3070'den Hangi Karta Geçmeliyim

Alperrium

80+
Reaksiyon skoru
17
Dostlar bir süredir bilgisayarımı yükseltmek istiyorum bu forumda ve başka yerlerde araştırıyorum ama her gelen tavsiyede anakart işlemci ram ve ssd neredeyse hep aynı kalıyor bundan dolayı yükseltmem gerekenin sadece ekran kartı olduğunu düşünmeye başladım. Güncel sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 7500f işlemci
Palit RTX 3070 8GB ekran kartı
Biostar B650MP-E Pro anakart
Lexar ARGB 2x16 32GB DDR5 ram
Crucial 500GB M2 SSD
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Hava Soğutucu
650w PSU (tam model adını hatırlamıyorum)
MSI Mag 112r RGB Kasa
Bu sistemi almak isteyen bir tanıdığım var biraz ucuz bir fiyata alacak satarsam elimde toplam 55-60k para kalıyor. Sistem tavsiyesi istediğimde bu işlemciden başka öneri gelmedi o yüzden satmayı mantıksız bulmaya başladım. Şimdi sorum 35k civarına bu gördüğünüz sistemde darboğaz yapmayacak hangi ekran kartına geçebilirim? Çoğunlukla Unreal Engine'da çalışıyorum ve bazen ufak tefek yayın video edit falan yapıyorum ama o ikinci planda. Mümkünse Nvidia olsun ama çok çok fark var AMD çok daha iyi diyorsanız da kapalı değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dostlar bir süredir bilgisayarımı yükseltmek istiyorum bu forumda ve başka yerlerde araştırıyorum ama her gelen tavsiyede anakart işlemci ram ve ssd neredeyse hep aynı kalıyor bundan dolayı yükseltmem gerekenin sadece ekran kartı olduğunu düşünmeye başladım. Güncel sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 7500f işlemci
Crucial 500GB M2 SSD
MSI Mag 112r RGB Kasa
Bu sistemi almak isteyen bir tanıdığım var biraz ucuz bir fiyata alacak satarsam elimde toplam 55-60k para kalıyor. Sistem tavsiyesi istediğimde bu işlemciden başka öneri gelmedi o yüzden satmayı mantıksız bulmaya başladım. Şimdi sorum 35k civarına bu gördüğünüz sistemde darboğaz yapmayacak hangi ekran kartına geçebilirim? Çoğunlukla Unreal Engine'da çalışıyorum ve bazen ufak tefek yayın video edit falan yapıyorum ama o ikinci planda. Mümkünse Nvidia olsun ama çok çok fark var AMD çok daha iyi diyorsanız da kapalı değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.
yazılım işinde nvidia daha iyi hocam 5070 önermem fakat 5070 Tİ alabilirseniz harika olur.

ş

9070 xt ile beraber fsr4 geldi ve yazılımda fark nerdeyse kapandı denebılecek kadar az fıyat farkına değmez
9070XT 4060-4060 Tİ güçlerinde render , 3d gibi işlerde
arkadaş belirtmiş '' Çoğunlukla Unreal Engine'da çalışıyorum ve bazen ufak tefek yayın video edit falan yapıyorum '' saf güçte 9070XT daha iyi ama bu tarz işler için 5070 Tİ çok daha iyi.

Ryzen 5 7500f işlemci
Crucial 500GB M2 SSD
MSI Mag 112r RGB Kasa
bence sat 60 k paraya işlemciyi aynı al satmak mantıksız değil bu durumda
İşlemci:Ryzen 5 7500f
Anakart:Asus b650m-k
Ekran kartı:saphıre pulse rx7800xt
ram:Patrıotun 16x2 ddr5 ramleri
Kasa ve psu xpg nın 4 bın tl bandına 750w gold sertıfıkalı psu ve kasası satılıyor o
Ssd xıoxıa 1tb m2 ssd

(linkleri koyacak vaktim yok kusura bakma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaş belirtmiş '' Çoğunlukla Unreal Engine'da çalışıyorum ve bazen ufak tefek yayın video edit falan yapıyorum '' saf güçte 9070XT daha iyi ama bu tarz işler için 5070 Tİ çok daha iyi.
aradaki 10 bın tl cıvarındakı farka değmez bence hocam bütçe varsa neden olmasın

arakadaş belirtmiş 35k bütçe var diye

arakadaş belirtmiş 35k bütçe var diye
tamam yazmışım işte bütçeyi yükseltebilirsen 5070 Tİ en iyi seçenek olur diye diğer türlü upgradeye gerek yok 4000 serisi alırsa pek bir şey farketmez amd alırsa yine 4000 serisi kadar performans verir İŞ kısmında o yüzden '' upgrade '' demek için 5070 Tİ veya 5070 en mantıklısı olacaktır oyun kısmında 9070 ve 9070XT nin daha iyi ve fp olduğunun farkındayım.

ayrıca reddit gibi yerlere baktığımda 9070xt ile 5070 ti arasında render farkı yok denecek kadar az

tamam yazmışım işte bütçeyi yükseltebilirsen 5070 Tİ en iyi seçenek olur diye diğer türlü upgradeye gerek yok 4000 serisi alırsa pek bir şey farketmez amd alırsa yine 4000 serisi kadar performans verir İŞ kısmında o yüzden '' upgrade '' demek için 5070 Tİ veya 5070 en mantıklısı olacaktır oyun kısmında 9070 ve 9070XT nin daha iyi ve fp olduğunun farkındayım.
9070 xt 5070 ten dana iyi render performansı veriyormuş öyle belirtmişler forumlarda

ayrıca reddit gibi yerlere baktığımda 9070xt ile 5070 ti arasında render farkı yok denecek kadar az

9070 xt 5070 ten dana iyi render performansı veriyormuş öyle belirtmişler forumlarda
5070 , 9070XT den yaklaşık %15 ila %20 daha iyi render , 3d gibi işlerde amd nin son gelen driveri ile cidden toparladı ama hala 5070 daha iyi benchmarklara bak kankam.

Ryzen 5 7500f işlemci
Crucial 500GB M2 SSD
MSI Mag 112r RGB Kasa
elinde 60k para kaldığnı var sayarak ikinci elde kabul edersen

kalan paraya ikinci el 3090

hocam oyunlarda bence de idare ediyor da hem editörün açılması uzun sürüyor hem de ışıkları renderlamada falan zorlanıyor baya. zaten bu 3070'i de ikinci el almıştım ufak tefek arıza belirtileri de var

Nvidia takıntım olduğundan değil de AMD kart hiç kullanmadım performans olarak bu Nvidia'da aşağı yukarı hangi kartın rakibidir ne aldığımı bilmek adına soruyorum

bence sat 60 k paraya işlemciyi aynı al satmak mantıksız değil bu durumda
İşlemci:Ryzen 5 7500f
Anakart:Asus b650m-k
Ekran kartı:saphıre pulse rx7800xt
ram:patrıotun 16x2 ddr5 ramleri
Kasa ve psu xpg nın 4 bın tl bandına 750w gold sertıfıkalı psu ve kasası satılıyor o
Ssd xıoxıa 1tb m2 ssd

(linkleri koyacak vaktim yok kusura bakma

aradaki 10 bın tl cıvarındakı farka değmez bence hocam bütçe varsa neden olmasın
bilgisayar parçası piyasasına çok hakim değilim şu an satıp aldığım paranın üstüne koyup böyle dizince işlemciyi aynı tutarken sadece ekran kartını değiştirmiş oluyorum bu yeni sistemde. sadece ekran kartı değişip diğer parçaları da yenilemiş olmaktan o kadar fayda görür müyüm ondan emin olamadım

elinde 60k para kaldığnı var sayarak ikinci elde kabul edersen

kalan paraya ikinci el 3090
ikinci el kart alma işi biraz korkutuyor beni ya. aslında şu an kullandığım 3070'i ikinci elden almıştım ama bir tanıdıktan ayarlamıştık ve yine de şu günlerde performans değil ama saçma sapan güç arızaları veriyor fps'ler düşmese de bilgisayar bazen kapanıp açılıyor falan. piyasayı da bilmiyorum da hani satıcıdan test istesem sonuçları falan da değerlendiremeyebilirim yine de alınır risk mi sence kotarır mıyım :D

Son düzenleme:
Geri