lerini nasıl çalıştırabiliriz?

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
Alperen Yılmaz
O zaman anladığım kadarıyla ekstra olarak iki fanı da teker teker manuel curve ayarı yapacağım biostan, ya da sabit bir hıza getirebilirim. Veyahut duyduğum kadarıyla sys fan’ın cpu sıcaklığını referans alma gibi bir ayar olabiliyormuş Bios’ta. Eğer öyle bir şey varsa ona getirdiğim vakit CPU_FAN gibi davranır diye düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam yardımınız için. Peki bunun ARGB’lerini nasıl çalıştırabiliriz?
Kontrolcüden olacak argb ayarları ledler 4pin olunca direk çalışıyor zaten

JolTuna

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben bu bağlantı işlerinden hiçbir şey anlayamıyorum hocam. Bunların argb kabloları olduğunu tahmin ediyorum. Ne nereye girecek bunun için ekstra bir birleştirici vesaire çıkıyor mu (çünkü kutuda bulamadım) falan çözemedim.
image.jpg

Kontrolcüden olacak argb ayarları ledler 4pin olunca direk çalışıyor zaten

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
Alperen Yılmaz
Ben bu bağlantı işlerinden hiçbir şey anlayamıyorum hocam. Bunların argb kabloları olduğunu tahmin ediyorum. Ne nereye girecek bunun için ekstra bir birleştirici vesaire çıkıyor mu (çünkü kutuda bulamadım) falan çözemedim.Alıntıyı görüntüle
çift fan girişini tek yapacak öyle cpu fan girişine takacaksın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,366
Üyeler
172,821
Son üye
Magnus23
Top Bottom