Neler Yeni

13 yaşımdayım fitness yapabilirmiyim?

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kas kütlemi arttırmak için ve yağlarımı eritmek için fitness düşündüm ama yaş sınırı var mı yada sağlığıma zararı var mı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Sağlığa zararı ve yaş sınırı yok diye biliyorum.
Bence yapabilirsin

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kas kütlemi arttırmak için ve yağlarımı eritmek için fitness düşündüm ama yaş sınırı var mı yada sağlığıma zararı var mı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Daha. Profesyonel birine sorup veya internette araştırman senin yararına olacaktır burda denilenlere göre karar verme çünkü bu sefer söz konusu klavye mouse değil insan sağlığı

Ape1995

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Alperen
Çok bilgili değilim ama bence yaşın biraz küçük gibi ufak bir yanlışın ileride gelişiminde sıkıntı çıkarabilir yapacaksanda pro bir hocanın yardımıyla yapmanı tavsiye ederim

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
Ben kendi tercihim, 13 yaşında spor yapmak mantıksız. Hafif hareketler, koşu vs yapılabilir fakat ağırlık kaldırılmaz. Yani hafif hareketler yapabilirsin.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Tp de soramıyormusunuz galiba konuyu onaylamamışlar yada sabır edemedin veya cümlenin sonuna nokta koymayı unuttun 3 saat ceza verdiler. Orası daha iyi sonuçta değil mi orda sorun. İşte nedenini bilmediğim technopat farkı.

Son düzenleme:

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Hafif ağırlıklar ile ağırlık kaldırarak kas kütlesi artırımını hızlandırabilirsin, yaşın gereği kemik gelişimini etkilemesin diye yüksek ağırlık denemelerini tavsiye etmem. Ayrıca kendinizi başlarda aşırı yormamanızı özellikle tavsiye ederim. 1 sene kadar yapıp da sonra kas artırımı için vites artırmaya kalkışırsanız yaşınız hala küçük olacak ve kemik gelişimi tamamlanmamış olacağı için yine tavsiye etmem.
Koşu bandı vs gibi hafif hareketlere daha çok ağırlık verebilirsin.
Ağırlık çalışmadan önce sakatlanmaların önüne geçmek için ısınma hareketleri önerilir.

Teneke34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Can Boşluk
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Dövüş sporlarına başlamanı öneririm eğerki açıldıysalar, onlardada yağ yakımı gerçekleştirebilirsin, fitness ağır gelir bu yaşta hemde üyelik yapsan bile kardiyo ağırlıklı çalıştırırlar, ama ağırlık antrenmanı yaptırmazlar o riski göze alamazlar, şimdilik saldırı-savunma sporlarını bir soruştur, pandemi den dolayı kapanmışlardı en son...

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Dövüş sporlarına başlamanı öneririm eğerki açıldıysalar, onlardada yağ yakımı gerçekleştirebilirsin, fitness ağır gelir bu yaşta hemde üyelik yapsan bile kardiyo ağırlıklı çalıştırırlar, ama ağırlık antrenmanı yaptırmazlar o riski göze alamazlar, şimdilik saldırı-savunma sporlarını bir soruştur, pandemi den dolayı kapanmışlardı en son...
Açıldı mı? Kaç aydır Aikido ya gitmiyorum.

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sağlığa zararı ve yaş sınırı yok diye biliyorum.
Bence yapabilirsin

Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha. Profesyonel birine sorup veya internette araştırman senin yararına olacaktır burda denilenlere göre karar verme çünkü bu sefer söz konusu klavye mouse değil insan sağlığı

Çok bilgili değilim ama bence yaşın biraz küçük gibi ufak bir yanlışın ileride gelişiminde sıkıntı çıkarabilir yapacaksanda pro bir hocanın yardımıyla yapmanı tavsiye ederim

Ben kendi tercihim, 13 yaşında spor yapmak mantıksız. Hafif hareketler, koşu vs yapılabilir fakat ağırlık kaldırılmaz. Yani hafif hareketler yapabilirsin.

Hafif ağırlıklar ile ağırlık kaldırarak kas kütlesi artırımını hızlandırabilirsin, yaşın gereği kemik gelişimini etkilemesin diye yüksek ağırlık denemelerini tavsiye etmem. Ayrıca kendinizi başlarda aşırı yormamanızı özellikle tavsiye ederim. 1 sene kadar yapıp da sonra kas artırımı için vites artırmaya kalkışırsanız yaşınız hala küçük olacak ve kemik gelişimi tamamlanmamış olacağı için yine tavsiye etmem.
Koşu bandı vs gibi hafif hareketlere daha çok ağırlık verebilirsin.
Ağırlık çalışmadan önce sakatlanmaların önüne geçmek için ısınma hareketleri önerilir.

Çok sağolun

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,286
İsim
........
Daha gelişim çağında olduğun için ilerde sana sorun çıkartabilir heleki yüksek ağırlık larda ciddi sakatlanmalar başına gelebilir.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Berkecan Ergin
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
16 yaş altı kişilerin yapması saçma şahsi fikrim. zaten herhangi bir salonda aile bireyin olmdan senı kayıt etmez. belki yaştan dolayı ailende gelse senı kayıt etmez bılındık yerler(merdıven altına gıdebılırsın). bence evde yapacağın temel hareket ve bir çift dambıl ile kaslarını çalıştırman daha mantıklı dambıllarla lunge yapabilir kol omuz göğüs çalışabilirsin şınav mekik squat gibi hareketlerlede diğer bölgeleri

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,479
Üyeler
163,502
Son üye
Selimc4n
Top Bottom