Yozgatlııı
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,313
Dostlar bu soruda açıları yazıyor formüle oturtuyor oraya kadar tamam, ama 150.(n-3) nerden geldi 3 tane daha köşe yani 3 tane 150 olduğunu nerden öğrendik?
hocam işiniz rast gelsin çok teşekkür ederim cansınızEkte.
Ne demekhocam işiniz rast gelsin çok teşekkür ederim cansınız![]()
Hocam farklı açı sayısı kadar 150 oluyor değil mi formüle 3 ü ordan yazıyoruz yanlış anlamadıysamEkte.
Evet. Köşelerdeki her bir açıyı ne olduğu farketmeksizin say ve n yerine yaz çünkü kenar sayısı n demek. zaten köşe sayısıyla kenar sayısı eşittir yani kenar ya da köşe dememe bakma sen. Her köşede bir açı olduğuna göre köşe sayısı açı sayısı demek. O 3 tane 100, 110 ve 120'den geliyor, diğer x ise 150 derece olanlar.Hocam farklı açı sayısı kadar 150 oluyor değil mi formüle 3 ü ordan yazıyoruz yanlış anlamadıysam
Hocam cansınız çok teşekkür ederim tekrardan internette böyle bir açıklamayı bana kimse vermezdi saolunEvet. Köşelerdeki her bir açıyı ne olduğu farketmeksizin say ve n yerine yaz çünkü kenar sayısı n demek. zaten köşe sayısıyla kenar sayısı eşittir yani kenar ya da köşe dememe bakma sen. Her köşede bir açı olduğuna göre köşe sayısı açı sayısı demek. O 3 tane 100, 110 ve 120'den geliyor, diğer x ise 150 derece olanlar.
Ortalama 73 geçen kim tembel oluyor beni tanımıyorsunuz forumdan görmekle bu yorumunuzun dayanağı nedirSansar tembel bir öğrenci olduğu için (ben öyle düşünüyorum... ) Kendi çözümünü kendi üretmeli. Sınıf geçme marifet değildir.