2. Elden Ucuza RX 570/580 Alıp Mining Yapmak Mantıklı mı ?

Değmez bence.
1 tane RX 580 27.5 MH/s kazıyormuş.
2 tanesi 55 MH/s kazar, ülkemizde 1 KW elektrik 0.47 TL, 0.059 dolar yapar.
Sitenin hesabına göre aylık 1000 TL civarı gelirin oluyor.
Ayar çekilebilir. 90W tüketimde RX570/580 8GB (4 ile mining yapamazsınız) 32 MH civarı olacaktır.

3.5 ay gibi bi sürede kartların parası çıkar tahminimce. Mantıklı mı yani ?
4-6 tane almaya çalış. Bu arada anakrtları 1.5-2.5k arası haberin olsun. Sadece ekran kartıyla olmuyor bu iş. PSU verimliliği çekilen gücü haliyle faturayı etkiliyor ki PSU+Anakart+HDD/SSD+ Ram+İşlemci maliyetini de hesaba katın.

4-6 tane almaya çalış. Bu arada anakrtları 1.5-2.5k arası haberin olsun. Sadece ekran kartıyla olmuyor bu iş. PSU verimliliği çekilen gücü haliyle faturayı etkiliyor ki PSU+Anakart+HDD/SSD+ Ram+İşlemci maliyetini de hesaba katın.
Aynen.

Ben derdimi anlatamıyorum ki... Dediklerinizi zaten biliyorum diyorum hala "çok kart lazım çok kart lazım" diyorsunuz. 1-2 tane kartla olmazsa bu iş , olmaz der geçersiniz. Yine de aklımda bulunur thx :)

2. elden ucuza kart alıp mining yapmak mantıklı mıdır ? RX 570 ve 580 düşünüyorum. Sizce getirisi iyi olur mu ? Yorumlarsanız memnun olurum.
@RevDeisDou
Abdullah Abi de zamanında bunun hakkında video yapmıştı.Bilmiyorum o zaman piyasalr daha durgun du mining konusunda şimdi ne olur bilemem bununla birlikte ekran kartı fiyatları da arttı.Alacağın ürünleri iyi incelemelisin bitmiş durumdakiler iş görmez çünkü bi zamandan sonra 0 ürünler de bile arıxa çıkabiliyor.

Pentium ve PCI 1x slotu fazla olan anakartı 2. elden bulursan 200 civarına bile getirebilirsğin. PSU' ya 700 civarı gitse core reactor 650 yetecektir 3 karta

Pentium ve PCI 1x slotu fazla olan anakartı 2. elden bulursan 200 civarına bile getirebilirsğin. PSU' ya 700 civarı gitse core reactor 650 yetecektir 3 karta
Çoklu ekran kartı alırsa işler değişiyor işte.

Ben derdimi anlatamıyorum ki... Dediklerinizi zaten biliyorum diyorum hala "çok kart lazım çok kart lazım" diyorsunuz. 1-2 tane kartla olmazsa bu iş , olmaz der geçersiniz. Yine de aklımda bulunur thx :)

2 tane RX 580 ile 1000 TL üstü gelirin oluyor.
Sen hesapla yani.

Değmez bence.
1 tane RX 580 27.5 MH/s kazıyormuş.
2 tanesi 55 MH/s kazar, ülkemizde 1 KW elektrik 0.47 TL, 0.059 dolar yapar.
Sitenin hesabına göre aylık 1000 TL civarı gelirin oluyor.
1KW Elektrik nerede 0.47 tl

1-2 tane kart ile kar etmek zor belki kar edersin ama o da az çok yatıran çok kazanıyor 2 rx580 ile 1 ay boyunca 24 saat çalışıtsa aylık 1000tl belki birazık üstü görürsün elektrik faturasına dikkat etmeden.Ama bence buna değmez

Geri