Neler Yeni

1 Dolar 41 Tl oldu 🔥🔥🔥🔥

Farex

80+ Silver

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Arif Dağcı
benim işime geliyor :D aileme para gönderirken hergün kur arttığımdan dönderdiğim paranın miktarı da artıyor D:
ailene gönderdiğin para artıyor ama türkiyedeki fiyatlar sabit öyle mi
dolardan daha fazla artıyor trdeki fiyatlar yazık kafanıza

ExploiT

80+ Bronze
Arkadaşlar anlamadığınız bir noktaya değinmek istiyorum diyelim ben bir satıcıyım 100$ a ürünü aldım kur 36.00 'dan almış olayım yani Türk Lirası olarak 3600TL 'den almış oluyorum. 4000TL 'den satışa koyuyorum. Yani sattığımda 4000TL olarak satıcam yani 111$ a satmış olacağım. Dolar olarak Kur 40.00 olursa ve ben hala 4000TL 'de kalırsam elime geçen döviz 100$ olur yani ürünü aldığım paraya dönmüş olurum ve dolar bazında kar edemem. Eğer ben 100$ paramı 111$ yapamazsam yeni ürün almaya devam edemem ve işimi sürdüremem. Dolayısı ile ithalat ürünlere aldığınız dolar kuru ile değil güncel dolar kuru ile bakmanız lazım. Aldığınız dolar kuru ile bakarsanız 2 güne batarsınız. Maliyetiniz dolar ise yani alışta ürünü dolar ile alıyorsanız dolarınızı arttırmaya bakmanız gerekiyor yoksa kar etmezsiniz zarar edersiniz. Eğer bahsettiğim örnekte ürünün fiyatı 4440TL değilde 5000TL oluyorsa işte o fırsatçılığa girebilir. Bakın girebilir diyorum girer de demiyorum. Bu noktada farklı ticari işleyişe bağlı artışlarda olabilir. Örneğin malı konsinye değilde peşin alıyorsanız paranızı direkt bağlıyorsanız veya vadesiz çalışıyorsanız doların yıllık enflasyonunuda düşünerek fiyatlama yapmanız gerekir. Çünkü aldığınız malı yarın hemen satmıyorsunuz belki 1 ay sonra satacaksınız rekabet çok sonuçta. 1 ayda 100TL aynı değerinde kalmadığı gibi her para birimi gibi dolarda değer kaybediyor. Örneğin 2000 yılında amerika da bir ev almak 100.000$ iken şuan 400.000$ yani dolarda enflasyona uğruyor.

Ticaret mantık işidir herkese fırsatçı damgası yapıştırmayalım. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,418
İsim
Yuzarsef

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Murat GH
Panik yok dolar düşüşe geçti. Kâr satışları başladı eski fiyatının az üstünde takılır artık.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Murat GH
Birileri sağlam para götürdü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,418
İsim
Yuzarsef
5 sene geriden gelen adam
Neden 5 yıl agam? ekmek harbiden 7.5TL burada. Zengin de ekmek yiyiyor karnı doyuyor bende yiyiyorum doyuyorum o da tuvalete gidiyor bende gidiyorum bu kadar basit.

Farex

80+ Silver
ailene gönderdiğin para artıyor ama türkiyedeki fiyatlar sabit öyle mi
dolardan daha fazla artıyor trdeki fiyatlar yazık kafanıza
Cahil kardeşim. Kafanın basmadığı çok fazla şey var, enflasyon diye bir durum var bilmem bilirmisin. Bir ürün yurtdışında 10 dolar iken türkiye de bu ürünü alamadıkları için o fiyatlara ve enflasyondan dolayı ürünler düşük kar ile satılıyor bu da türkiyenin dhaa uygun olduğu anlamına geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,045
Üyeler
170,294
Son üye
Ahmet_Emir
Top Bottom