12000tl Anakart Önerisi

Ellegans

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
12000
Normalde MSI B850 Gaming Plus WIFI alcaktım ama onun şuanda uygun fiyatlı ve taksitli bir satıcısını bulamadım o yüzden aynı seviyelerde ATX anakart önerebilirseniz sevinirim. Siyah olursa daha iyi olur sistemi siyah topluyorum. Bütçe 11-12K civarı maximum a taksit olursa daha iyi olur

R7 7800x3d işlemci kullanacağım
asus prime 5070 ti ekran kartı kullanacağım

Normalde MSI B850 Gaming Plus WIFI alcaktım ama onun şuanda uygun fiyatlı ve taksitli bir satıcısını bulamadım o yüzden aynı seviyelerde ATX anakart önerebilirseniz sevinirim. Siyah olursa daha iyi olur sistemi siyah topluyorum. Bütçe 11-12K civarı maximum a taksit olursa daha iyi olur

İşlemciniz neydi hocam?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bütçeyi zorlayıp tomahawk max wifi almanızı öneririm. şu an 14k-15k dolaylarında. indirim bekleyebilirsiniz.

yazmadığımı fark edip sonradan düzenledim r7 7800x3d

https://forum.donanimarsivi.com/konu/b650-b850-x870-anakart-alacaklarin-dikkatine.1236937/ bu konuda detaylı konuştuğumuz konu da burası

önerdiğim ATX anakartlar bunlar. özellikle x3d işlemciler için ASROCKtan uzak durun. gigabyte burada en fiyat performanslı olanı. uzun vadede sorun yaşamayayım. tak çalıştır. ssd soğutması vrm soğutması. genel usb wifi ne ararsam hepsi premium hissettirsin diyorsan kesinlikle tomahawk

Son düzenleme:
https://forum.donanimarsivi.com/konu/b650-b850-x870-anakart-alacaklarin-dikkatine.1236937/ bu konuda detaylı konuştuğumuz konu da burası

önerdiğim ATX anakartlar bunlar. özellikle x3d işlemciler için ASROCKtan uzak durun. gigabyte burada en fiyat performanslı olanı. uzun vadede sorun yaşamayayım. tak çalıştır. ssd soğutması vrm soğutması. genel usb wifi ne ararsam hepsi premium hissettirsin diyorsan kesinlikle tomahawk
Anakarti daha çok msi almak istiyorum ama 15k biraz pahalı daha ucuz önerebileceğiniz var mı

forumda "140W'lık bir güç sınırına sahiptir. Bu sınırı kaldırıp tam performans almak istediğinizde, kalitesiz MOSFET'leri nedeniyle VRM sıcaklıkları 120 derecenin üzerine çıkarak tehlikeli seviyelere ulaşır." diyo

forumda "140W'lık bir güç sınırına sahiptir. Bu sınırı kaldırıp tam performans almak istediğinizde, kalitesiz MOSFET'leri nedeniyle VRM sıcaklıkları 120 derecenin üzerine çıkarak tehlikeli seviyelere ulaşır." diyo
konuyu atabilirmisin hiç böyle bişey duymadım ben. Gayet yeterli mosfetlere sahip çünkü

konuyu atabilirmisin hiç böyle bişey duymadım ben. Gayet yeterli mosfetlere sahip çünkü

burada öyle yazıyo

burada öyle yazıyo
7800x3d oyunda 60-80w çekiyor keza renderda da oyle sıkıntı olmaz

burada öyle yazıyo
Hocam orda bahsedilen model MSI Pro B850M-P. mATX olan versiyon arkadaş yanlış yazmış muhtemelen. Ben size arkadaşın izlediği videonun linkini atayım. Görsellere de bırakırım bahsedilen iki modelin de mosfet sıcaklıklarını sarı çizgiyle vurguladım bakabilirsiniz. B850-P WIFI modelinde hiçbir sıkıntı yok.
Ekran Alıntısı.webp

Videonun linkide bu

MSI Pro B850M-P modelinin faz dizilimi: 7+2+1 1H/1L şeklindeyken
MSI Pro B850-P modelinin faz dizilimi : 2x6+2+1 1H/1L şeklinde. Ayrıca bu model throttle yiyorsa MSI B850 Gaming Plus WIFI - Gigabyte B650 Eagle ve Eagle AX gibi herkesin sıkıntısız kullandığı modellerde throttle yerdi ki böyle bir durum yok. Ayrıca 9950X'i cinebench testi yapmak demek 200W güç çekmesi demek çoğu senaryoda 7800x3D oyun esnasında 70 80w güç çeker. Yani uzun lafın kısası B850-P modeli 140W sınırlı bir model değil 200W güç çekerken bile 85 derece vrm sıcaklığında kalmış ki gayet iyi bir değer bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,303
Üyeler
197,863
Son üye
firatkilic027
Geri