🔴30 Euro'luk Gümrük Sınırı Kaldırılması Haberi Yalanlandı🔴

Maalesef sevinilecek bir tarafı yok, %60+%20 neredeyse 2X fiyata gelmiş olacak ancak sınır kalkarsa daha rahat ürün alırız. Tek iyi yanı bu gibi

Sipariş verilebilecek yurtdışından bir beyaz eşya ürünleri var
Küçük ev aletleri gibi ama bu listeyide arttırırlar yakında
Eskiden gelemiyor diye üzüldüğüm ürünler şimdi fahiş fiyatlı görünüp yine üzülecem :kekw:

Ekrana ekmek banmaya devam

Ne düşünüyorsunuz? Bana göre daha üstten kitleyecekler artık ucuz ürünler için bile ama bu fiyatını ucuz yazdırdığımız ürünler belki hala ucuza gelebilir.

Neyse en azından her ürünün Türkiye topraklarına gelişinin önü açılacak. O konuda biraz mutluyum.
Yaparsa Reis yapar valla razıyız.

Yalnız bunlar şimdi 15€’luk siparişi bile 30€ üstü vergi dilimine sokar demedi demeyin her şey beklenir bunlardan. İnşallah böyle olmaz ama sanmıyorum. Vatandaşa olumlu etki edecek bir halt çıkmaz bunlardan.

Hayır sınır aşınca 30$'lik ürüne 15-20 bin ücret çıkıyordu.
Şimdi en azından ne ödeyeceğimiz belli.
Büyük ürünler için çok mantıklı olmaz 80 vergi olduğu için.
Ama mesela TR'de olmayan klavye, gamepad gibi ürünler var bir sürü.
Anladım. Ben yanlış anlamışım o zaman.

Ürünlerin fiyatları bir görünsün de Amazon'da AliExpress'te vs. belli olur.

Noctua'ları bizim firmalar çok kazığa satıyordu. Bakalım kaça gelecek buraya.

27 Euro idi eski sınır. 1000 lira falan yapıyor. 1000 liralık ürüne ekstra yüzde 20 zam gelmiş ama. 27 Euro üstü bir sürü ürün var.
Örnek ses cihazları, ayakkabılar, gamepadler.
Yani yüzde 60 vergiyi ödeyip eskiden yine alamiyordun.
Ama en azından şimdi alma şansın var.
50 dolarlık gamepad almak istediğinde 20 bin ekstra gümrük ücreti+50 dolar iken. Şimdi 90 dolara alınabilecek.

Maalesef sevinilecek bir tarafı yok, %60+%20 neredeyse 2X fiyata gelmiş olacak ancak sınır kalkarsa daha rahat ürün alırız. Tek iyi yanı bu gibi
Bir yerden verip iki yerden alıyorlar. Dediğin gibi tek iyi yanı gelebilmesi olacak. Bizdeki fahiş satan satıcılar patlar umarım bu karar sonrası. 3-4 katına satanlar vardı ederinden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

27 Euro idi eski sınır. 1000 lira falan yapıyor. 1000 liralık ürüne ekstra yüzde 20 zam gelmiş ama. 27 Euro üstü bir sürü ürün var.
50 dolarlık gamepad almak istediğinde 20 bin ekstra gümrük ücreti+50 dolar iken. Şimdi 90 dolara alınabilecek.
Bu şimdi genel anlamda %70- %80 vergi gibi bir şeye denk geliyor değil mi?

Yaparsa Reis yapar valla razıyız.

Yalnız bunlar şimdi 15€’luk siparişi bile 30€ üstü vergi dilimine sokar demedi demeyin her şey beklenir bunlardan. İnşallah böyle olmaz ama sanmıyorum. Vatandaşa olumlu etki edecek bir halt çıkmaz bunlardan.
30 euro üstü diye bir vergi dilimi yoktu zaten her üründen sabit %60 alıyorlardı ve sınır 30 Euroydu. Eğer olursa sabit vergi olmayacak örneğin ne aldın gamepad? İşte bizde vergisi ne kadar gümrükte bilmiyorum örneğin yüzde 30 +20 kdv varsa ÖTV. Eğer bunu gümrük sınırı olmaksızın açarlarsa en azından ihtiyacımız olan ürünleri fırsatçılara 3x ödemeden alabiliriz ama ben sınırsız şekilde biz ithal ediyormuşcasına bunu yapacaklarını sanmıyorum.

Bir yerden verip iki yerden alıyorlar. Dediğin gibi tek iyi yanı gelebilmesi olacak. Bizdeki fahiş satan satıcılar patlar umarım bu karar sonrası. 3-4 katına satanlar vardı ederinden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu şimdi genel anlamda %70- %80 vergi gibi bir şeye denk geliyor değil mi?
Tahminimce ÖTV gibi olur, ürün 100X olsun, %60 vergi ile 160X olur, onun da %20 KDV'sini alırlar 192X olur. Hemen hemen 2 katına gelir

100 euroluk ürün mesela ne olur son bize gelişi

Tahminimce ÖTV gibi olur, ürün 100X olsun, %60 vergi ile 160X olur, onun da %20 KDV'sini alırlar 192X olur. Hemen hemen 2 katına gelir
Anladım. Fahiş satıcıların patlaması dışında bize tek yararı ürünün gelebilmesi oluyor gibi.

100 euroluk ürün mesela ne olur son bize gelişi

Şu an için sadece bunlar olabilir şunlar olabilir ihtimalleri var. Bunlar şunlar dediğimin tamamı vergi. Yani şanslıysak en fazla iki katını öderiz.

Hocam doğru anladıysam en azından haberde yazan şu ki sabit vergi (%60) kalkacak ve onun yerine ithal eden ne ödüyorsa aynı şekilde bizde ödeyeceğiz kdv + varsa ÖTV bilmiyorum şu şekilde en azından ne fırsatçılar kalır ne de kendini uyanık sanan 5x fiyatcılar umarım düşündüğüm gibi olur. Almak istediğim çok fazla saat aksesuar v.b. vardı yasadan sonra alamamıştık bakalım.

Hayır sınır aşınca 30$'lik ürüne 15-20 bin ücret çıkıyordu.
Şimdi en azından ne ödeyeceğimiz belli.
Büyük ürünler için çok mantıklı olmaz 80 vergi olduğu için.
Ama mesela TR'de olmayan klavye, gamepad gibi ürünler var bir sürü.
Hocam Aliexprestten alacağım ürün bu. Şuan alsam buna ödediğimden ekstra ücret ödermiyim veya gümrükte sorun yaratırmı?

Screenshot_20250827_000802_AliExpress.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,886
Üyeler
184,696
Son üye
Ynsemrewq
Geri