Neler Yeni

19 Yaşında Askere Gidilir mi?

n7cati

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,221
Selamlar , şuan 19 yaşındayım , doğum tarihim 3 aralık 2005 doğumluyum ve normalde 31 aralık'a kadar muayene olmam gerekiyordu fakat ben muayene gelmeden erteledim. 2 yıl erteledim ancak şimdi bozsam tekrar acaba bu yıl içinde mi giderim yoksa 20 yaşımdan gün almam zorunlu mu? Herkes farklı bir şey söylüyor birisi diyor ki 19'da gidebilirsin diğeri diyor 20'den gün almadan çağırmıyorlar vs. Kesin bilgisi olan cevap verebilir mi?

19 yaşında da gidiliyor. Zaten 19 yaşında olunca 20 den gün de almış oluyorsun ya kanka :D

Üniversite veya halihazırda bir işin falan yoksa bence 19'unda erkenden gidip askerliğini aradan çıkarabilirsin.

Selamlar , şuan 19 yaşındayım , doğum tarihim 3 aralık 2005 doğumluyum ve normalde 31 aralık'a kadar muayene olmam gerekiyordu fakat ben muayene gelmeden erteledim. 2 yıl erteledim ancak şimdi bozsam tekrar acaba bu yıl içinde mi giderim yoksa 20 yaşımdan gün almam zorunlu mu? Herkes farklı bir şey söylüyor birisi diyor ki 19'da gidebilirsin diğeri diyor 20'den gün almadan çağırmıyorlar vs. Kesin bilgisi olan cevap verebilir mi?
Dostum bende 2005 liyim 1 ocakta kaçağa düşüyordum muayenemi oldum 29 ocakta sınıflandırmam belli olacak.

Dostum bende 2005 liyim 1 ocakta kaçağa düşüyordum muayenemi oldum 29 ocakta sınıflandırmam belli olacak.
hocam ben tecili dün bozdum , ama hala erteli gözüküyor. Muayene olduktan sonra mı sınıflandırmam belli oluyor? Birde celp dönemleri vs nasıl oluyor detaylı bilgi verir misiniz süreç hakkında. Ve ayrıca ben eğer 31 aralık öncesi hiç erteleme yapmadan direkt yoklama başvurusu yapsaydım daha mı erken gidecektim?

Devlete göre herkes 1 ocakta yaş atlıyor öyle hesabını yap, 31 aralıkta 19 a giren bir genç 1 gün sonra devlete göre 20 ye giriyor.

hali hazırda güzel işim var erteleyedebilirdim ertelemedim ben 15 ar 2005 im herkes gitme dedi gidicez bakalım ne oluyor bence kul vs yoksa direkt git ilerde ayak bağı olmasın

hali hazırda güzel işim var erteleyedebilirdim ertelemedim ben 15 ar 2005 im herkes gitme dedi gidicez bakalım ne oluyor bence kul vs yoksa direkt git ilerde ayak bağı olmasın
öyle yapıcam hocam pazartesi muayene olacağım bakalım

Geri