12 bin TL Pci Gen 5 M2 SSD önerisi?

Reaksiyon skoru
11
Bütçe
12000
12.000 TL altında olacak, yüksek okuma ve yazma hızına sahip 2 TB SSD arıyorum. Anakartım MSI X870 Tomahawk. Öneriniz var mı?

https://www.sinerji.gen.tr/twinmos-...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
oldukça iyi gözüküyor. Marka yorumları çok iç açıcı değil ancak bunun twinmos'un alt segment ürün çeşitliliğinden olduğunu düşünüyorum. Kağıt üstünde bu adamlar isimsiz çin componentleri kullanmıyor;

https://www.twinmos.com/product/twinmos-corex-pro-m-2-pcie-gen-5-0-nvme-ssd/
Sizce?

Kardom 2TB m2.ssd için sırasıyla;

1) Twinmos CoreX Pro: Bu m2.ssd yi ana [windows kuracağın] disk yapacaksan dram li olan bir model. Fakat marka güvenilirliği adına bir şey diyemem. Teknoloji olarak 3D NAND ile TLC NAND yongaları var kardom. Bana soracak olursan da kardom modelin okuma yazma hızı [10Gb/14Gb] gayet makul ve iyi bir hız olduğunu söyleyebilirim. Donanım olarak bu fiyata bana kalırsa kardom inan en iyisi bu olacaktır. Kardom kaldı ki sende bunu linkini salmışsın yani ağzının tadı ağzımın tadına yakın kardom.

2) MSi Spatium M560: Kardom bu m2.ssd de eğer ben twinmos istemiyorum marka olsun diyorsan diye ekledim. Fakat kardom bunun da fiyatı iyi olmasına rağmen ana [windows kuracağın] disk yapmanı önermem. Çünkü dram bu modelde yok kardom okuma yazma hızı da [8,7Gb/10Gb] diğer modele göre düşük. Yine twinmos ile aynı yongalara sahip kardom fakat bu modelin bir artısı var o da APST [Otomatik Güç Durum Değişimi] kardom fakat bunun için değer mi sana kalmış kardom. Marka bilinilirliği açısından gayet iyi sonuçta "msi" kardom fakat bu fiyata bu teknoloji bana bir tık cırt geldi kardom. Hani bende marka takıntısı olsa ve diski ana [windows kuracağın] disk yapmayacak olsam alırdım.

3) WD Black SN8100: Bu m2.ssd ye gelirsek kardom bütçeni bir tık aşman gerekiyor. Ön bellekleme tipi dram değil neden bunu önerdin karrrdom diyebilirsin. Fakat ön belleği slc olmasına rağmen kalite kardom kaldı ki hem marka olarak hemde teknoloji olarak tam denge de olan bir m2.ssd bu model. 3D CBA NAND ile TLC NAND yongaları var. SLC tipi önbellekleme var kardom slc ise dram gibi ayrı bir ram çipi yerine kendine has bir teknoloji. SLC anlık 1 bit gibi değerleri saklayıp silerek donanım hızını olabildiğince arttırırken bilgisayarın güç tüketimini düşürerek dengede gider. Eğer kardom sen bunu ana [windows kuracağın] disk yapmak istersen gönül rahatlığı ile yapabilirsin kardom. İnan bana sorsan ve alır mısın desen imkanım dahilinde ise ilk iki model yerine buna yapışırdım kardom bunu belirteyim. Okuma yazma hızı olarak da [14Gb/14Gb] ile de diğer iki modele göre epey farkını ortaya koyuyor kardom.

Sonuç: Kardom bana sorarsan ben 3 numaları diski alırdım eğer bütçem kâfi gelecek ise yok gelmiyor ise de 1 numarayı eğer marka takıntılı bir fanboy isem de 2 numarayı alırdım. Mantıklı olan kardom bütçen varsa WD der geçerim inan bana daha mantıklı kardom ama seçim senin şimdiden hayırlı olsun kardom. Ayriyeten bilerek fiyat yazmadım kendin görmen daha iyi kardom aralarında inan bana çok fark yok (max 1500₺).​

Geri