Neler Yeni

13 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor

fatik1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Fatih Öztütk
Kaynak NTV haber
13 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımına kasıtlama getirilmesi için çalışma başlatıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Komisyonu da konu üzerinde çalışıyor. Dünyada örneği olan uygulamalara göre, 13 yaş altındaki çocuklar, ailelerinin izinleriyle telefon kullanabiliyor veya günün sadece bazı saatlerinde telefon kullanmalarına izin veriliyor. Bazı sosyal medya platformları da bu yaştaki çocukların girişini yasaklıyor.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ NASIL?

- Çin'de 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya hesabı açması ebeveyn iznine bağlı. Çin'de ayrıca saat 22.00-06.00 arasında mobil cihazlara giriş ve internet erişimi de yasak.

- ABD'de bazı eyaletlerde 14 yaş altındakilere sosyal medya kullanımının yasaklandığı yasa onaylandı. 2025'ten itibaren geçerli olacak.

- Fransa'da 15 yaş altındakilerin sosyal medyaya girmesi için ebeveyn iznine bağlı.

- Güney Kore'de 16 yaş altındaki çocuklar için gece 24.00-06.00 arasında çevrim içi oyun yasak.

- İngiltere'de 13 yaş altındakilerin çevrim içi platformlarda hesap açmaları sınırlı.

- Rusya'da 13 yaş altındakilerin çevrim içi platformlarda hesap açmaları sınırlı.

- İtalya'da 14 yaş altındakilerin cep telefonu sahibi olması ve 16 yaş altındakilerin sosyal mecralarda profil açması yasak.

- Avustralya'da 14 yaş altı için sosyal medya yasağı var. Yasağa uymayanlara ciddi cezalar, yaptırımlar uygulanıyor. 16 yaş için yasa çalışması yapılıyor.

- Yunanistan çocukların sosyal medya kullanımıyla ilgili çalışma yürütüyor.

- İrlanda'da da 16 yaş altındakilerin akıllı telefon kullanımının tamamen yasaklanması tartışılıyor

Son düzenleme:

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hiçbir işe yaramayacak zaten o yaşın altındaki çoğu kişi veli telefonlarından giriyor...

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun

Rulep

80+ Gold
yasaklamak çözüm değil çocuk neden kullanmaması gerektiğini bilmeli bu konuda ebeveynleri eğitseniz daha mantıklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Polat Bey
Aslında güney kore gibi her şeye TC Kimlik kartı ile girecen anonimlik adı altında olanları da bulmak için

yasaklamak çözüm değil çocuk neden kullanmaması gerektiğini bilmeli bu konuda ebeveynleri eğitseniz daha mantıklı
Harbiden olması gereken bu, teknoloji çağındayız yasaklamak çözüm değil, başından salmak için 3-4 yaşında çocuğa telefon veren ebeveynde suç var, onların bilinçlenmesi lazım

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Mehmetcan İvrendi
Kaynak NTV haber
13 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımına kasıtlama getirilmesi için çalışma başlatıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Komisyonu da konu üzerinde çalışıyor. Dünyada örneği olan uygulamalara göre, 13 yaş altındaki çocuklar, ailelerinin izinleriyle telefon kullanabiliyor veya günün sadece bazı saatlerinde telefon kullanmalarına izin veriliyor. Bazı sosyal medya platformları da bu yaştaki çocukların girişini yasaklıyor.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ NASIL?

- Çin'de 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya hesabı açması ebeveyn iznine bağlı. Çin'de ayrıca saat 22.00-06.00 arasında mobil cihazlara giriş ve internet erişimi de yasak.

- ABD'de bazı eyaletlerde 14 yaş altındakilere sosyal medya kullanımının yasaklandığı yasa onaylandı. 2025'ten itibaren geçerli olacak.

- Fransa'da 15 yaş altındakilerin sosyal medyaya girmesi için ebeveyn iznine bağlı.

- Güney Kore'de 16 yaş altındaki çocuklar için gece 24.00-06.00 arasında çevrim içi oyun yasak.

Hocam Öncellikle nerden uydurdunuz yada nerden aldınız bu saçma kaynağı bilmiyorum ama Çin ve Kore için Yazdıklarınız Yanlış öyle bir şey Yok haberiniz olsun muhtmelen diğerlerinde yanlıştır yada abartılmıştır

+Zaten İnsanlar yaş kısmını sallıyorlar bu yüzden çözüm olmaz bu + VPN diye bir şey var

+yanlış bilmiyorsam dünyada bir tek Çin'de bu Yalan yaş ile Hesap açmak yok yani Oyunlara Kaydolurken veya direk stema' kaydolurken tam bilmiyorum o kısmı her neyse Bizim T.C gibi Onlarda artık ne diyorsalar O Numaralar ile yani kimlik İle kayıt oluyorlar bu sayede yalan yaş giremiyolar ve Oyunlarda Yaşa göre -18 ve +18 olarak vs. Oyunlara giriyorlar diye biliyorum ama saat sınırı Falan yok

Not: Çin Anakara ve Hong Kong olarak 2'ye ayrılıyor farklılıklar olabilir

fatik1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Fatih Öztütk
Hocam Öncellikle nerden uydurdunuz yada nerden aldınız bu saçma kaynağı bilmiyorum ama Çin ve Kore için Yazdıklarınız Yanlış öyle bir şey Yok haberiniz olsun muhtmelen diğerlerinde yanlıştır yada abartılmıştır

+Zaten İnsanlar yaş kısmını sallıyorlar bu yüzden çözüm olmaz bu + VPN diye bir şey var

+yanlış bilmiyorsam dünyada bir tek Çin'de bu Yalan yaş ile Hesap açmak yok yani Oyunlara Kaydolurken veya direk stema' kaydolurken tam bilmiyorum o kısmı her neyse Bizim T.C gibi Onlarda artık ne diyorsalar O Numaralar ile yani kimlik İle kayıt oluyorlar bu sayede yalan yaş giremiyolar ve Oyunlarda Yaşa göre -18 ve +18 olarak vs. Oyunlara giriyorlar diye biliyorum ama saat sınırı Falan yok

Not: Çin Anakara ve Hong Kong olarak 2'ye ayrılıyor farklılıklar olabilir
Öncelikle kaynak ntv haber olarak belirtim ana kaynak https://www.google.com/amp/s/www.nt...l-medya-yasagi-geliyor,c8J7Zf-KH0WZzHTF1gVVHw başka bir kaynak

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Mehmetcan İvrendi
Öncelikle kaynak ntv haber olarak belirtim ana kaynak https://www.google.com/amp/s/www.nt...l-medya-yasagi-geliyor,c8J7Zf-KH0WZzHTF1gVVHw başka bir kaynak
Hocam onu öylesine söyledim yani demek istediğim kaynak bı taraflarından sallamış Boş yapıyorlar Muhtmelen fonlanıgolarda Yok çinde falan oluyormuş aynen Aw😂 hadi çin neyse'de Amerika falan özgürlüğü savunan nerdeyse her şeyin serbest olduğu bir ülke böyle bir ülkede bunu mu yasaklıyacaklar ki zaten Amerika Eyalet olarak yönetiliyor yani bu tarz kanunları 1 kişi cıkarıp yasak deyince Amerika'da yasak olmuyor Yani uydurmuşlar onu demek istiyorum

LeviathanSS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Arnold Ciwardagexer
LES GOOOOOO robloxtan sonra bingo oldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0