Neler Yeni

34 inç 2 k monitor 6 bin tll

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
UW güzel ya. Şöyle geniş ekrana Forza açip oynamak var :)

Ama iyi monitör lazım işte.

A

Öyle olmuyor maalesef hocam o iş. Forumlarda çok yanlış bilinen şeylerden biri bu.
VA'ların büyük çoğunluğunda (Ve bu modelde ekstrem şekilde) şu sorunları yaşayacaksınız:

(Başka mesajımın kopyala yapiştır halidir)
"
Yok. Düşük bütçede alınabilecek tek VA 25G3ZM olur. Onun dışında en yakın Samsung Odyssey G6 G65B. Bunlar dışında iyi bir VA yok/görmedim.

Sizin attığınız ise tam bir facia. Neler yaşayacağınızı göstereyim mi?

1) Hareketli her cisim şöyle epey uzunca ghostinge sahip olacak:
Alıntıyı görüntüle

2) Hikayeli oyunlarda da rakebetçi oyunlarda koyu renkli her yerde şu sorunu yaşayacaksınız (Dikkat, bir defa fark edince bu soruna hassas olabilirsiniz. Elinizdeki de bu sorunu yaptığı için rahatsız edebilir. İstemiyorsanız bakmayın.):

3) Karanlık tema kullandığınız her uygulamada şu sorunu yaşayacaksınız:

İşte bu yüzden asla ama asla ucuz VA önermiyoruz. Evet IPS'in glow gibi berbat kontrast gibi leş sorunları var. Ama hepsini toplasanız çoğu senaryoda bir bu VA sorunu etmez.

İnsanlar anlamadıkları için sorunun ne olduğunu bilmiyorlar. Ve TR'de düzgün inceleme olmadığı için insanlar bilemiyorlar. Bilmediğiniz bir şeyi fark edemezsiniz. Ama bir defa görünce artık ondan rahatsız olup elindekini saan/kararından dönen çok fazla kişi gördüm."
çok güzel açıklamışsın eline sağlık :D zamanında msi mag241c almıştım ondada black smearing var ,ghosting ips kadar az olmasada aşırı çok değil ama farkedince rahatsız edecek kadar çok var o yüzden ultrawide almaktan çekiniyorum. Ya oled ya da va panel var gördüğüm kadarıyla wide monitörlerde.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Onur Kartal
A

Öyle olmuyor maalesef hocam o iş. Forumlarda çok yanlış bilinen şeylerden biri bu.
VA'ların büyük çoğunluğunda (Ve bu modelde ekstrem şekilde) şu sorunları yaşayacaksınız:

(Başka mesajımın kopyala yapiştır halidir)
"
Yok. Düşük bütçede alınabilecek tek VA 25G3ZM olur. Onun dışında en yakın Samsung Odyssey G6 G65B. Bunlar dışında iyi bir VA yok/görmedim.

Sizin attığınız ise tam bir facia. Neler yaşayacağınızı göstereyim mi?

1) Hareketli her cisim şöyle epey uzunca ghostinge sahip olacak:
Alıntıyı görüntüle

2) Hikayeli oyunlarda da rakebetçi oyunlarda koyu renkli her yerde şu sorunu yaşayacaksınız (Dikkat, bir defa fark edince bu soruna hassas olabilirsiniz. Elinizdeki de bu sorunu yaptığı için rahatsız edebilir. İstemiyorsanız bakmayın.):

3) Karanlık tema kullandığınız her uygulamada şu sorunu yaşayacaksınız:

İşte bu yüzden asla ama asla ucuz VA önermiyoruz. Evet IPS'in glow gibi berbat kontrast gibi leş sorunları var. Ama hepsini toplasanız çoğu senaryoda bir bu VA sorunu etmez.

İnsanlar anlamadıkları için sorunun ne olduğunu bilmiyorlar. Ve TR'de düzgün inceleme olmadığı için insanlar bilemiyorlar. Bilmediğiniz bir şeyi fark edemezsiniz. Ama bir defa görünce artık ondan rahatsız olup elindekini saan/kararından dönen çok fazla kişi gördüm."
6k fiyata yine alınmaz mı yanı bu kadar seye ragmen

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,333
İsim
Kara Kartal
Va panel devri bitti bence uygun değil
Va panel devri başladı özellikle VA MiniLED

27" Philips 27M2N6800ML (2799 Yuan)

https://passionategeekz.com/2799-yuan-for-6-periods-interest-free-philips-4k-miniled-display-reaches-new-low-on-jd-com//
https://www.taobao.com/chanpin/ffe1dbb50cfe718411098c8f411ea7b6.html

✅ HVA MiniLED 4K 165Hz (163 ppi)
✅ Adobe RGB %98 (test değeri)
✅ DCI P3 %95 (test değeri)
✅ Rec.2020 %82 (test değeri)
✅ HDR1000 (Tepe Parlaklık 1200 nit)
✅ Bölge: 1152
✅ MiniLED: 4608
✅ HDMI 2.1
✅ Fiyat 2799 Yuan (Mükemmel fiyat) *****

b330d73c28271e8dc2763fc2f0045f35.png

59e0773443db67b479d1976db2e18ae7.png
d3004cae9452741764c967aadf39ceeb.png
3bf380a83fd204a661b8a3b667d504b6.png

c7732e621de73776143b8df59365fbc7.gif

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Erdem çay
Va panel devri başladı özellikle VA MiniLED

27" Philips 27M2N6800ML (2799 Yuan)

https://passionategeekz.com/2799-yuan-for-6-periods-interest-free-philips-4k-miniled-display-reaches-new-low-on-jd-com//
https://www.taobao.com/chanpin/ffe1dbb50cfe718411098c8f411ea7b6.html

✅ HVA MiniLED 4K 165Hz (163 ppi)
✅ Adobe RGB %98 (test değeri)
✅ DCI P3 %95 (test değeri)
✅ Rec.2020 %82 (test değeri)
✅ HDR1000 (Tepe Parlaklık 1200 nit)
✅ Bölge: 1152
✅ MiniLED: 4608
✅ HDMI 2.1
✅ Fiyat 2799 Yuan (Mükemmel fiyat) *****

b330d73c28271e8dc2763fc2f0045f35.png

59e0773443db67b479d1976db2e18ae7.png
d3004cae9452741764c967aadf39ceeb.png
3bf380a83fd204a661b8a3b667d504b6.png

c7732e621de73776143b8df59365fbc7.gif

Son gif müthiş duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar fantezi dünyasında yaşıyor hocam. Yazdıklarını yapacak oled panel yok 25-40k arası para vermen lazım ki dedikleri problemler olmasın ki ona da eleştirecek kılıf bulur eminim.

Belkide yurt dışında yaşıyor. 6k ya 34" bulmuş va paneller black smearing yapıyor diyor 🤣

Öner daha iyisini öner.

Donanım arşivi forumun klasik üyesi ağzının kenarındaki kürdanla sokak taburesinde oturan adam gibi, o para o arabaya verilmez der ama ne piyasayı bilir ne modelleri

Zaten stokta bitmiş.

Son düzenleme:

sercilong

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
SERCAN UZUN
Kardeşim 32 inc kullanıyorum pikseller saylıyor 34 inch alacaksan 4 k altı almayı da tavsiye etmiyorum 2 k için 27 inc ideal buna değmeyeceğini söylüyorum fikrim o yönde buna verileceğine 2 k 27 incalınsa daha iyi
27 inç 2K ile bu 34 inç 2k nın piksel yoğunluğu aynı çünkü 27 inç 2560*1440 iken 34 inç yükseklik olarak 27 inç ile aynı olup yanlara genişletilmiş olarak çözünürlük 3440*1440 oluyor. Yani sadece enine genişletiyorsun ama aynı piksel yoğunluğuna sahip. Bildiğimiz 2k nin enine olan piksel sayısı 2560 dan 3440 a çıkartılıyor.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
çok güzel açıklamışsın eline sağlık :D zamanında msi mag241c almıştım ondada black smearing var ,ghosting ips kadar az olmasada aşırı çok değil ama farkedince rahatsız edecek kadar çok var o yüzden ultrawide almaktan çekiniyorum. Ya oled ya da va panel var gördüğüm kadarıyla wide monitörlerde.
IPS de var hocam.

Ghosting ile black smearing aynı şey. Black smearing karanlık renklerdeki ghostinge deniyor. Alt kategorisi yani. Örneğin ghosting renkli de olabilir.
(Siz biliyor olabilirsiniz de diğer okuyanlar için diyorum.)
UW sevdan yoksa tavsjye etmem hocam.

-

Kartallar arkadaş haklımsı gibi. VA devri geçti diyen arkadaş direk haksız. Ben bunları açıklarken hep "ucuz VA" diye bahsettim. Zira fiyat artınca güzel VA'lar da var Mini-LED VA gibi (+17000TL'ler) ya da Samsung TCL CSOT ultra fast VA panel kullanan VA'lar gibi (+10000TL, Samsung G6 G65B dediğim bundan biri mesela). Ama bunlar da her durumda önerilecek kadar iyi değiller çoğunun hala bazı önemli zayıflıkları var. Örneğin ultra fast VA'lar scanline çıkarma kronik sorunu ile ünlüler. Mini-LED olanlar hala yeterince hızlı değil çoğunlukla. Ya da Mini-LED olanların direk Mini-LED sorunları var (Yeterli bölge olmaması, ve normal monitörlerde çok olmayan renk sorunları)
Dolayısıyla VA devri denemez. VA devri deyince o VA'ları gördüğünde direk seçmeliymiş gibi bir anlam çıkıyor. Ama ihtiyaca ve modele bağlı tercih edilebilirler.

Şunu da bilmenizi isterim: yeterince hızlı + sorunsuz bir VA olsaydı IPS yerine direk onu önerirdim. Çünku VA'nın 2 temel zayiflıği var: hız ve açı değişince görüntünün (TN panel kadar olmasa da) çok bozulması. 2.si pek önemli değil çoğu zaman monitör için ama 1.si yukarıda yazdığim üzere (Ayrıca bunu bir konu yaptım:
internette gezerken bile sorun çikarıcak kadar önemli. Sırf o yüzden VA'ların büyük çoğunluğunu öneremiyoruz o kadar önemli. Şimdi düşünelim, bu sorun olmasaydı VA'nın kötü bakış açısı vs IPS'in leş gibi kontrastı (Gri siyahlar) + IPS glow (Kenarlardan ışık parlaması) sorunu arasinda tercih yapıyor olacaktık. Elbette bu durumda VA'yı seçerdim direk. Düşünsenize hem hızlı hem siyahlar iyi hem de glow gibi sorunları yok.
Ama maalesef gerçeklik öyle değil. Yeterince hızlı olanlarda dediğim üzere scanline sorunu var. Bunun hakkında şu rehberimde konuştuk bknz.:
Bu sorunu kısmen dert etmeyecek kullanıcilara (Garanti ile uğraşırim diyen, beni rahatsiz etmez diyen) eğer ust düzeyde rekabetçi oynamıyorlarsa (Hala o kadar hızli değil yani) direk bu tip VA öneriyorum. Birlaç yakın arkadaşıma aldim bile mesela. Çok güzelmiş diyip dua ediyorlar 😃
Yani biz VA'ların kötu olmasını istemiyoruz 😃 Tam tersine iyi olmasını istiyoruz.
Son gif müthiş duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar fantezi dünyasında yaşıyor hocam. Yazdıklarını yapacak oled panel yok 25-40k arası para vermen lazım ki dedikleri problemler olmasın ki ona da eleştirecek kılıf bulur eminim.

Belkide yurt dışında yaşıyor. 6k ya 34" bulmuş va paneller black smearing yapıyor diyor 🤣

Öner daha iyisini öner.

Donanım arşivi forumun klasik üyesi ağzının kenarındaki kürdanla sokak taburesinde oturan adam gibi, o para o arabaya verilmez der ama ne piyasayı bilir ne modelleri

Zaten stokta bitmiş.
Bu arkadaşa monitörden anlayan mod + ben uzunca laf anlatmaya çalıştık ama bir kulağindan girdi öbüründen çıktı. Tekrar uzunca cevap yazmaya uğraşamayacağım. Kendisini merak eden şu konuyu okuyabilir:

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Erdem çay
IPS de var hocam.

Ghosting ile black smearing aynı şey. Black smearing karanlık renklerdeki ghostinge deniyor. Alt kategorisi yani. Örneğin ghosting renkli de olabilir.
(Siz biliyor olabilirsiniz de diğer okuyanlar için diyorum.)

UW sevdan yoksa tavsjye etmem hocam.

-

Kartallar arkadaş haklımsı gibi. VA devri geçti diyen arkadaş direk haksız. Ben bunları açıklarken hep "ucuz VA" diye bahsettim. Zira fiyat artınca güzel VA'lar da var Mini-LED VA gibi (+17000TL'ler) ya da Samsung TCL CSOT ultra fast VA panel kullanan VA'lar gibi (+10000TL, Samsung G6 G65B dediğim bundan biri mesela). Ama bunlar da her durumda önerilecek kadar iyi değiller çoğunun hala bazı önemli zayıflıkları var. Örneğin ultra fast VA'lar scanline çıkarma kronik sorunu ile ünlüler. Mini-LED olanlar hala yeterince hızlı değil çoğunlukla. Ya da Mini-LED olanların direk Mini-LED sorunları var (Yeterli bölge olmaması, ve normal monitörlerde çok olmayan renk sorunları)
Dolayısıyla VA devri denemez. VA devri deyince o VA'ları gördüğünde direk seçmeliymiş gibi bir anlam çıkıyor. Ama ihtiyaca ve modele bağlı tercih edilebilirler.

Şunu da bilmenizi isterim: yeterince hızlı + sorunsuz bir VA olsaydı IPS yerine direk onu önerirdim. Çünku VA'nın 2 temel zayiflıği var: hız ve açı değişince görüntünün (TN panel kadar olmasa da) çok bozulması. 2.si pek önemli değil çoğu zaman monitör için ama 1.si yukarıda yazdığim üzere (Ayrıca bunu bir konu yaptım:
internette gezerken bile sorun çikarıcak kadar önemli. Sırf o yüzden VA'ların büyük çoğunluğunu öneremiyoruz o kadar önemli. Şimdi düşünelim, bu sorun olmasaydı VA'nın kötü bakış açısı vs IPS'in leş gibi kontrastı (Gri siyahlar) + IPS glow (Kenarlardan ışık parlaması) sorunu arasinda tercih yapıyor olacaktık. Elbette bu durumda VA'yı seçerdim direk. Düşünsenize hem hızlı hem siyahlar iyi hem de glow gibi sorunları yok.
Ama maalesef gerçeklik öyle değil. Yeterince hızlı olanlarda dediğim üzere scanline sorunu var. Bunun hakkında şu rehberimde konuştuk bknz.:
Bu sorunu kısmen dert etmeyecek kullanıcilara (Garanti ile uğraşırim diyen, beni rahatsiz etmez diyen) eğer ust düzeyde rekabetçi oynamıyorlarsa (Hala o kadar hızli değil yani) direk bu tip VA öneriyorum. Birlaç yakın arkadaşıma aldim bile mesela. Çok güzelmiş diyip dua ediyorlar 😃
Yani biz VA'ların kötu olmasını istemiyoruz 😃 Tam tersine iyi olmasını istiyoruz.

Bu arkadaşa monitörden anlayan mod + ben uzunca laf anlatmaya çalıştık ama bir kulağindan girdi öbüründen çıktı. Tekrar uzunca cevap yazmaya uğraşamayacağım. Kendisini merak eden şu konuyu okuyabilir:
Uzun yazma dediğin problemleri yaşamayan monitör linki at.

Bende diyimki 6k ya bu monitörü iyiki almamışsınız daha iyisi aynı fiyata varmış diyeyim.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Bende diyimki 6k ya bu monitörü iyiki almamışsınız daha iyisi aynı fiyata varmış diyeyim.
Yazar yazmaz cevap yazmişsın. Okumadın bile. Senin gibi insanlarda gözlemlediğim ilk şey bu. Bir kelime bile okumuyorlar. Çünkü bir şey öğrenme, yanlişlarini düzeltme dertleri yok. Benim dediğim doğru diyip kendi görüşlerine katılacak insan arama.

Bu fiyatta önerdiğimiz 2K 180Hz IPS'ler: Lenovo R27QE, MSI G274QPF E2, Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X.
(Bu fiyata yakın bulunabiliyor hepsi zaman zaman.)

Önerdiğim VA'lar: AOC 25G3ZM.

Hem 34 inç olsun hem UW olsun=hem Mercedes olsun ama 100.000 olsun. Sen gidip ben 4K Ultra oynamak istiyorum diyorsan ama bütçen 4090'a kavuşmuyorsa ne yapıyorsun? Gidip daha düşük model alıyorsun. Bunda da öyle. 34 inç ama iyi monitör istiyorsan bütçe arttırmak zorundasın.
Sırf 34 inç UW olduğu için sorunları göze alıp alacak insan sayısı çok az. Birkaç kişinin spesifik isteklerini mantıklıymış gibi dayatma.

Şimdi bir daha bana yazmasan sevinirim. Cevabını mod vermişti çünkü. Sırf diğerleri görsün diye cevap yazıyorum ben de:
Kafaya takmayın, her hıyarım var diyene tuz alıp koşmaya lüzum yok. Ortalama belli:

Son düzenleme:

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Yasuo Mehmet
Alınmaz denilmiş ama sadece film izlemek için bile alınabilir. 32 inç 1080p televizyonlar bile 4500-5000 TL'ye satılıyor zaten.
Sadece alınmaz demek yerine bu fiyatlara daha iyi monitor onerisi yapsanız iyi olur. Sadece alınmaz demek yeterli olmuyor.

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Erdem çay
Uygunsuz Dil

Atamazsın çünkü sıcak fırsatlar altındaki yorumu cımbızla çekip sanki va panel övüyormuşum gibi başka konuya taşıyıp altına tonla va panel sorununu yazacak kadar ezik birisin.

Hala dediklerini 6k ve 34" yapacak monitör paylaşmadın mesajım 6k da 34" için dediğiniz problemleri göz ardı edebilme olanağı sağlıyor. Bilmem anlatabildim mi black smearing 🤣

34" karşılığı 27" öneriyor yazık vallahi 🤣

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Alınmaz denilmiş ama sadece film izlemek için bile alınabilir. 32 inç 1080p televizyonlar bile 4500-5000 TL'ye satılıyor zaten.
Bknz.:
Ha sadece film için alinabilir ama yanlış değilsem bu modelin gamutları da düşük. Renkler biraz cansız olacaktir.
Verdiğiniz para bu bütçede sadece boyuta gider doğal olarak. UW deneyimi yasamak istiyorum diye ısrar ediyorsaniz alinir ancak.

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Yasuo Mehmet
Bknz.:
Ha sadece film için alinabilir ama yanlış değilsem bu modelin gamutları da düşük. Renkler biraz cansız olacaktir.
Verdiğiniz para bu bütçede sadece boyuta gider doğal olarak.
Alınmaz diyorsun ama bu paraya hangi monitör alinir? Alınmaz dediğine göre bu paraya daha iyi seçenek sunman gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,649
Üyeler
161,727
Son üye
novCell
Top Bottom