Girmek istediğim bazı basket kulüpleri 1.80 boy sınırı koymuşlar kardeşim birde tenis oynuyorum hani en az 1.80 olmak istiyorum2-3 cm mümkün. Ama fazlası bu yaştan sonra zor. İstersen 7/24 basketbol oyna. Bu arada ha 1.78 olmuşsun ha 1.80 ne farkedecek? 1.80 deyince daha mı cool hissedeceksin?
Öyle bir şey yok. Ha çok ağır kilolar kaldırırsan eklemlerin zarar görebilir belki ama boy kısaltma söz konusu değil.fitness'da bazı hareketler squat gibi boy kısaltabilir tam tersine
22 yaşına kadar uzayabilirsin ama herkesin genetik den gelen bir sınırı var basketbol oynasan da uzamama ihtimalinde var annen ile babanın boylarını topla+10 ekle 2 ye böl bu değere ne kadar yakınsın ortalama boyun bu olur.Selamlar. 17 yaşımdayım yaklaşık 2 ay sonra 18 olacağım. 1.78 boyum var 85 kgyim göbek var. Eğer fitnessa başlarsam ve düzenli basketbol oynarsam 1.80-1.81 civarına boy atabilir miyim? Bilgisi olan var mıdır?
Kim bilir belki olursun. Belki de 1,80 i bile geçersin. Benim bir arkadaş vardı 11 sınıfta 1,67 falandı 12. Sınıfta 176 falan oldu çocuk.Girmek istediğim bazı basket kulüpleri 1.80 boy sınırı koymuşlar kardeşim birde tenis oynuyorum hani en az 1.80 olmak istiyorum
Öyle bir şey yok. Ha çok ağır kilolar kaldırırsan eklemlerin zarar görebilir belki ama boy kısaltma söz konusu değil.
Bu boy kısalması olmuyor mantıken. Ayrıca postürün formun yanlışsa yamulur. Düzgün formda yapılan hiçbir hareket zarar vermez vücuda. Ek olarak postür yamulması boyu kısaltmaz ki. Adı üstünde yamuk duruyor. Uzunluk olarak gene aynı.Squat'da çok agır girdiginizde postürünüz yamulur hafif ardından, bu da 1cm'e kadar kısaltma yapabilir sonradan düzelebilir fakat powerlifting'deki gibi 100'lerce kiloyu squat yapıyorsanız uzun vadede yarım cm falan rahat kısalabilir vucudunuzdan gelişiminizde. Evet, çok kısaltmaz ama günlük belli oranda ve uzun vadede çok az bir oranda kısaltma ihtimali vardır.
Zaten beliniz zarar görse dik duramazsınız mantıklı düşünürseniz.