Bu gün gateron pro V2 switchlerim geldi alt iki tarafında bacaklar vardı benim klavyem 3 pin olduğu için onları bir pense yardımıyla kestim, direk kesince bir miktar çıkıntı kalıyor hiçbir etkisi olmuyor yerine oturuyor ama eğer pensenin ucuyla tutup kesmeden yana doğru kıvırırsanız tam kökünden kopuyor. Bir tanesini Klavyeye taktım denedim çalışmadı. Switchi söktüğümde şu manzarayla karşılaştım
Pense yardımıyla pini tekrar düzelttim switchi güzelce hizaladım tekarar taktım söktüm yine aynı şekilde bir kaç kere daha denedim hizaladığımda pin tam olarak deliğe oturuyor ama bastırınca girmiyor. Belki bunda bişey vardır deyip başka bir tanesinide denedim onunda hep aynı pini kıvrıldı. Redragonun kendi switchlerini kaç kere söküp taktım hiç böyle bişey yaşamamıştım.
Tam umudu kesip geri iade düşünürken şöyle bişey fark ettim redragonun switchin pinlerine baktığımda yeni aldığımdaki kıvrılan switchin pini daha geniş ve tahminimce deliğe sığmıyor bastırınca kıvrılıyor. Gateron switcihin pinini incelediğimde sadece o pinin ortasında bir çizgi kıvrım noktası gibi bişey var fotoğrafınıda koyuyorum
Sanırım üzerine sıkı sıkı oturmasını için üretici pini bir tık büyük yapıp tam deliğe otururken bastırma kuvvetiyle kıvrılıp deliğe tam oturacak şekilde tasarlamış ama benim klavyemde olmadı veya ben başaramadım. O pini pense yardımıyla sıktığımda kıvrım çizgisinden ikiye katlandı.
Bu şekilde yerlerine gayet iyi oturdular.
Sorunsuz şekilde kullanıyorum şuan