❌İndirim Bitti! 🔥🔥🔥Samsung Odyssey OLED G8 27" 0.03 ms 4K Pivot 240 Hz 30.897TL

360 Hz modeli yaklaşık 5 gün kullandım. İade edip etmeme konusunda kararsız kalmıştım tek sebebi ise text claritydi. Normal kullanıcı için yeterli seviyede bence fakat ben işim gereği textlerle iç içeyim. 4k modeli görünce eskisini bugün iade edip 4k olan modeli satın aldım. Perşembe günü gelince merak eden olursa sorabilir.
Bu arada oyun için alacak arada webde dolaşacak arkadaşlara QHD 360Hz ya da QHD 240Hz modeli tavsiye ederim. Benimkinde hiçbir sorun yoktu. Ne coilwhine, ne alt tab, ne de flicker vardı. Renkleri ise uzun uğraşlar sonucu tam istediğim kıvama getirdim. Hazır modları hiç beğenmemiştim. İsteyen olursa paylaşabilirim.
Bütçesi yetmeyen arkadaşlar QHD 165 Hz güzel bir IPS monitör alabilir. Eski ekranım 165Hz ve 360 ile arasındaki fark abartıldığı kadar değil. Competitive oyunlar oynuyorum ve gerçekten ek masraf yapmaya değmeyeceğini düşünüyorum. Siyah renkler harici kaliteli IPS modelleri ise OLED ile çok benzer hatta beklentim çok olduğu için biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Yani sadece Siyah renklerde ips glow görmemek için fiyat farkı değer mi tartışılır. Biraz israf gibi. Ben kendime hediye olarak düşündüğüm için birikmişim de varken almayı tercih ettim.

Benim monitörü harbi kargolamadilar :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dün mediamarkt'da gördüm onu. Işık vurduğu için siyahlar morumsu hafif.
ben kullanıyorum morluk yok g60sd de ama bazı modlarda renkler çok garip yüksek ihtimal eko veya orjinal modu dışında bir moddadır bu iki modu ben beğendim

360 Hz modeli yaklaşık 5 gün kullandım. İade edip etmeme konusunda kararsız kalmıştım tek sebebi ise text claritydi. Normal kullanıcı için yeterli seviyede bence fakat ben işim gereği textlerle iç içeyim. 4k modeli görünce eskisini bugün iade edip 4k olan modeli satın aldım. Perşembe günü gelince merak eden olursa sorabilir.
Bu arada oyun için alacak arada webde dolaşacak arkadaşlara QHD 360Hz ya da QHD 240Hz modeli tavsiye ederim. Benimkinde hiçbir sorun yoktu. Ne coilwhine, ne alt tab, ne de flicker vardı. Renkleri ise uzun uğraşlar sonucu tam istediğim kıvama getirdim. Hazır modları hiç beğenmemiştim. İsteyen olursa paylaşabilirim.
Bütçesi yetmeyen arkadaşlar QHD 165 Hz güzel bir IPS monitör alabilir. Eski ekranım 165Hz ve 360 ile arasındaki fark abartıldığı kadar değil. Competitive oyunlar oynuyorum ve gerçekten ek masraf yapmaya değmeyeceğini düşünüyorum. Siyah renkler harici kaliteli IPS modelleri ise OLED ile çok benzer hatta beklentim çok olduğu için biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Yani sadece Siyah renklerde ips glow görmemek için fiyat farkı değer mi tartışılır. Biraz israf gibi. Ben kendime hediye olarak düşündüğüm için birikmişim de varken almayı tercih ettim.
Hocam 2k 360hz oled için renk ayarlarını paylaşırsanız sevinirim, işinizi kolaylaştırmak için benim mevcut ayarları da atayım bunun üzerinden de güncelleyebilirsiniz şimdiden teşekkürler

HDR için ayarlar​

RESİM menüsünden monitörün ayarlarına gidin .
  • Resim Modu: Kişisel
  • Parlaklık: 25-30
  • Kontrast: 50
  • Keskinlik: 15
  • Renk: 30
  • Renk Tonu (G/R): 0
  • Kontrast Güçlendirici: Yüksek
  • HDR Ton Eşleme: Aktif
  • Renk Tonu: Sıcak1
  • Beyaz Dengesi
    • Kırmızı: 7
    • Yeşil: -3
    • Mavi: 0
  • Gama: 0
  • Gölge Ayrıntısı: 0
  • Renk Alanı: Doğal
  • En Yüksek Parlaklık: Yüksek
  • Siyah Seviyesi: Otomatik
  • Göz Koruyucu Modu: Kapalı
SİSTEM menüsü

• SeeColors Modu: Kapalı
  • Enerji Tasarrufu: Kapalı

Nette Gezinirken Kullandığım Ayarlar

RESİM
menüsünden monitörün ayarlarına gidin .
  • Resim Modu: Orjinal
  • Parlaklık: 15
  • Kontrast: 50
  • Keskinlik: 13
  • Renk: 15
  • Renk Tonu (G/R): 0
  • Kontrast Güçlendirici: Yüksek
  • HDR Ton Eşleme: Statik
  • Renk Tonu: Sıcak1
  • Beyaz Dengesi
    • Kırmızı: 0
    • Yeşil: 0
    • Mavi: 0
  • Gama: 0
  • Gölge Ayrıntısı: 0
  • Renk Alanı: Doğal
  • En Yüksek Parlaklık: Kapalı
  • Siyah Seviyesi: Otomatik
  • Göz Koruyucu Modu: Kapalı

Hocam 2k 360hz oled için renk ayarlarını paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler
Oyun menüsünde:
Adaptive-Sync kapalı (Tercihi seçenek)
Black Equalizer: 5

Resim menüsünde:
Resim Modu: Eko
Parlaklık: 24 (Geceleri 12) (Tercihi seçenek)
Kontrast: 50
Netlik: 13
Renk: 33
Ton (Y/K) : 0
Kontrast Güçlendirici: Kapalı
Renk Tonu: Sıcak 1
Beyaz Dengesi:
(Kırmızı: 0
Yeşil: -5
Mavi: 30)
Gamma: 0
Gölge Ayrıntısı: -2
Renk Alanı Ayarları: Doğal
Göz Koruyucu: Kapalı

Kalanlar ise Default.

Bu G6 G60SD (360Hz olan model) için ama muhtemelen G61SD'de işe yarar. HDR için ayar yapmamıştım henüz bunu normal kullanım için deneyebilirsin.

Ben de g61sd aldım. Daha kutusunu açmadım. Aklım 4k da kaldı fakat ekran kartım 6700xt. Birazdan kutuyu açıp deneyimlemek istiyorum. Sonra karar vereceğim.

Benim icin de text'ler onemli. O nedenle bunu aldim. Bir de mac'te biraz daha sikintili text'ler. Bakalim nasil olacak.

17 Mayısta Sipariş geçtiğim ürün bugün akşam anca kargoya verildi.

Arkadaşlar bu ürünün 1 hafta önce fiyatı 51000 değilmiydi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ulan samsung iyzico ödemeyle 29bine 32inç modelini aldım bunu da aldıracak zorla bana bunlar nasıl indirimler ya yeterr
Nasıl oluyor o ben yapamadım yardımcı olur musunuz rica etsem?

11 Mayısta 41.700 TL'ye aldıktan sonra indirimi görünce bi moralim bozulmadı değil. Monitör çok başarılı. Hemen 30.900 TL'ye tekrar sipariş verdim, ilk siparişim içinse iade talebi oluşturdum. Bugün yenisi geliyor ve eskisini aynı şekilde kutulayıp iade edeceğim.

Şu an hala 30.900 TL'ye stok var samsung sitesinde

17sindeki siparis 26'sinda teslim edilecek seklinde gorunuyor. Neye gore kargoya veriliyor urunler anlamak zor.

27 inçte 4k biraz ufak kalmaz mı :unsure: ama ppi değeri çok iyi olur gibi orası ayrı bir gerçek..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,484
Üyeler
184,171
Son üye
Onitzuka
Geri