Neler Yeni

14 yaşında 70 kg normal mi?

Boyum 175 cm. 3 ay önce 65 kiloydum. İlk defa bu kadar kısa sürede çok kilo aldım. 14 yaşında 175 cm için 70 kg fazla mı? Kaç olmalıyım?
Dipnot:Spor geçmişim hiç yok. Yağlıyım hafif ama dışardan göbek falan belli olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,925
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
gayet normal

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
Muhammet
Hafif ve göbek var. 3 ayda bu kadar kilo aldıysam bu gidişle daha da şişmanlamaktan korkuyorum. Kilo aldigimi anlamadım bile.
Duruma göre düzene sokabilirsin kendini. Baktın kilo alımın fazla olmaya başladı, ona göre yersin. E-Nabız'da ideal kilonu öğrenebilieceğin bir şey vardı, oradan ideal kilo aralığına bakabilirsin.

sjland

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
sercan
Boyum 175 cm. 3 ay önce 65 kiloydum. İlk defa bu kadar kısa sürede çok kilo aldım. 14 yaşında 175 cm için 70 kg fazla mı? Kaç olmalıyım?
Dipnot:Spor geçmişim hiç yok. Yağlıyım hafif ama dışardan göbek falan belli olmuyor.
normal knk ben 20 yasindayim max 63 u gordüm. Biraz fit kalmaya calis. Anladigim kadariyla hafif gobek var . gunde en azından 1 saat kadar falan spor yap , evde olsan da . Benim sahsi fikrimdir.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Duruma göre düzene sokabilirsin kendini. Baktın kilo alımın fazla olmaya başladı, ona göre yersin. E-Nabız'da ideal kilonu öğrenebilieceğin bir şey vardı, oradan ideal kilo aralığına bakabilirsin.
Önceden bu kadar yememe rağmen yılda 6 kg falan alırdım. Şimdi bir anda 5 kg alında korktum. Oysa aşırı da yemiyorum eskiye göre. Niye böyle oldu ki?

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
Muhammet
Boy uzunluğun artıyor mu peki? Ergenlik çağında olabilir diyeceğim ama pek bilgim yok o konularda. Bu arada bende 179'um ama kilo almaya çalışsamda hep 56 kilo civarındayım.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,412
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
O yaşlarda ani kilo alma, verme olabiliyor normal kabul ediliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hasan Çakıroğlu
Düzenli uyku uyumaya dikkat edebilirsin, ne kadar dikkatli beslensen de büyüme çağının en hormonlu dönemlerindesin, uyku düzeni de hormonal sistemlerin düzenlenmesi için önemli. Tabi bu olabilecek son sebeplerden, spor yapmayı da deneyebilirsin

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Multi kasa Vettel
Normal. Kilon boyuna göre ideal.

normal knk ben 20 yasindayim max 63 u gordüm. Biraz fit kalmaya calis. Anladigim kadariyla hafif gobek var . gunde en azından 1 saat kadar falan spor yap , evde olsan da . Benim sahsi fikrimdir.
Göbek belli olmuyor ama dar giyinsem hafif belli oluyor. En çok yağ bacak ve göğüslerde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O yaşlarda ani kilo alma, verme olabiliyor normal kabul ediliyor.
Bu zamana kadar hiç ani kilo vermedim.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,078
İsim
Ömer Murat KARACA
15 yaşımda 1.80 boy, 80KG idim ve göbeğim vardı. Yine vücut yapına göre değişir ama bence 70KG yaşına göre çok. Akşamları yarım saat kırk beş dakika kadar yürüyüş yaparak + akşam saat 18.00'dan sonra hiçbir şey yemeyerek biraz düzene sokabilirsin kilonu.

15 yaşımda 1.80 boy, 80KG idim ve göbeğim vardı. Yine vücut yapına göre değişir ama bence 70KG yaşına göre çok. Akşamları yarım saat kırk beş dakika kadar yürüyüş yaparak + akşam saat 18.00'dan sonra hiçbir şey yemeyerek biraz düzene sokabilirsin kilonu.
Yaşıma göre çok olması önemli mi ki? Boya bakılmaz mi? Yaşla ne alakasi var?

Top Bottom