- Konu Sahibi Konu Sahibi
2k alabilirm ama 3060 ne kadar götürür beni o önemli ekran kart değiştiremem 4 5 yilBence baya kötü o şekilde kullanılır mı kullanılır ama imkan varsa 2k 27 al yoksa 24'e düşmene gerel yok.
2k alabilirm ama 3060 ne kadar götürür beni o önemli ekran kart değiştiremem 4 5 yilBence baya kötü o şekilde kullanılır mı kullanılır ama imkan varsa 2k 27 al yoksa 24'e düşmene gerel yok.
Kanka nasıl aman aman bir fark yok? Birisi 24 inç 92 ppi diğeri 27 inç 82 ppi nasıl olabilir aman aman bir fark? Dell 2721HGF 27" monitörüm vardı yanında da 21,5" samsung bir ekranım 1080p ikiside samsung'a bakıp dell'e baktığımda arada uçurumlar var uçurumlar. Yazıları okurken bile ekran büyük olmasına rağmen küçük ekranda yazıları okumak ya da filmleri izlemek daha zevkliydi. 27" 1k alınmaz 27" 2k alınacaksa alınır. Videolarda bile 1080pye çekiyorsun sanki 480de izliyor gibisin koca ekrana 82 ppi ne yapabilir? 24 inç ile 27 inç arasında dağlar var ve 24 inç 92 ppi iken 27 inç 82 ppi ise 24 inç 27 inç'i tokatlarOoo çok kötü, kesinlikle kullanmaz diyenlerin %90'ının daha önce 27" monitör kullanmadığına yemin edebilirim ama ispatlayamam. Kulaktan dolma, milletin fikirlerini yazıyorlar. 24" 1080p panel 92 PPI piksel yoğunluğu veriyorç 27" 1080p panel 82 PPI piksel yoğunluğu verir. Görüldüğü gibi arada öyle aman aman rahatsız edici bir durum yok. Hele ki iade değişim vs gibi şeylerle uğraşmaya değecek en ufak bir şey yok. Tabi bütçen varsa 27" 2K al, her türlü daha iyidir ama 27" 1080p deneyimlerden yorum yapanların dediği kadar kötü değil.
Özellikle film ve dizi için kesinlikle 1080P 27" alınmaz leş ötesi leş.27 inc 1080p aldım qma sonra forumlarda kötü yorumlar gördüm o yüzden ekran geldi açmadım. Ekranı 60-70 cm den kullanacağım. Rdr 2 , cyberpunk gibi oyunlarda 24 inc ile 27 inc arasında 1080p de fark edecek kadar grafik farkı hissedermiyim direk iade edip 24 mu alayım. Film dizi falan içinde 27 inc iyi olur diye almıştım.
Hocam açtım denedim bana niye gelmedi öyle acaba YouTube da bir kaç video hariç hiç fark etmedim. Oyun denemedim ama inşallah onda da olmaz pikselleşme bence siz biraz detaycisinizKanka nasıl aman aman bir fark yok? Birisi 24 inç 92 ppi diğeri 27 inç 82 ppi nasıl olabilir aman aman bir fark? Dell 2721HGF 27" monitörüm vardı yanında da 21,5" samsung bir ekranım 1080p ikiside samsung'a bakıp dell'e baktığımda arada uçurumlar var uçurumlar. Yazıları okurken bile ekran büyük olmasına rağmen küçük ekranda yazıları okumak ya da filmleri izlemek daha zevkliydi. 27" 1k alınmaz 27" 2k alınacaksa alınır. Videolarda bile 1080pye çekiyorsun sanki 480de izliyor gibisin koca ekrana 82 ppi ne yapabilir? 24 inç ile 27 inç arasında dağlar var ve 24 inç 92 ppi iken 27 inç 82 ppi ise 24 inç 27 inç'i tokatlar
Şöyle güzel bir şekilde izah etmek gerekirse;
PPI: İnç başına düşen piksel demek. Düşünün ki önümüzde 30 metrede 92 taş var ve yanında da 50 metrede 82 taş var. 30 metrede 92 taşla mı Atatürkün portresini daha güzel çıkartırsın yoksa 50 metrede 82 taşla mı? 50 metrede hep aralıklar olacak ne kadar sık olursa o kadar daha net bir görüntü çıkacaktır. O yüzden 30 metre 92 taşta tabii kide daha net bir görüntü olacaktır.
(30 metre 92 taş; 24" 92 ppi)
(50 metre 82 taş; 27" 82 ppi)
Kısacası; 27" kullanmış biri olarak kesinlikle 1080P almasını önermiyorum. Videolarda çamur gibi oluyor videolar. Valorant oynarken bile bazen o pikselliği farkediyordum. Şimdi 24" 1080P'ye geçtim hatta bugün elime ulaştı akşam eve gittiğimde takıp o çamur görüntüden kurtulmuş olacağım
Evet hocam detaycıyım tabii ki de o kadar para veriyorum neden iyi bir görüntü almayayım? Netflix'te kız arkadaşımla dizi film izlerken o kadar çok çamurlanıyor ki videolar anlatamam. Hele ki internetiniz kötüyse ve 720p üstünü izleyemiyorsanız daha da beter olacaktır. İleride beni anlayacaksınız 27" aldığımdaki ilk yorumlarımı bulabilirsem seni etiketleyeceğim ne kadar övdüğümü göreceksin Kullandıkça anlaşılıyor ne yazık kiHocam açtım denedim bana niye gelmedi öyle acaba YouTube da bir kaç video hariç hiç fark etmedim. Oyun denemedim ama inşallah onda da olmaz pikselleşme bence siz biraz detaycisiniz
piksel sayarsınız bir deyim oldu artık yani çok bi fark yaratacağını sanmıyorum 24" ile 27"inGrafikten kastım piksel satarsınız diyorlar ya o yani çok kararsızım kaldım kullanmış arkadaşlar yazarlar deneyimlerini inşallah
Hocam 3 bölüm erşan kuneri izledik bir kere görüntü bozulmadı çok menmun kaldım ben şimdilik ilerisi içinde bilemem artıkEvet hocam detaycıyım tabii ki de o kadar para veriyorum neden iyi bir görüntü almayayım? Netflix'te kız arkadaşımla dizi film izlerken o kadar çok çamurlanıyor ki videolar anlatamam. Hele ki internetiniz kötüyse ve 720p üstünü izleyemiyorsanız daha da beter olacaktır. İleride beni anlayacaksınız 27" aldığımdaki ilk yorumlarımı bulabilirsem seni etiketleyeceğim ne kadar övdüğümü göreceksin Kullandıkça anlaşılıyor ne yazık ki
Bence 27" 1080P iyi diyenlerde 24" hiç kullanmamıştır Ben kullandım ve şimdi 24" ekrana geçtim görüntü çamurlanmasından ötürü ve piksellerin artık gözüme çok batmasından dolayı. Çizim yapan biriyim grafik konularında çok dikkatliyim en ufak şeyi farkedebilecek düzeyde olunca herhalde gözüme çok fazla battı o piksellerKötü diyenlerin çoğu hayatında 27” kullanmamıştır. 24” hiçbir şekilde boyut olarak yeterli gelmiyor, biraz olsun mesafe varsa 17” şart.
Hocam bende 6 bölüm izledim henüz dün sattım 27" ekranımı bugünde 24" ekranım geldi amazondan aldım. Rengarenk şeylerde pek farkedilmiyor ama genelde yabancı ormanda dışarıda geçen dizilerde filmlerde çok farkediliyor valorantta renkli fakat onda bile farkettim sanırım yakın oynadığımdan ötürüHocam 3 bölüm erşan kuneri izledik bir kere görüntü bozulmadı çok menmun kaldım ben şimdilik ilerisi içinde bilemem artık
Yanlış bilgi. En azından örnekleme yanlış. Taş sayısında fark var ancak ölçek aynı. Adı üstünde, Pixel Per Inch.Kanka nasıl aman aman bir fark yok? Birisi 24 inç 92 ppi diğeri 27 inç 82 ppi nasıl olabilir aman aman bir fark? Dell 2721HGF 27" monitörüm vardı yanında da 21,5" samsung bir ekranım 1080p ikiside samsung'a bakıp dell'e baktığımda arada uçurumlar var uçurumlar. Yazıları okurken bile ekran büyük olmasına rağmen küçük ekranda yazıları okumak ya da filmleri izlemek daha zevkliydi. 27" 1k alınmaz 27" 2k alınacaksa alınır. Videolarda bile 1080pye çekiyorsun sanki 480de izliyor gibisin koca ekrana 82 ppi ne yapabilir? 24 inç ile 27 inç arasında dağlar var ve 24 inç 92 ppi iken 27 inç 82 ppi ise 24 inç 27 inç'i tokatlar
Şöyle güzel bir şekilde izah etmek gerekirse;
PPI: İnç başına düşen piksel demek. Düşünün ki önümüzde 30 metrede 92 taş var ve yanında da 50 metrede 82 taş var. 30 metrede 92 taşla mı Atatürkün portresini daha güzel çıkartırsın yoksa 50 metrede 82 taşla mı? 50 metrede hep aralıklar olacak ne kadar sık olursa o kadar daha net bir görüntü çıkacaktır. O yüzden 30 metre 92 taşta tabii kide daha net bir görüntü olacaktır.
(30 metre 92 taş; 24" 92 ppi)
(50 metre 82 taş; 27" 82 ppi)
Kısacası; 27" kullanmış biri olarak kesinlikle 1080P almasını önermiyorum. Videolarda çamur gibi oluyor videolar. Valorant oynarken bile bazen o pikselliği farkediyordum. Şimdi 24" 1080P'ye geçtim hatta bugün elime ulaştı akşam eve gittiğimde takıp o çamur görüntüden kurtulmuş olacağım
Özellikle film ve dizi için kesinlikle 1080P 27" alınmaz leş ötesi leş.
Bu tür durumlarda daha önce kullandığınız monitör de önemli oluyor hocam. Göz 2K veya 4K'ya alışkınsa 1080P çamur gibi gelirken 720P'den geçen birine çok iyi gelebiliyor. Yani çok subjektif bir konu. Önemli olan sizin gözünüzün gördüğü. Memnunsanız sorun yokHocam 3 bölüm erşan kuneri izledik bir kere görüntü bozulmadı çok menmun kaldım ben şimdilik ilerisi içinde bilemem artık
Ölçek nasıl aynı? Biri 27 inç bir diğeri 24 inç?Yanlış bilgi. En azından örnekleme yanlış. Taş sayısında fark var ancak ölçek aynı. Adı üstünde, Pixel Per Inch.
Kesinlikle bu arada İlk başlarda öve öve bitiremediğim 27 inç monitörümü söve söve sattımBu tür durumlarda daha önce kullandığınız monitör de önemli oluyor hocam. Göz 2K veya 4K'ya alışkınsa 1080P çamur gibi gelirken 720P'den geçen birine çok iyi gelebiliyor. Yani çok subjektif bir konu. Önemli olan sizin gözünüzün gördüğü. Memnunsanız sorun yok
27 inç 1080p kullanıyorum. FPS oyunları oynayan biriysen 24 al. 27 alıcaksan curved al.27 inc 1080p aldım qma sonra forumlarda kötü yorumlar gördüm o yüzden ekran geldi açmadım. Ekranı 60-70 cm den kullanacağım. Rdr 2 , cyberpunk gibi oyunlarda 24 inc ile 27 inc arasında 1080p de fark edecek kadar grafik farkı hissedermiyim direk iade edip 24 mu alayım. Film dizi falan içinde 27 inc iyi olur diye almıştım.
Şöyle ki 30 metrede 82 taş 50 metrede 92 taş -ya da her neyse artık eski mesajı dönüp okumadım- gibi bir durum yok. Her ikisinde de 1080P monitör için 2.073.600 piksel mevcut.Ölçek nasıl aynı? Biri 27 inç bir diğeri 24 inç?
24 inç 60 cm
27 inç 68 cm
60 inçe 92 ppi
68 inçe 82 ppi
arada aman aman fark var. Ekran ne kadar büyürse ppi aynı bile kalsa aradaki boşluklar açılıyor ve daha az netlik oluyor küçük ekrana nazaran.
@Abdullah Hacıgül
Sizin fikrinizi merak ediyorum ben mi yanlış biliyorum acaba?