Cl değerlerinden hiç anlamıyorum HELP!!!

Xerphy

80+
Reaksiyon skoru
19
2x8 patriot 4400Mhz / 2x8 4133Mhz ramlerim var ama cl değerlerini ayarlayamıyorum, ramleri taktım çalışıyor önceden sadece 4400 ler vardı ve ayarları yapılmıştı ama bi arkadaşım yapmıştı ve şimdi diğer ramleri taktım bios ekranını dodgelayıp direkt pc açıldı sorun yok ama maç aratırken oyunu kapatıyo, değerlerden anlayan bi arkadaş 5-10 dakkasını bana ayırabilir mi, çok önemli benim için ve çok acil, lütfen HELP
1745264165814.png

Ekler

• 1745264144167.png
    1745264144167.png
    19.9 KB · Hit: 17
@RevDeisDou bakabilir misin? Frekanslarda bir terslik olduğu kesin ancak çok anlamadığım için bir şey demek istemedim.

4000 cl16 patlaması normal gibi geldi.
knk normalde 4400 lük ramlerimde ayarları bu siteden bi arkadaş yapmıştı saolsun sonra üstüne 32gb yapmak için 2x8 4133 daha alınca onunda ayarları lazımdı frekans cl vs, burada ben şuan tıkandım böyle bi ö**ek geçiyo aklımdan ne yapıcam bilmiyorum aluminyum, kafayı sıyırmak üzereyim, delirmeden biri bana yardımcı olursa beni çok mutlu eder hayata bağlar o kadar diyorum, benim için çok önemli bir şey bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

knk normalde 4400 lük ramlerimde ayarları bu siteden bi arkadaş yapmıştı saolsun sonra üstüne 32gb yapmak için 2x8 4133 daha alınca onunda ayarları lazımdı frekans cl vs, burada ben şuan tıkandım böyle bi ö**ek geçiyo aklımdan ne yapıcam bilmiyorum aluminyum, kafayı sıyırmak üzereyim, delirmeden biri bana yardımcı olursa beni çok mutlu eder hayata bağlar o kadar diyorum, benim için çok önemli bir şey bu
rehberimde pc den anlayan hatta bu işleri yapanda arkadaşlarım var ama görüldü atıyolar...

aga çek default xmp ye devam niye kastın bu kadar

aga çek default xmp ye devam niye kastın bu kadar
knk bu ramler bu sistem boşuna değil ya, ayarları yapılması için alınan bi ram, çok rahatlatacak beni bu ayarlar, şöyle diyim sana pubg yi espor tarafında oynuyorum, bu ayarlar lazım yani çok lazım ve şuan acilinden lazım ama kimseye ulaşamıyorum

knk bu ramler bu sistem boşuna değil ya, ayarları yapılması için alınan bi ram, çok rahatlatacak beni bu ayarlar, şöyle diyim sana pubg yi espor tarafında oynuyorum, bu ayarlar lazım yani çok lazım ve şuan acilinden lazım ama kimseye ulaşamıyorum
yaw kral az fps eksik al ölmezsin. en azından sistem stabil çalışır. müsait olan bakar sonra ne darlıyorsun milleti işi gücü var belki arkadaşının

yaw kral az fps eksik al ölmezsin. en azından sistem stabil çalışır. müsait olan bakar sonra ne darlıyorsun milleti işi gücü var belki arkadaşının
zaten şuan xmp yi kapadım basic de çalışıyo sistem öyle pc açık dursun diye bekliyorum bakalım, birilerini bulabilirim inş

3 5 fps fazla alıcam diye en iyi ihtimalle ramin içinden geçiceksin sonra uğraşıp durucaksın. default xmp çek yoluna bak

3 5 fps fazla alıcam diye en iyi ihtimalle ramin içinden geçiceksin sonra uğraşıp durucaksın. default xmp çek yoluna bak
yok knk bizim bu taraflarda (camiada) diyeyim bu tür ayarlar yapılıyo ben sadece ayarı bilen kişi arıyorum, sorun yok knk zaten ramler işlemcim herşeyim okey, sadece frekans ve cl ayarı yapılcak bu kadar, şuan sistem otomatik basic ayarlarda açık bu siteden biri ulaşır diye bekliyorum

yok knk bizim bu taraflarda (camiada) diyeyim bu tür ayarlar yapılıyo ben sadece ayarı bilen kişi arıyorum, sorun yok knk zaten ramler işlemcim herşeyim okey, sadece frekans ve cl ayarı yapılcak bu kadar, şuan sistem otomatik basic ayarlarda açık bu siteden biri ulaşır diye bekliyorum
biliyorum hocam bende, donanım arşivinde cl ayarı konusunda bilgili olan arkadaşlar olduğunu. Ama benim önerim bu tip overclock işlemleri çok da kurcalanmaması gereken işlemler

çok acilinden yardım lazım, ben gittikçe içine ediyorum herşeyin
pc açılıyo kapanıyo mavi ekranlar vs, kimse yardımcı olmuyo rehberimden
eğer stok hale gelmesini istiyorsan sistemi kapat sonra bıos pilini sök veya ramları sök güç kaynğını da kapat sökerken ama biraz bekle güç tamamen gitsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,008
Üyeler
173,755
Son üye
eminbeyy46
Geri